Argentiinalainen maanviljelijä löysi tavallisena arkipäivänä maasta jotain erittäin harvinaista ja eksoottista. Valtavan kokoinen muna on hämmästyttänyt tutkijoita ympäri maailmaa. Muna kuuluu yli 10 tuhatta vuotta sitten eläneelle Glyptodon-nimiselle vyötiäiseläimelle.

Glyptodonit olivat noin 2,5 metriä pitkiä, noin 1,5 metriä korkeita ja painoivat huimat 800-1000 kiloa.

Tätä jännittävämpää luontovideota on vaikea löytää. Videolla pieni iguaani lähtee karkuun yhtä käärmettä, jonka seurauksena se ajautuu erittäin pahaan tilanteeseen. Kymmenien ja jopa satojen käärmeiden ympäröimänä iguaani päättää lähteä hengenvaaralliselle karkumatkalle.

Katso jännittävä video alapuolelta:

Tällaisia hetkiä harvoin ihminen kokee elämässään. Beau Pilgrim koki elämänsä yllätyksen, kun hän oli sukeltamassa ja valokuvaamassa. Täysikokoinen aikuinen ryhävalas päätti tulla tervehtimään häntä vain metrien päähän ja videolla näemme, kuinka se tekee järjettömän upean hypyn veden pintaan ja laskeutuu takaisin mereen.

Niin metsä vastaa, kuin sinne huutaa. Tässä tapauksessa mies nimeltä Cory Williams heittää kiven jäätyneeseen järveen ja on aidosti innoissaan siitä kuuluvasta äänestä. Laita kuulokkeet päähäsi ja kuuntele tätä videota, sillä se kuulostaa aivan siltä kuin järvi laulaisi.

Luonto tarvitsee tällä hetkellä apuamme enemmän kuin koskaan. Monet eläinlajit ovat kuolemassa sukupuuttoon vähenevän elintilan, metsästyksen, roskien ja saasteiden vuoksi.

BBC:n Planet Earth II -luontodokumentin traileri on julkaistu ja se kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Luontodokumenttia juontaa luonnollisesti legendaarinen herra David Attenborough.

Tätä traileria katsoessa voi todeta jälleen, kuinka monimuotoinen ja kaunis luonto on.

Evästevalinnat