Miksi joku ei haluaisi tulla tänne? Maahan, jossa kesällä paistaa aurinko yölläkin, ja talvella taas on niin pimeää, että porukka törmäilee toisiinsa. Ja onhan meillä kaikkia hienoja aktiviteettimahdollisuuksia ympäri vuoden! Tässä on 10 parasta.

1. Kaljakellunta

2. Kilpaporoilu

3. Lumiuinti…

4. … ja juoksu

5. Saappaanheitto

6. Suofutis

7. Avantouinti

8. Eukonkanto

9. Halonhakkuu

10. Kesäpilkki

Ja tokihan meillä on myös sauna, jonka suurin osa tunnistaa suomalaiseksi…

Tällä videolla lapset istutetaan vanhan tietokoneen eteen. Ja siis nyt puhutaan oikeasti vanhasta tietokoneesta. Sellaisesta 70-luvun laitteesta, jota ei moni aikuinenkaan osaisi enää käyttää. Joten lapset ne vasta hoomoilasina ovatkin. Jo käynnistäminen tuottaa vaikeuksia. Mutta se on toisaalta ihan ymmärrettävää, sillä esimerkiksi yksi iPhone vastaa teholtaan ja kapasiteetiltaan 850 tuollaista vanhaa konetta. Huh!

Sinkkuudessa on se hyvä puoli, että saa olla tosi paljon ihan omassa rauhassa. Voi tehdä jatkuvasti ja koko ajan niitä asioita, joita tehdään vaan yksin. Voi tehdä extempore-reissuja käymättä asiasta keskustelua kenenkään muun kanssa. Mutta toki aina välillä tulee se hetki, kun yksinäisyys iskee. Yleensä silloin, kun katsoo yksin romanttista elokuvaa kyynelten vuoraamalla räkäliinapedillä. Mutta onneksi elokuvat kestävät vain pari tuntia.

Ihmisillä on erilaisia näkemyksiä siitä, millaista on olla sinkkunainen. Ne luulee tietävänsä kaiken, mutta oikeasti niillä ei ole mitään hajua. Katso vaikka!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7. Ja sitten, mitä oikeasti teen…

Tässä vielä video sinkkuudesta.

Pingviinit ovat ehkä yksi sympaattisimmista lintulajeista, mitä maan päällä voi tavata. Niitä esiintyy suurimmaksi osaksi kylmässä ilmastossa, missä ne pystyvät liukumaan vatsallaan nopeasti jään tai lumen pinnalla.

Maalla nämä linnut liikkuvat kömpelösti taapertaen ja hyppien, minkä vuoksi ne ovatkin aika hauskan näköisiä veijareita. Nyt pääsemme Japaniin, missä yksi frakkiin pukeutunut taapertaja on täysin rakastunut hoitajaansa.

Se seuraa hoitajaa jokapuolelle, aivan kuin se pitäisi häntä omana emonaan. Kun hoitaja pysähtyy, lintukin jää uskollisesti hänen vierelleen. Ja sitten taas matka jatkuu.

Kuusivuotias Grayson pitelee sylissään hirmu hellästi vastasyntynyttä pikkuveljeään. Hän laulaa veikalleen kauniin tuutulaulun. Onneksi äiti tallensi tämän ikimuistoisen hetken, sillä kaksikko on mitä suloisin. Molemmat näyttävät onnellisilta ja tyytyväisiltä siihen, miten elämä juuri nyt on.