”Ei se ole ruma, se on kaunis”, sanoo museon työntekijä Mark McGrouther. Harvinainen ”goblin shark” eli peikkohai tarttui vahingossa kalastajien verkkoon Tyynellämerellä. Kyseinen hai elää 300-900 metrin syvyydessä, joten on harvinaista, että se on oleskellut näin lähellä pintaa. Australialaisessa museossa on kokoelma pyydystettyjä peikkohaita, joista uusin tulokas on neljäs. Hai kuuluu elävien fossiilien ryhmään, koska se juontaa juurensa noin 125 miljoonan vuoden takaa.

Mennään Tyynellemerelle Japanin edustalle.


Lähde

Meren syvyyksissä uiskentelee viattoman näköinen peikkohai.


Lähde

Suloinen!


Lähde

Kaikki ei kuitenkaan ole aina sitä miltä näyttää.


Lähde

Erikoisen näköinen hai tarttui verkkoon vahingossa, sillä kalastajien verkot eivät yllä syvyyksiin, jossa kala tavallisesti elää.


Lähde

”Näin mä vaan nappaan tän kalan”.


Lähde


Lähde


Lähde

Meitä on moneen lähtöön!

Suunnittelija Oscar Vinals on mallintanut uuden lentokoneen. Kolmekerroksisessa, luontoystävällisessä hybridi-koneessa on tilaa 800 matkustajalle. Kuusi vetymoottoria nostaa lentokoneen ilmaan helposti.

Kun kone on saatu tarpeeksi korkealle ilmaan, sen vetymoottoreita ei enää tarvita, sillä kone hyödyntää tuulivoimasta syntyvää energiaa. Tuulivoiman avulla lentokone pysyy ilmassa. Myös kattoon ja siipiin asennetut aurinkopaneelit tuottavat koneelle sähköä.

Eagle nimellä kulkeva lentokone on myös muita koneita isompi. Siipien kärkiväli on huimat 315 metriä, ja sen kerrotaan olevan 75% hiljaisempi kuin nykyiset lentokoneet. Koneen sälyttäminen halleissa ei ole ongelma, sillä sen siivet on mahdollista taittaa pienemmiksi. Kone valmistettaisiin grafeenista, alumiinista, titaanista ja hiilikuidusta. Tämän vuoksi se olisi huomattavasti kevyempi kuin nykyiset.

Eikä tässä vielä kaikki. Koneessa olisi myös ns. ”ohjaajan luokka” eli alue, josta matkustaja näkee matkan taittumisen lentokapteenin näkökulmasta.

Konetta tuskin tullaan näkemään pian, sillä sen valmistaminen on ajankohtaista vuosisadan puolivälissä.

Tässä kuvasarjassa ei ole mitään järkeä, mutta silti kuvat ovat kuin todellisuudesta – iltalenkillä otettu, laitettu muutama filtteri päälle ja lähetetty someen kavereille, että hei kattokaa muurahaispesä kävi vaimon kimppuun. Tai että ompelin tuossa juuri talven meidän pellolle.

Niin taitava on ruotsalainen valokuvaaja ja kuvamanipuloija Erik Johansson. Innostuksen kuviin ja maisemiin Erik sai jo lapsena viettäessään paljon aikaa isoäitinsä kanssa, joka maalaili tauluja. Myöhemmin teinivuosina videopelit taas toivat todellisuuteen uusia näkökulmia.

Ja sitten syntyivät nämä:

1. Angry Ants

2. The Architect

3. Don’t look back

4. Dreamwalking

5. The Cover up

6. Diamond in the rough

7. Expecting winter

8. Set them free

9. Electric guitar

10. Snow cover

11. Self-actualization

12. Helping fall

13. Fresh frozen fish

14. Reverberate

15. Common sense crossing

16. Nightmare perspective

17. Arms break, vases don’t

18. Fishy island

19. Face vs. Fist

20. Lazy dog

21. Go your own road

Videolla näkyy, mitä kulissien takana tapahtuu:

Ja tässä on tulos:

22. Closing Out

Lähde: Erik Johansson / Facebook / Instagram / Twitter

Ensimmäiset vedenkestävät The Dash -korvanapit tulevat markkinoille huhtikuussa. Kuulokkeissa on monia eri toimintoja. Sinun ei muun muassa tarvitse kantaa puhelintasi mukana musiikin kuuntelua varten, vaan voit ladata kappaleita suoraan kuulokkeisiin. Eikä tässä vielä kaikki. Kuulokkeet mittaavat matkaa, kaloreita ja sykettä.
 
Hintaa kuulokkeille kertyy noin 300 dollaria.

Parasta on, kun lapsi uskaltautuu tanssilattialle jammailemaan, vaikka ympärillä on kymmeniä silmäpareja katselemassa. Tätä pientä poikaa ei ainakaan haittaa yhtään, että tanssilattialle avautuu tilaa, kun hän antautuu musiikin vietäväksi. Reippaasti ja jämerästi poika hurmaa kaikki.