Villit ja kesytetyt eläimet saattavat olla samaa lajia, mutta ne käyttäytyvät täysin erilaisella tavalla. Tästä hyvänä esimerkkinä voi pitää esimerkiksi susia, jotka ovat aikojen saatossa kesyyntyneet ihmisten läheisyydessä ja muuttuneet kaikkien rakastamiksi koiriksi.

On selvää, että villit eläimet voivat kuitenkin ymmärtää kesyjä lajitovereitaan, koska elekieli, liikkeet ja aistit ovat lähtökohtaisesti samat. Tällä videolla saamme nähdä ainutlaatuisen tilanteen, kun metsäjänis kohtaa kesyn pupun. Uudet tuttavat tapaavat toisensa lasioven läpi ja niiden välillä näyttäisi olevan jonkinlaista kemiaa.

Metsäjänis haluaisi selvästi tulla sisäpuolelle, jossa ruokaa on tarjolla yllin kyllin…

Pientä lasta ja koiraa ei tulisi aluksi jättää ilman valvontaa. Taaperot eivät välttämättä tiedä, mitä koiralle saa tehdä, jonka vuoksi lemmikki saattaa ärsyyntyä ja pahimmassa tapauksessa puraista.

Tässä tapauksessa koira näytti viihtyvän kaksosten kanssa erinomaisesti — myös lapsilla näytti olevan hulvattoman hauskaa. Koira oli huomannut, että kaksoset pitävät siitä, kun se hyppii takajaloillaan.

Voit katsoa suloisen videon alapuolelta:

Ihmisille valmistetaan proteeseja, joten miksipä rakkaille lemmikeille ei tehtäisi niin? The Bionic Vet valmistaa eläimille proteeseja, joiden avulla ne pystyvät esimerkiksi kävelemään.

Tässä on Oscar, kaunis kissa, jonka molemmat takajalat jouduttiin amputoimaan. Kissa nukutettiin leikkauksen ajaksi, mutta lääkärit halusivat antaa sille uuden mahdollisuuden. Tällä videolla näemme, kun Oscar kävelee ensimmäistä kertaa uusien takajalkojensa avulla.

Mielestäni on hienoa, että Oscar sai itselleen uudet takajalat — ja olen aivan varma, että kissa on tyytyväinen tilanteeseensa.

Lauren Barwick on paraolympialais -ratsastaja Kanadasta.

Lauren on aina pitänyt hevosista ja hän teki niiden kanssa myös töitä. Vuonna 2000 tapahtui kuitenkin onnettomuus, joka muutti Laurenin tulevaisuutta.

Nainen oli työskennellyt tilalla, kun 75 kilogramman painoinen heinäpaali oli pudonnut hänen päälleen. Onnettomuuden seurauksena Laurenin selkäranka murtui ja hän halvaantui vyötäröstään alaspäin. Lauren ei kuitenkaan luovuttanut, sillä hänellä oli unelma jatkaa rakasta harrastustaan eli ratsastamista.

Voit katsoa alla olevasta videosta, kun Lauren hyppää hevosen selkään ja alkaa ratsastamaan. Videolta käy nopeasti ilmi, kuinka vahva side hevosen ja ratsastajan välillä on.

Hienoa, että Lauren ei luovuttanut. Katso video ja jaa se myös ystävillesi!

Koiranpennut ovat yleisesti ottaen ehkä maailman suloisimpia eläimiä — tiivistettynä pieniä ja energisiä karvapalloja, jotka eivät lakkaa ihastuttamasta meitä. Koiranpentujen omistaminen ei ole kuitenkaan pelkästään ruusuilla tanssimista. Nuoret ja pienet koirat saattavat vahingossa pissata lattialle ja purra rikki tavaroitasi.

Tällä videolla näemme, kun pieni alaskanmalamuutti yrittää matkia poikaa, joka ulvoo. En yksinkertaisesti voinut olla hymyilemättä, kun kuulin koiran suloisen äänen.

Voit katsoa videon alapuolelta, muista jakaa se myös ystävillesi, jotka pitävät koirista!

Evästevalinnat