Salut Salon on saksalainen nelikko, johon kuuluu pianisti ja kolme kielisoittimen taitajaa. He eivät pelkästään soita klassista musiikkia erittäin taitavasti vaan he myös pelleilevät lavalla ja yrittävät voittaa taidoillaan toinen toisensa. Ryhmä soittaa soittimia milloin mitenkin päin. Yleisö viihtyy.

Daniel Hashimoto työskentelee DreamWorksilla animaattorina. Mies on selkeästi oikeassa paikassa, sillä työ näyttää samalla olevan myös rakas harrastus. Hän nimittäin muokkaa lapsensa Jamesin arkipäivän puuhasteluvideot jännittäviksi seikkailuiksi.

Tässä videolla näkyy, miten märkä lattia saattaa yllättää pienen pojan juoksentelut kukkakaupassa. Koko Action Movie Kid -lyhytelokuvan voi katsoa täältä.

Vähän erikoisempia ystävyksiä on aina jotenkin niin hellyyttävä katsella. Tämäkin pari tässä, hevonen ja kissa, osoittavat toisilleen kiintymystä. Toinen on kuitenkin ihan valtavan kokoinen kaveri, joka voisi helposti liiskata pienemmän alleen. Mutta kuinka varovainen hevonen onkaan. Kissa kehrää ja kiehnää itseään hevosen turpaa vasten, ja hevonen silittää hellästi – ylähuulellaan.

Äiti videokuvasi neljävuotiasta Eden-tytärtään, kun tämä kirmasi kotinsa pihamaalla. Voi kuulostaa ihan tavalliselta tapahtumalta, mutta tälle perheelle se ei sitä ole. Sillä, kun Eden oli puolivuotias, hänellä todettiin harvinainen perinnöllinen sairaus. Ennuste oli huono. Epäiltiin, ettei tyttö ryömi, konttaa eikä kävele koskaan. Mutta toisin kävi!

Eden-tyttö syntyi huhtikuussa 2008.

Hänellä todettiin hyvin nuorella iällä harvinainen perinnöllinen sairaus, josta lääkäritkään eivät tienneet paljoa.

Ennuste oli, ettei Eden ehkä koskaan ryömi eikä opi kävelemään.

Mutta perhe päätti, etteivät he aio luovuttaa.

Terapia oli Edenille raskasta, mutta hän oli reipas.

Ja uskomattoman sinnikäs.

Kun Eden oli 4,5-vuotias, ihme tapahtui. Hän käveli ensimmäisen kerran ilman tukea.

Ja kun Eden pääsi vauhtiin, mikään ei pysäyttänyt häntä.

Ja nyt, aina kun tyttö pyllähtää maahan, hän nousee nauraen ylös ja jatkaa matkaa.

Edenin perhe haluaa jakaa tämän tarinan rohkaistakseen ihmisiä…

… ettei koskaan pidä luovuttaa.

 Kuvat: Kuvakaappaus Vimeosta

Vaikka Ria-mummolla on jo 70 vuotta ikää mittarissa, osaa hän silti nauttia samoista asioista kuin omat lapsenlapsensa. Hän ei pelkää hypätä vuoristoradan kyytiin, vaan osaa ottaa kaiken ilon irti hurjasta vauhdista.

Riasta lähtee ihanan luonnollinen nauru, joka pistää katsojankin hymyilemään.

Evästevalinnat