Pekingiläinen mies seisoo kadulla pieni lintu kädessään. Kun ohikulkijat asettavat kolikon kädelleen, lintu käy hakemassa sen miehelle ja saa siitä palkkion. Yhteistyö toimii näemmä erittäin hyvin.

1. Barbie on maailman tunnetuin ja myydyin nukke. Kassakoneeseen lyödään yksi Barbie joka kolmas sekunti.

2. Ensimmäinen Barbie esiteltiin Yhdysvalloissa maaliskuussa vuonna 1959, ja sen tuottaja on Mattel Inc.

3. Barbien idean keksi lelutuottaja Elliot Handlerin vaimo Ruth Handler, joka huomasi lapsensa leikkivän aikuisia esittävillä paperinukeilla. Tuohon aikaan kaikki lelut esittivät lapsia, ei aikuisia.

4. Barbien oikea nimi on Barbara Millicent Roberts.

5. Ensimmäinen Barbien poikaystävä Ken esiteltiin vuonna 1961.

6. Kenin sukunimi on Carson.

7. Ensimmäinen Barbie maksoi 3 dollaria.

8. Ken on 1,3 cm Barbieta pidempi.

9. Barbien epätodellinen vartalo on saanut paljon kritiikkiä. Nickolay Lamm kehitti nuken, jolla on oikean 19-vuotiaan naisen vartalo.

10. Toiset ihailevat Barbeja niin paljon, että haluavat näyttää niiltä. Tätä kutsutaan barbiesyndroomaksi.

11. Suurin Barbie-kokoelma koostuu yli 2000 nukesta, ja sen omistaa 41-vuotias mies. Kokoelman keräämiseen on mennyt yli 16 vuotta ja noin 60 000 euroa.

12. Barbien edustamasta epärealistisesta maailmankuvasta on tehty paljon parodiaa, ja näidenkin lelujen tekijöitä kohtaan nostettiin oikeussyyte.

Kuvat: All Over Press

Isän ja lasten välille kehittyy nuoruusvuosien aikana erityinen side, joka kantaa läpi elämän. Isällä on tapana olla suvaitsevainen ja antaa lasten leikkiä villisti, joka ilmenee myös hyvin tällä videolla.

Videolla isä ja lapset olivat selvästi odottaneet äidin töihin lähtöä, jotta  kiipeäminen saisi alkaa. Palkintona toimi korkealle ripustetut karkit, jotka lapset poimivat nopeasti kiipeämällä ylös ovenpieltä pitkin.

Korkokengillä ei ole helppo tanssia ellei ole harjoitellut ja mokaillut muutamia kertoja. Korkekenkien pukeminen jalkaan on yleensä naisten hommaa, mutta tällä kertaa miehet päättivät hauskuuttaa muita.

Tanssiesitystä oli selvästi harjoiteltu melko pitkään, sillä se sujui aivan loistavasti.

Heinäkuun 29. päivä 2013 Alankomaissa Terschellingin rannalla odotti lohduton näky. Nuori 13,5 metriä pitkä harmaavalas oli ajatunut rantaan. Pelastustiimi kutsuttiin paikalle, mutta valas oli jo kuollut.

Kuolinsyy selvisi, kun eläin avattiin. Valaan vatsa oli täynnä muovijätettä, ja sen alaleuka oli suurilta osin tuhoutunut.

Kuvassa kuollut harmaavalas San Ignacio Lagoonissa, Meksikossa.
All Over Press / Francois Gohier

Tämä ei ikävä kyllä ole ensimmäinen tapaus laatuaan. Eikä se tule olemaan viimeinen. Esimerkiksi maaliskuussa Espanjan rannikolle ajatui valas, jonka vatsasta löytyi 17 kg muoviroskaa – 9 metrin köysi, kanistereita, kukkapurkkeja, vesiletkuja ja muovipusseja.

Valaat eivät ole ainoita eläimiä, jotka kärsivät ihmisten roskaamisesta. Arviolta noin miljoona lintua ja 100 000 merenelävä kuolee vuosittain luontoon heitettyjen roskien aiheuttamiin vaurioihin.

Me voimme tehdä osamme. Kierrätetään. Vältetään ostamasta aina uutta. Ei tuhota luontoa. Ei tuhota eläimiä. Ei tuhota meidän kotiamme.

Lähde: trueactivist.com