Liettualaisen Jonas Zimickin syntyessä hänellä oli vain yksi terve toimiva jalka.

Jonas yritti vuosia etsiä sopivaa proteesia oikean jalkansa tynkään, mutta ei löytänyt yhtään sellaista, jonka avulla hän pystyisi kävelemään. Niinpä, kun Jonas oli 19-vuotias ja kasvanut täyteen mittaansa, oikea jalka amputoitiin kokonaan pois.

Jonas ei ole katunut tekoa päivääkään ja nykyään 31-vuotias mies työskentelee personal trainerinä, mallina ja kilpailee fitness-kisoissa. Jälleen kerran sanoma on selvä – hyväksy itsesi sellaisena kuin olet, mikään ei ole mahdotonta.

Jonaksen Facebook-sivut: facebook.com/pages/Fitnessjonas-Personal-and-Group-Training-Cambridge

Suurinosa koirista pitää lapsien viihdyttämisestä, sillä lasten antama palaute erilaisista tempuista on aitoa. Videolla lapsi nauraa sydämensä kyllyydestä, kun koira puhkoo saippuakuplia suullaan.

Myös koira huomaa vauvan antavan sille huomiota, joten se vain innoistuu lisää ja lisää.

Netissä on paljon videoita, joissa varkaat saavat turpiinsa tai epäonnistuvat täydellisesti yrityksessään varastaa tavaroita. Tällä videolla näet naisen, joka ajaa oman talonsa pihaan. Tämän jälkeen mies juoksee paikalle ja yrittää varastaa tämän laukkua.

Onneksi nainen oli päättäväinen ja itsevarma, jonka ansiosta varas sai kunnolla köniinsä.  Lopulta toinen varas juoksi portista sisään ja haki hakatun toverinsa pois pihalta.

Original Icons -sarjassa tutustutaan urbaaniin kulttuuriin yhdessä Cityn, VivaksenSpinFM:n ja adidas Originalsin kanssa. Lue Cityn artikkeli suomalaisen breakdancen synnystä ja kuuntele Spinin suora lähetys aiheeseen liittyen perjantaina kello 16.30.

Breakdance on tanssityyli, joka syntyi 1970-luvulla New Yorkin Etelä-Bronxissa. Breikkaus syntyi, kun jamaikalaissyntyinen DJ Kool Herc alkoi toistamaan funk-kappaleiden lyömäsoitinkohtia tanssijoille. Tanssijat innostuivat biiseistä niin paljon, että he siirtyivät lattialle tekemään muutamia liikkeitä.

Tanssityyliin haettiin vaikutteita erityisesti kung fu -elokuvista, supersankarisarjakuvista sekä valtavirran tansseista, kuten salsasta. 1970-luvun lopussa breikkaamisesta oli tullut astetta monimutkaisempaa, jolloin pyörivät liikkeet astuivat peliin. Suurinosa tanssijoista oli aluksi latinoita, jotka harrastivat tanssia kaduilla.

Tänä päivänä Breakdance on erittäin suosittu tanssilaji, jossa on mukana myös runsaasti akrobatiaa. Videolla näet kahden breakdance-joukkueen välisen ”battlen.”

Video kuvattiin breakdancen maailmanmestaruuskisoissa Etelä-Koreassa.

Lue lisää suomalaisen breakdancen historiasta Cityssä

Lompakko aktivoituu kännykkäsovelluksen avulla. Kun käsi lähestyy sitä, se matelee hiljaa kauemmas. Se alkaa huutaa apua, jos sen nappaa kiinni. Hätätapauksessa se jopa soittaa äidille. Kaikenlaista!