Slamet on 59-vuotias indonesialainen mies. Hän asuu Jaavan saarella. Vielä parikymmentä vuotta sitten Slamet näytti siltä kuin kaikki muutkin ikäisensä. “Mutta sitten, vuonna 1991 Slametilta poistettiin kasvain vyötäröltä, ja kuusi kuukautta tämän jälkeen hänen kehoonsa alkoi kasvaa lisää kasvaimia”, kertoo miehen veli Suwadi. Nyt kasvaimia on tuhansia ympäri miehen kehoa.

Slametin uskotaan kärsivän geneettisesti periytyvästä sairaudesta nimeltä neurofibrooma, jossa kasvaimia kasvaa pitkin hermoja kaikkialle kehoon.

Sairaus on yltynyt niin pahaksi, että Slametin on vaikea hengittää, ja hänellä on kovia kipuja. Hänen kasvonpiirteensä ovat kadonneet kasvainten alle.

Slamet ei kykene enää työskentelemään. Hänen elantonsa tulee pelkästään almuista.

Koska Slametilla ei ole varaa lääkäriin eikä leikkauksiin, hänen ystävälliset naapurinsa päättivät alkaa kerätä rahaa ja lahjoituksia auttaakseen miestä pääsemään hoitoihin. He toivovat myös saavansa valtiolta apua edes lääkkeisiin.

oi

Slametin tila on jo niin hengenvaarallinen ja kivulias, että hätähuuto kaikuu kauas. Toivottavasti mies saa apua – ja pian.

Lähde: All Over Press / Arief Priyono

BuzzFeed on tehnyt hauskan testin, minkä avulla voi ottaa selvää kumpi aivopuolisko on hallitsevampi kehossasi. Molemmilla aivopuoliskoilla on eri kyvyt, ja osaamisesi sekä vahvuutesi perustuvat siihen, kumpi aivopuolisko on hallitsevampi.

Tässä testissä tulee erilaisia yksinkertaisia kysymyksiä, joihin valitset joko A tai B vaihtoehdon. Merkkaa vastauksesi (A tai B) ylös, jotta voit myöhemmin katsoa tuloksen.

Jos sait enemmän A vaihtoehtoja, vasen aivopuoliskosi on hallitsevampi.

Vasemman aivopuoliskon ominaisuuksiin kuuluu:

 • Verbaalisuus
 • Loogisuus
 • Järjestelmällisyys
 • Siisteys
 • Analyyttisyys
 • Hyvä kielitaito
 • Mielikuvituksellisuus

Jos sait enemmän B vaihtoehtoja, oikea aivopuoliskosi on hallitsevampi.

Oikean aivopuoliskon ominaisuuksiin kuuluu:

 • Visuaalisuus
 • Ulospäinsuuntautuneisuus
 • Taiteellisuus
 • Impulsiivisuus
 • Intuitiivisuus
 • Haaveilu
 • Epäkäytännöllisyys

Kumpi sinun aivopuoliskoista on hallitsevampi?

 

 

Hauska videopätkä treffeistä, jotka menevät, noh, ei ainakaan suunnitelmien mukaan. Mies pistää parhaansa peliin ja alku onkin lupaava. Hän istahtaa naisen kanssa sohvalle katsomaan elokuvaa. Mutta elokuvan aikana homma lähtee lapasesta. Ei mitenkään villillä tavalla vaan erittäin arkisella. Semmoisella tavalla johon jokainen pystyy samaistumaan.

Toinen autoilijoista tulee risteykseen. Kuski katsoo molempiin suuntiin, huomaa auton tulevan, mutta päättää kääntyä silti. Hän ajattelee, että ehtii vielä. Hän kääntää auton suoraan toisen auton eteen. Auton, joka ajaa ylinopeutta.

Kuva pysähtyy siihen hetkeen, jolloin on enää pari sekuntia aikaa törmäykseen. Kuskit astuvat ulos autoistaan ja käyvät keskustelun. Eteen kääntyneen auton kuski pahoittelee, hän teki virheen, hän pyytää toista kuskia pysäyttämään auton ajoissa, sillä hänellä on pieni poika takapenkillä. Ylinopeutta ajanut kuski ei voi tehdä sitä, hän ei voi jarruttaa niin nopeasti, koska ajoi liian lujaa.

Kuskit palaavat autoihinsa ja väistämätön tapahtuu.

Erittäin onnistunut kampanja muistuttaa, että vaikka itse kokisi olevansa taitava kuski, voivat muut tehdä virheitä. Hidasta siis. Kenenkään ei pitäisi maksaa virheestä hengellään.

 

Veljekset Meyers ja Bailey menettivät isänsä, kun he olivat vielä pieniä poikia. Vaikka tämä surullinen tapahtuma musersi molemmat, samalla se myös lähensi heitä. Isoveljestä tuli pikkuveikalle isähahmo; henkilö, joka kannustaa, tukee ja rakastaa ehdoitta. Kun veljekset kasvoivat nuoriksi miehiksi, isoveli lähti armeijaan ja lopulta Afganistaniin.

Pikkuveli Meyers ikävöi kovasti veljensä perään. Tällä videolla he kuitenkin kohtaavat jälleen, pitkän ajan jälkeen. Kyyneleet putoilevat, kun nämä kaksi läheistä ihmistä näkevät vihdoin toisensa.