Ukkonen on asia, joka saa ainakin minut kunnioittamaan luonnonvoimia. Voimakas jyrinä ja majesteettisen kaunis valoilmiö tarjoaa enemmän kuin parhaat Hollywood-elokuvat. Ihmiset voisi nopeasti ottaen jakaa kahteen ryhmään: niihin, jotka rakastavat ukkosta ja niihin, jotka pelkäävät sitä kuollakseen.

Floridasta kotoisin oleva Clint Bevins oli päättänyt kuvata Dayton Beachille noussutta ukkosrintamaa. Hän aavisti, että hetken kuluttua voisi jyristä ja kovaa, niinpä hän kaivoi kameransa esille ja aloitti videokuvaamisen.

Eikä kulunut kuin muutama sekunti ja valtava salama lyö vain muutaman sadan metrin päähän talosta, jossa mies kuvasi tilannetta.

Voit katsoa hurjan, mutta samalla majesteettisen tapahtuman alapuolelta:

Omalta pihalta voi yön jälkeen löytää mitä erikoisimpia asioita varsinkin silloin, kun yön aikana on ollut myrsky. Tässä tapauksessa pihalta ei löytynyt minkäänlaista tavaraa tai eläintä, mutta sitäkin kummallisempi yllätys.

James Collander huomasi pihallaan kuplan, joka oli kuin tyhjästä ilmestynyt nurmikon alle. Mies päätti jättää aamukahvinsa väliin ja lähteä välittömästi tutkimaan, mistä ihmeestä oli oikein kyse.

Mies sai nopeasti selville, että kupla ei mennyt helpolla rikki. Mies pomppi sen päällä ja yritti pistää siihen reikiä tietämättä, mitä sen sisäpuolella oli.

Lopulta kupla puhkeaa ja sen sisäpuolelta tulvii tuhansia litroja vettä, aika erikoista eikö niin?!

Luonto osaa olla pelottavan voimakas, kun se sille päälle sattuu. Tällaiset tilanteet ovat hyvä muistutus siitä, että meidän tulisi kunnioittaa luontoäidin voimia.

Syöksyvirtaus on yleensä ukkosen yhteydessä esiintyvä kylmä ilmavirtaus. Syöksyvirtaus voi olla jopa niin voimakas, että se kaataa puita tai vaurioittaa rakennuksia. Tällä videolla näemme esimerkin syöksyvirtauksen voimasta. Kaverukset kuvaavat tilannetta terassiltaan ja saavat nähdä, kun puut katkeavat kuin pienet tulitikut.

Voit katsoa pelottavan, mutta samalla kiehtovan tilanteen alapuolelta:

Suurten aaltojen äärelle meneminen on monen henkilön mielestä pelottava ajatus — ja se voi olla myös erittäin vaarallista. Tämä mies tekee kuitenkin poikkeuksen, sillä hän ryömii tarkoituksella suurten aaltojen alle, kuvatakseen jotain henkeäsalpaavaa.

Clark Little aloitti aaltojen valokuvaamisen lähinnä harrastuksena. Hän oli räpsinyt muutamia valokuvia, jonka jälkeen hän ajatteli ladata ne internetiin. Seuraavana päivänä mies ei ollut uskoa silmiään, kun hän heräsi — sähköpostiin oli ilmestynyt 700 viestiä, jotka olivat aaltokuvista kiinnostuneilta ihmisiltä.

Upeat kuvat eivät tule kuitenkaan ilmaiseksi, sillä muun muassa olkapää on kerran lähtenyt sijoiltaan, kun suuri aalto ”litisti” miehen.

Katso upeita kuvia ja Clarkin tarina alla olevasta videosta!

Kuivina aikoina eläimillä saattaa olla haasteita löytää syötävää ravintoa. Kaikki tuntemamme elämä tarvitsee selviytyäkseen vettä, josta varmaan olitkin jo tietoinen. Ihmiset voivat niukkoina aikoina auttaa eläimiä, Suomessa tästä hyvänä esimerkkinä toimii talvisin linnuille rakennetut ruokintapaikat.

Videolla näemme hieman poikkeavan tilanteen, sillä emme tiedä, kuinka kyseinen kaksikko on ystävystynyt tällä tavalla. Ympäristö ei myöskään näyttäisi siltä, etteikö ravintoa olisi yllin kyllin, mutta lintu on silti ajautunut miehen seuraan.

Katso alapuolelta, kuinka mies rikkoo talikollaan maata innoissaan matoja saalistavalle linnulle.

Evästevalinnat