Vuodesta 1979 lähtien Jadav Payeng on istuttanut joutomaalle puita käsin ja 37 vuoden jälkeen lopputulos on kerrassaan uskomaton. Hänen metsänsä on tällä hetkellä suurempi kuin Central Park.

Mies istutti puut pelastaakseen saarensa ja istutusten seurauksena keskelle aavikkoa muodostunut metsä on todellinen keidas.

Videota katseossa on vaikea välttyä kylmiltä väreiltä, sillä on uskomatonta, mitä yksi päättäväinen ihminen voi saada elämässään aikaiseksi.

Eräs singaporelainen ravintola palkittiin hiljattain arvostetulla ruoka-alan palkinnolla, Michelin-tähdellä. Erikoista on, että kyseinen ravintola on itse asiassa nuudelikoju Singaporen Chinatown-kompleksissa. Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle-ravintola tarjoilee kantonilaista soija-kanaa ja grilliporsasta.

Annos kanaa ja riisiä maksaa ravintolassa alle kaksi euroa. Kävijät raportoivat, että jonottaa voi usein joutua parikin tuntia, mutta herkullisten annosten ja kokemuksen ehdottomasti silti olevan löyhällä aikataululla varustetun matkailijan ajan arvoinen.

World’s New Cheapest Michelin-Starred food stall at less than USD$2 a plate, HK Soya Chicken Rice & Noodles in Singapore

SG Chicken Rice

Lähde: Michelin Guide ja Reddit.

Luonto on uskomattoman monimuotoinen ja myös herkkä muutoksille. Ihmisten toiminta on jo monin tavoin vaikuttanut metsiin ja ympäristöön. Pienet muutokset voivat aiheuttaa lopulta suuren muutoksen, kun luonnon kiertokulku sekoittuu.

Tällä herkällä ja kauniilla videolla on kuvattu sienten kasvua nopeutettuna. Sienten kasvu kuvastaa uudelleensyntymistä. Sienet ovat tärkeässä roolissa maaperän muodostumiselle, joka mahdollistaa esimerkiksi ihmisten elämän.

Ihmiset puhuvat paljon kieliä, mutta kuinka hyvin me ymmärrämme sitä tärkeintä eli luonnon kieltä?

Eri vuodenajat ovat todellinen rikkaus, sillä jokainen niistä tarjoaa oman kauneutensa.

Talvisin lumihanget ja paukkupakkaset luovat kuvankauniita hetkiä. Lumiset puut ja tiet ovat suoraan kuin satukirjasta. Keväisin vaaleanvihreät värit koristavat luontoa, kun se pikku hiljaa herää eloon. Kesäisin tummanvihreät värit, kirkkaan sininen taivas ja kauniit auringonlaskut tuovat upean fiiliksen järvimaiseman kera.

Syksy on kuitenkin omassa luokassaan, kun lehtivihreä häviää puista ja tilalle jäävät loput värit, jotka seurauksena puut hohtavat keltaisina, oransseina ja punaisina. Syksy on kaunis lähes joka puolella maailmaa ja tämä kuvakooste nostaa arvostustamme sitä kohtaan.

Nämä kuvat eivät vaadi sen kummempia selittelyjä, sillä niiden kauneus puhuu puolestaan:

1. Syksy Kiotossa, Japanissa

KYOTO, JAPAN - NOVEMBER 19: Kiyomizu-dera in Kyoto, Japan on November 19, 2013. Founded in Heian period in 798, the present building was constructed in 1633 by Tokugawa Iemitsu

2. Syksy Lapissa, Suomessa

stop sign in the tundra, finnish lapland

3. Syksy Utsjoen rannalla, Suomessa

ancient sami house, utsjoki, finnish lapland

4. Syksy Grand Tetonissa, Yhdysvalloissa

autumn in grand teton national park

5. Syksy Sveitsissä

Amazing colorful sunrise with spectacular autumn landscape,Holbav,Transylvania,Romania,Europe

6. Suomalainen syysmetsä

Autumn in forest

7. Syksy Japanissa

Autumn season,The leave change color of red in Temple japan.

8. Syksy Kroatiassa, Plitvicen kansallispuistossa

Autumn Landscape - Big Yellow tree, small walking path and lake in autumn park. Beautiful fall scene.

9. Syksy Kroatiassa, Plitvicen kansallispuistossa

Aerial Autumn view on waterfalls and lakes with turquoise water and golden trees in the Plitvice Lakes National Park, Croatia, Europe

10. Syksyinen järvimaisema, Suomessa

Autumn, yellow trees, water

11. Syksyinen järvimaisema, Suomessa

Autumn, yellow trees, water

12. Pyökkien ympäröimä tie jossain päin Eurooppaa

Winding Dirt Road through Forest of Beech Trees in Autumn, Leaves Changing Colour

13. Syystatti

mushroom in forest close up

14. Syksyinen tie, Saksassa

Lichtdurchfluteter Waldweg im Herbst

15. Syysmetsä Keski-Euroopassa

Sonnendurchfluteter Herbstwald

Kuvat: Fotolia.com

Tämä luonnonilmiö näyttää aivan siltä, kuin tulppa oltaisiin vedetty pois maasta ja vesi valuisi lavuaarista maan alle.

Pyörre näyttää aluksi melko harmittomalta, mutta lopussa voimme nähdä, kuinka se imaisee kaikki läheisyydessä kelluvat jäälautat sisäänsä ja tuhoaa ne. Täytyy toivoa, että kukaan ei kohtaa tällaista luonnonilmiötä ollessaan uimassa.