Mies otti valokuvia tyttöystävänsä mahasta, kun tämä oli raskaana. Kuvat on otettu raskauden viimeisten neljän kuukauden aikana ja siten, että nainen on aina samassa asennossa. Masu kasvaa ja pian sieltä putkahtaa esiin pieni suloinen tummahiuksinen poika. Kaikki tämä upeus on laitettu alle minuuttiin.

Tiedätte varmasti tunteen, kun suunnittelette kaiken valmiiksi suurta iltaa varten. Uusivuosi on yksi hyvä esimerkki siitä, kun illan tekemiset mietitään etukäteen jo viikkoja ennen varsinaista juhlaa.

Juodaan upeita drinkkejä, ollaan mahtavassa porukassa, juhlitaan koko yö aamuun asti, saadaan keskiyöllä suudelma ihanalta ihmiseltä, luodaan upeita muistoja ja niin edelleen. Kuulostaako tutulta?

Karu totuus usein kuitenkin on se, että suunnitelmat ei mene ihan niin kuin elokuvissa. Tämä video on hyvä esimerkki uudenvuoden suunnitelmista ja illan odotuksista, ja siitä miten ne loppupeleissä toteutuu.

Aikuinen saattaa hämääntyä tällaisesta kielenkäytöstä. Mutta hyvä niin. Lapsi istuu autossa turvaistuimessa ja juttelee niitä näitä lähes vetämättä henkeä. Isä kököttää siinä vierellä ja yrittää olla nauramatta.

Lapsi pälpättää niin mahdottomasti, että tarinan täytyy olla erityisen tärkeä ja mielettömän hyvä. Onneksi se on siis saatu taltioitua videolle. Vaikkei isä ehkä täysin ymmärrä, mistä on kyse, hän osaa ainakin kuunnella. Ja se on tärkeä taito se.

 

Microsoft Paint on Windowsin mukana tuleva piirto-ohjelma, joka on suurimmalle osalle tuttu jo entuudestaan. Paintin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa erilaisia valintatyökaluja, värityökaluja, siveltimiä ja geometrisia kuvioita, mutta sen ominaisuudet ovat melko yksinkertaisia verrattuna nykypäivän kuvankäsittely sekä piirto-ohjelmiin.

Netti pursuaa uskomattoman hienoja digitaalisesti tehtyjä piirustuksia. Ne ovat usein tehty paljon mahdollisuuksia antavilla ohjelmilla, mutta kuka olisi uskonut saman onnistuvan myös Paintilla. Vaikka Painttiin on tullut päivityksien ja uudistuksien mukana paljon lisää erilaisia vaihtoehtoja esimerkiksi siveltimissä, on tämän digipiirustuksen tekijä todella lahjakas.

Vaikka joulu menikin jo, niin näemme videolla uskomattoman suorituksen joulupukin piirtämisestä. Piirustus on suoritettu Paint-ohjelmalla, ja siihen meni yhteensä noin 50 työtuntia. Video on nopeutettu muutamaan minuuttiin, mutta siitä näkee silti hyvin jokaisen eri työvaiheen ja muutoksen syntymisen realistisiksi kasvoiksi.

Maalla liikkuessaan pingviini on kömpelö taapertaja, ja jos sen jalkojen alle sattuu liukasta jäätä, saattaa vatsa käydä tervehtimässä maan pintaa useita kertoja päivässä. Pingiivinit voivat jopa liukua mahallaan jäänpinnalla päästäkseen nopeammin eteenpäin. Vedessä tämä eläin taas on sukkela kuin märkä saippuapala.

Tälle videolle on koottu pingviinien elämää maalla eli kömmähdyksiä ja kiipeily-yrityksiä, jotka eivät mene ihan putkeen. Välillä meno saattaa näyttää pahaltakin, mutta jokainen kaveri nousee aina uudestaan pystyyn ja jatkaa iloisesti matkaa.