Copper-kettu oli saanut pahoja ruhjeita, kun koira oli hyökännyt sen kimppuun Kentissä, Englannissa. Kettu oli kuolemaisillaan, mutta onneksi paikalle sattui pelastava enkeli Mike Trowler. Hän hoiti ketun kuntoon ja nyt nämä kaverukset ovat erottamaton kaksikko. Kumpikin näyttää aika onnelliselta, miten hyvin asiat lopulta kääntyivät.

Baarinpitäjä tajusi, että kaikki hänen asiakkaansa ovat humalassa ja työttömiä. Missä muut näkevät ongelman, baarinpitäjä näki mahdollisuuden.

 

Raija pitää baaria Hesarilla Helsingin Kalliossa. Jo vuosien ajan hän on ymmärtänyt, että hänen asiakkaansa ovat työttömiä alkoholisteja, ja heidän kykynsä pitää hänen kuppilansa hengissä heikkenee päivä päivältä.

Pillien pussiin laittamisen sijaan Raija keksii uuden liiketoimintamallin, joka antaa asiakkaille mahdollisuuden juoda nyt ja maksaa vasta myöhemmin. Kanta-asiakkaat ihastuvat ideaan ja alkavat juoda vanhaan hyvään malliin. Raija, tunnollisena baarinpitäjänä, kirjaa kaikkien asiakkaiden velat piikkiin.

 

Raijan pyörittämän baarin maine ja markkinointiviesti “juo nyt, maksa myöhemmin” leviää Kalliossa kulovalkean tavoin ­ja asiakasmäärä kasvaa räjähdysmäisesti. Ei mene kuin hetki, niin Raijan pyörittämä baari on kasvanut paikkakunnan suurimmaksi alkoholijuomien myyjäksi.

Tarjoamalla asiakkailleen vapauden heti erääntyvistä maksuista, kukaan ei vastusta tai edes känniltään huomaa, vaikka Raija säännöllisin välein aina korottaa eniten myytyjen alkoholijuomien, olut ja lonkku, hintoja. Tämän myötä Raijan saama myyntituotto kasvaa huomattavasti.

Tällainen muutos ei mene ohi paikallisen pankkiiriliikkeen dynaamiselta pikkupomolta. Pikkupomo nappaa puhelimen kouraansa, soittaa Raijalle ja kertoo ilouutisen, että asiakkaiden velat muodostavat kokonaisuudessaan merkittävän tulevaisuuden omaisuuserän (future asset) ja tämän myötä Raijan lainakattoa voidaan nostaa. Vaikka Raijaa hieman huolestuttaa, niin pikkupomo vakuuttaa, että huoleen ei ole aihetta, sillä onhan hänellä työttömien alkoholistien velat vakuutena.

Paikallisen pikkupomon puuhastelut eivät taas jää huomaamatta pääkonttorilla, missä eksperttitreidaajat (expert traders) keksivät, kuinka kääriä Raijan baarin asiakkaiden velat joukkovelkakirjoiksi – KänniObligaatio, Yrjöosake, Vedätyslipuke –  jotka paketoidaan erikseen sijoitustuotteiksi ja kaupataan eteenpäin kansainvälisille arvopaperimarkkinoille.

Markkinoilla naiivit sijoittajat eivät oikeasti ymmärrä, että AAA luottoluokituksen saaneet sijoitustuotteet ovat todellisuudessa lainoja työttömille alkoholisteille. Siitä huolimatta velkakirjojen hinnat jatkavat nousuaan markkinoilla, ja sijoitustuotteista tulee pian markkinoiden kuumin sijoitustuote kansainvälisten välittäjien keskuudessa.

 

Eräänä päivänä, vaikka velkakirjojen hinnat jatkavat yhä nousuaan, paikallisen pankin risk manager päättää, että on tullut aika pyytää Raijaa lyhentämään velkapiikkiä, jonka alkoholisoituneet työttömät asiakkaat ovat saaneet aikaan. Risk manager ottaa puhelimen käteensä ja pirauttaa Raijalle.

Raija ottaa uutisen vastaan ja ilmoittaa eteenpäin asiakkailleen, että nyt olisi aika maksaa piikit pois. Alkoholisoituneet työttömät nostavat päänsä tuopeistaan ja ilmoittavat, ettei heillä ole yhtään rahaa. Raija ei näin ollen pysty selviytymään veloistaan ja joutuu hakeutumaan konkurssiin. Baari joudutaan laittamaan kiinni ja kaikki sen yksitoista työntekijää saa potkut.

Yhdessä yössä känniobligaatioiden, Yrjöosakkeiden ja Vedätyslipukkeiden markkinahinnat tippuvat 90 %. Romahtaneiden joukkovelkakirjojen arvo syö pankin kassavarat ja näin ollen estää sen mahdollisuuden antaa lainaa ja pitää talouden rattaat pyörimässä.

Baarin suurimmat alkoholijuomien toimittajat olivat antaneet Raijalle erittäin hyvät maksuehdot ja sijoittaneet eläkekassojensa varat vaihtovelkakirjamarkkinoille. Baarin konkurssin myötä he joutuvat kirjaamaan saatavat tappioksi, ja samalla he häviävät 90% sijoitettujen vaihtovelkakirjojen arvosta. Tämä johtaa siihen, että suurin lonkun toimittaja ajautuu myös konkurssiin ja joutuu sulkemaan saman perheen yli sata vuotta pyörittämän yrityksen. Oluttoimittaja joutuu ahdingossaan kilpailijan ostamaksi, joka samantien sulkee tuotantolaitoksen ja passittaa yli 150 työntekijää kortistoon.

Onneksi sentään pankki, välittäjät, sijoitustalot ja niiden korkeimmat johtajat onnistutaan valtiovallan toimesta pelastamaan suorittamalla monien miljardien arvoinen ja täysin ilman mitään vaatimuksia sisällään pitävä pelastusohjelma. Rahat pelastusohjelmaan löytyy keskiluokkaisilta ja raittiilta veronmaksajilta, jotka eivät ole koskaan vierailletkaan Raijan baarissa.

Ymmärrätkö nyt, kuinka talous toimii vuonna 2015?

Kuvat: Fotolia

Via Tickld

Bentley on 9 kuukautta vanha minipossu, jonka videolla esiintyvä nainen pelasti ja adoptoi itselleen. Bentleyllä todettiin bakteeriperäinen aivokalvontulehdus, joka eläinlääkäreiden mukaan johtaa kuolemaan. Eläinlääkärit sanoivat, että Bentleyllä on juuri ja juuri 10% mahdollisuus selvitä hengissä.

Ihme tapahtui, ja Bentley selätti aivokalvontulehduksen. Valitettavasti tulehdus vei kuitenkin Bentleyn näön, ja se sokeutui kokonaan. Bentley joutuu olla eläinsairaalassa vielä jonkin aikaa tarkkailussa, mutta pääsee pian kotiin lepäämään.

Pientä possua pelottaa kovat sairaalaäänet, mutta onneksi sen omistaja yrittää olla mahdollisimman paljon sairaalassa rauhoittelemassa tätä. Omistaja laulaa possulle kauniisti – ja se ihan oikeasti auttaa. Bentley rauhoittuu heti, ja painaa päänsä omistajansa rintaa vasten. Joskus se jopa nukahtaa siihen, sillä siinä on niin hyvä olla.

”Haluan, että Bentley tuntee olonsa rakastetuksi. Yritän käydä mahdollisimman paljon sairaalassa kertomassa Bentleylle, ettei sillä ole mitään hätää, ja että se pääsee ihan pian kotiin.” 

Onneksi Bentleyllä on näin ihana omistaja, jonka lähellä se varmasti tuntee olevansa turvassa.

Monessa kielessä puhutaan dragonista. Sen suomalainen versio on kerrassaan hupaisa, kun sitä oikein miettii.

Sillä henkilöllä, kuka ikinä keksikään tämä ihanan sanayhdistelmän lohikäärme, saattoi ehkä olla jotain ylitsepääsemättömiä pelkotiloja käärmeitä ja kaloja kohtaan…

Lähde

Mikä olisikaan sen kivempi tapa valmistautua kevääseen, kuin tehdä värikkäät ja koristeelliset kynnet. Ne piristävät, vaikka aurinko ei aina paistaisikaan. Vain mielikuvitus on rajana, mitä kaikkea kynsilakoista voikaan saada aikaiseksi.

Tässä 20 hauskaa ja kivaa esimerkkiä, joista voi ottaa mallia ja inspiraatiota omiinkin kynsilakkauksiin.

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Värikästä kevättä!