Harvoin käy näin, että voi turvalliselta etäisyydeltä seurata näiden eläinten puuhia. Sillä yleensä käy päin vastoin – pesä halutaan tuhota ja ampiaiset häätää mahdollisimman kauas. Mikä sinänsä on ihan ymmärrettävää, sillä jos tuo porukka hermostuu, juoksuaskeleet ja huitominen eivät auta enää mitään.

Videolla näkyy erinomaisesti pesän rakenne ja ampiaisten yhteistyö. Alla olevassa videossa on äänet mukana, mikrofoni on laitettu ikkunan ulkopuolella tallentamaan pikkuisten ampiaisjalkojen tepsuttelua.

Kyle ja Josh ovat kaverukset, jotka omistavat todella suuret sydämet. He kokevat olevansa hyvässä asemassa, sillä molemmilla on työpaikat, rahaa ja asunto. Kaikilla ihmisillä asiat eivät ole niin hyvin, kun ihan perusasiat puuttuvat. Siispä he haluavat jakaa hyvää mieltä ja tuoda hyvän olon vähempiosaisille.

He ovat perustaneet Youtubeen tilin GiveBackFilms, josta voi seurata kaverusten hyviä tekoja. He ovat muun muassa auttaneet kodittomia takaisin jaloilleen ja antaneet rahaa niille, jotka sitä eniten tarvitsevat.

Tällä kertaa iloisen mielen saa hotellissa työskentelevä siivooja. Hän on käynyt pohjalla, mutta pääsi nousemaan sieltä ylös uuden työpaikan myötä. Hänen pomonsa kertoo, että hän on yksi ahkerimmista työntekijöistä, mitä heillä on ollut töissä. Työ on melko raskasta pitkien päivien ja kiireen takia, mutta tämä nainen ei valita.

Päivä piristyy entisestään, kun hän löytää siivottavasta huoneesta 500 dollaria tippiä.

”Rakas Jumala. Olet antanut minulle kaksi silmää, joten miksi pidät minut sokeana?” 

Sonia ja Anita ovat siskokset, jotka ovat molemmat syntyneet sokeina. He eivät ole koskaan nähneet, ja ovat voineet vain kuvitella, miltä maailma mahdollisesti näyttäisi.

Maailmassa on yli 20 miljoonaa ihmistä, joilla olisi mahdollista saada heidän näkönsä takaisin vain 15 minuutissa. Kuitenkin suuri osa heistä joutuu olemaan koko elämänsä ajan sokea, sillä heillä ei ole varaa leikkaukseen. Leikkaus maksaa 300 dollaria – se on pieni hinta siitä, että ihminen pystyy näkemään.

Esimerkiksi Intiassa tällaisen leikkauksen kustantaminen on lähes mahdotonta. Siellä asuvat ihmiset tekevät töitä aamusta iltaan, saaden vain noin yhden dollarin päivässä. Ei siis toivoakaan päästä 300 dollarin leikkaukseen.

20/20/20 on järjestö, joka haluaa auttaa sokeita lapsia, joilla ei ole varaa leikkaukseen. Järjestö on auttanut jo lukuisia ihmisiä saamaan näkönsä takaisin.

Sonia ja Anita kuuluvat näihin onnekkaisiin, jotka ovat päässeet leikkaukseen järjestön antaman avun ansiosta. Nyt he näkevät ensimmäistä kertaa elämässään.

Varjoteatterityhmä veti Britannian talent-esityksessä uskomattoman show’n. Koko yleisö ja tuomari olivat niin liikuttuneita, että muutama kyynelkin taisi vierähtää. On lähes käsittämätöntä kuinka hyvin tanssijat pystyivät esittämään erilaisia rakennuksia ja esineitä pelkkien vartaloiden avulla.

Kotisohvan, jääkaapin ja työpaikan väliä päivästä toiseen rempatessa unohtaa, mitä kaikkea maailmassa oikeastaan onkaan. Me immeiset olemme suhteellisen pieni osa tätä kaikkea, vaikka välillä kuvittelemme toisin.

Ota siis kuppi kahvia tai teetä, istu mukavasti tuolillesi, laita video kokonäytön tilaan, HD:t päälle ja paina play-nappulaa. Näet kauniita otoksia maapallostamme ja kuulet Louis Armstrongin What a Wonderful World -kappaleen tunnetun luonnontieteilijä Davin Attenboroughin lausumana.