Tiedätkö sen tunteen, kun uidessa nilkan ympärille tarttuu limainen ulpukanvarsi? Niinpä. Järvissä ei onneksi kuitenkaan elele mitään sen pelottavampaa kuin ne, mutta meressä kyllä. Tässä on listattuna mielenkiintoisia faktoja meristämme.

Ensinnäkin meri on niin syvä, ettemme edes tiedä, kuinka syvä se on.

Paine veden alla käy niin kovaksi, ettei ihminen pysty sukeltamaan montaa sataa metriä ilman, että tämä tapahtuu…

Suurin osa merestä näyttää tältä…

… mikä on ihan hyvä juttu, sillä pohjassa saattaa tulla vastaan jotain tällaista…

… tai kuoriaisia, jotka ovat ihmisen pään kokoisia…

… tai hämähäkkejä, joiden listimiseen ei riitä kirja vaan tarvittaisiin koko kirjahylly…

… tai ”pieniä” matoja, joita pystyisi käyttämään hyppynaruna…

… tai sitten viereen saattaisi uida tämä, mikä-ikinä-se-onkaan.

Lisäksi yllättävän monella otuksella on hampaat.

Meressä elää arviolta 80 % kaikista elävistä olennoista.

Koska merenpohjaan ei paista aurinko, siellä ei ole kasveja, joita syödä. Alla olevassa kuvassa meritähdet napostelevat valaanruhoa.

Eli siis kaikki omituiset otukset…

… etsivät jotain lihaisaa suuhunpantavaa.

Tai jäänteitä suuhunpantavasta, sillä tämä pohjasta pulppuava syövyttävä rikkikaasu tappaa sekunnissa.

Meressä sataa kakkaa. Ihan kirjaimellisesti.

Ja kaikki näyttää muutenkin epärealistiselta, kuten tämä kala, jonka silmät ovat nuo vihreät puolipallot. Ei siis ne kaksi silmän näköistä reikää siinä alapuolella, sillä ne ovat sieraimet.

Tiedemiehet ovat tutkineet merestä ehkä noin 5 % tähän mennessä…

… joten siellä voi oikeasti vaania ihan mitä vaan.

Lähde: epicdash.com

Mikko Lagerstedt on itseoppinut valokuvaaja, joka on kerännyt huiman suosion netissä, eikä ihme. Mikko kuvaa pääosin öisin ja hän on erikoistunut ottamaan valokuvia taivaasta ja suomalaisista maisemista.

Mikko innostui ensimmäisen kerran valokuvaamisesta kesäiltana, jolloin hän oli ajamassa sukulaisensa mökille. Sateisen päivän jälkeen aurinko alkoi paistamaan ja sumu nousi pellolle. Mikon oli pysähdyttävä ja tallennettava tuo kaunis hetki kameralle. Samaan aikaan hän tajusi haluavansa ikuistaa tämänkaltaisia hetkiä lisää.

”Luon tunnelmallisia maisemakuvia, joiden tarkoitus on siirtää kuvan katsoja maiseman keskelle.”

Lähde: www.mikkolagerstedt.com 

Lisää kuvia voi katsoa Mikon Facebookista ja Instagramista.

Disney-elokuvista ja sarjakuvista tuttuja maisemia on mahdollista nähdä eri puolilla maailmaa. Joskus tällaisiin paikkoihin on hyvä mennä rentoutumaan kaupungin hulinasta. On ihanaa, kuinka mieli lepää tämän kaiken kauneuden keskellä ja stressikin tuntuu kummasti vain katoavan. Jos on siis mahdollisuus, kannattaa lähteä ulos ihailemaan kauniita maisemia, sillä niitä löytyy myös Suomesta lähes loputtomasti.

1. Englanninsinililjat ovat vallanneet metsän BelgiassaBelgialaisessa ”Halle”-nimisessä metsässä voi nauttia taianomaisesta näystä. Suomessa samankaltaisen ilmiö näkee yleensä keväällä, kun valkovuokot peittävät maan suureksi valkoiseksi matoksi.

2. Arashiyama-niminen bambumetsä KyotossaTämä suomalaisen mielestä hieman eksoottinen näky löytyy Japanista. Metsään on rakennettu monia teitä, jotka luovat upeat puitteet pienelle patikointiretkelle.

3. Rio Maggiore, ItaliaTämä pieni kylä on kuin suoraan sadusta. Paikka tarjoaa upeat puitteet ruoan ystäville, kalastajille sekä rentoutumiseen Välimeren rannalla.

4. Tyynellä valtamerellä sijaitseva Palau
Palau on valtio Tyynellä valtamerellä. Se koostuu kuudesta saariryhmästä. Turkoosi vesi, valkoinen hiekka, luonnon kauneus ja lämmin ilmasto luovat lähes epätodellisen fiiliksen, joka tulisi kokea edes kerran elämässä.

5. Kroatiassa sijaitseva kansallispuistoKroatiassa sijaitseva Plitvicen kansallispuisto on yksi maailman kauneimmista. Alue on kuulunut UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuodesta 1979 alkaen. Plitvicen henkeäsalpaavat maisemat muodostuvat 16 järvestä, jotka muodostavat matkallaan lukemattomia vesiputouksia.

6. Kiinalainen puutarha, Peking


Kiinalaisessa puutarhassa kaikki on suunniteltu ja toteutettu erittäin pieniä yksityiskohtia noudattaen. Eriväriset kukat, upeat rakennukset ja niiden välissä virtaava vesi luovat uniikin ympäristön, jota ei muualla maailmassa voi kokea.

7. Cenotet MeksikossaKyseiset luonnonilmiöt ovat muodostuneet tuhansien vuosien saatossa, kun vesi on kaiveranut tiensä kallion sisään. Cenotet ovat erittäin kauniita, mutta ne samalla tarjoavat sukeltajille upeita mahdollisuuksia tehdä sukellusretkiä.

8. Aavemaiset hylyt, Venäjä

Ihmisten rakentamasta aluksesta on tullut nyt eläinten valtakunta. Sadat kalalajit ja kasvit ovat hyödyntäneet laivan tuoman suojan ja käyttävät nyt sitä turvanaan ja kotinaan.

9. Islannin suloiset mökit


Nämä Islannissa sijaitsevat mökit ovat todella suloinen näky keskellä karua, mutta kaunista luontoa. Mökkien ympärille on aikoinaan tarkoituksella annettu kasvaa ruohoa ja sammalta, sillä ne ovat toimineet loistavina lämmön eristäjinä.

10. Phraya Nakhon luola, Thaimaa


Temppeli rakennettiin luolan pohjalle vuonna 1890, kun kuningas Chulalongkorn tuli käymään siellä. Temppelin luo on vaikea päästä, minkä vuoksi vain harva vaivautuu sinne menemään. Kun paikalle kuitenkin pääsee, niin näky on kaiken vaivan arvoinen.

Kuvat: Fotolia

Fakta on se, että ilman kasveja ei olisi paljon mitään muutakaan tällä planeetalla. Mutta koska se aina välillä unohtuu, on hyvä muistutella itseään, miten tärkeää kaikki vihreä oikeasti onkaan.

Daniel Csoboton makrokuvannut kasvien elämää sieministä upeiksi kukiksi. Hän on löytänyt videollaan käyttämänsä kasvit pihaltaan ja pyörämatkansa varrelta töistä tullessaan. Maailma on kyllä ihmeellinen.

Kukan näkyvin osa on yleensä terälehdet, joiden tarkoitus on houkutella pölyttäjiä, esimerkiksi hyönteisiä ja lintuja. Aikojen saatossa kukat ovat kehittyneet mitä hämmästyttävimmiksi. Erilaiset värit ja muodot tekevät niistä upeita, sekä jotkut kukat ovat alkaneet muistuttaa erilaisia hahmoja ja eläimiä.

Kirkkaat värit houkuttelevat pölyttäjiä luokseen, mutta joidenkin kasvien väritys ja muodot yrittävät myös pelotella ei-toivottuja vieraita tulemasta kukkaan. Värikkäät kasvit houkuttelevat myös muitakin kuin vain hyönteisiä – nimittäin meitä.

Ihmiset ovat ottaneet otoksia upeista kukista, joita saammekin nyt ihastella oheisista kuvista. Nämä 17 kukkalajia muistuttavat mitä erikoisempia asioita.

1. Iloinen muukalainen (Calceolaria Uniflora)

Lähde

Lähde

2. Kapaloitu lapsi (Anguloa Uniflora)

Lähde

3. Apinan kasvot orkideassa (Dracula Simia)

Lähde

Lähde

Lähde

4. Lintua muistuttava orkidea (Phalaenopsis)

Lähde

Lähde

Lähde

5. Kyyhkynen kukassa (Peristeria Elata)

Lähde

Lähde

Lähde

6. Naurava kimalainen (Ophrys bomybliflora)

Lähde

Lähde

Lähde

7. Tanssivat hahmot (Orchis Italica)

Lähde

Lähde

Lähde

8. Huulet (Psychotria Elata)

Lähde

9. Papukaija (Impatiens Psittacina)

Lähde

Lähde

Lähde

10. Enkeliorkidea (Habenaria Grandifloriformis)

Lähde

Lähde

11. Sorsat (Caleana Major)

Lähde

Lähde

12. Lentävä lintu (Habenaria Radiata)

Lähde

Lähde

Lähde

13. Pääkallo (Antirrhinum)

Lähde

14. Tanssivat tytöt (Impatiens Bequaertii)

Lähde

15. Orkidea, jonka keskusta muistuttaa tiikerin päätä

Lähde

16. Darth Vader (Aristolochia Salvadorensis)

Lähde

Lähde

Lähde

17. Ballerina

Lähde

Via: Boredpanda