Maailmassa on ainakin yksi asia, joita ei pääse karkuun, vaikka kuinka kovaa pistäisi kinttua toisen eteen. Nimittäin varjo. Vaikka se hetkeksi katoaisikin, se on siinä vielä huomennakin. Aikuiselle tämä pimeä seuralainen on jo ihan ok ystävä, mutta lapselle se on jotain uutta ja ihmeellistä.

Lapsi, joka yhtäkkiä ymmärtää varjonsa seuraavan itseään, onkin varsin hellyyttävä näky. Tälle videolle on koottu pienien taaperoiden ja varjojenn kohtaamisia aurinkoisella pihamaalla. Toiset juoksevat karkuun, toisilla taas tulee hätäitku. Onneksi varjo ei pure, vaikka se aika iilimato onkin.

 

Kun Rocky ja hänen vaimonsa Julia tapasi 1930 luvulla, rakastuivat he ensisilmäyksellä. Rakkaus syveni vuosi vuodelta ja liitto kesti kaikki ylä- ja alamäet. He saivat kaksi lasta ja elivät tavallista perhe-elämää Yhdysvalloissa.

Kaikki kuitenkin muuttui, kun Julia joutui sydänleikkaukseen ja menehtyi leikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin. Rocky murtui. Henkilö, jota hän rakasti, oli lopullisesti poissa. He ehtivät olla avioliitossa 35 vuotta.

Rocky ei lakannut rakastamasta, eikä halunnut jättää edesmennyttä vaimoaan yksin. Rocky alkoi käymään päivittäin vaimonsa haudalla, josta tuli vuosien saatossa hänen elämäntapansa. Hän ei ollut päivääkään poissa rakkaansa luota, ja hän vietti jopa öitä hautakiven vieressä.

Pikkuhiljaa paikkalliset tutustuivat Rockyyn, ja monet toivat hänelle ruokaa ja juomaa haudalle. Tätä jatkui 20 vuotta, kunnes Rocky menehtyi 97-vuotiaana.

Nyt hänen ei tarvitse enää koskaan olla erossa vaimostaan.

Lähde: bostonglobe.com

Syöminen on suhteellisen yksinkertainen juttu, mutta on ruokia joiden syöminen on miltei mahdotonta. Ainakin jos haluaa tehdä sen oikein. Jos raavit päätäsi miettien, että ”miten tätä sushia vedetään” tai ”miten voin todella nauttia banaanistani”, niin olet tullut oikeaan paikkaan.

Me Vivaksella olemme kasanneet kokoon viisi videota joiden avulla opit syömään kuin ammattilainen.

Ensimmäisenä rakastettu klassikko – chicken wings

Toveri! Älä haaskaa lihaa linnustasi. Käyttämällä tätä Neuvostoliitossa kehitettyä metodia saat kaiken irti tipustasi. Prijátnovo appetíta!

Seuraavana itämainen herkku – sushi

Pidätkö sushista? Niin mekin. Monesti sushiateria muuttuu kuitenkin soijaiseksi painajaiseksi. Mutta ei hätää, tämän videon katsuttuasi syöt sushia kuin 1800-luvun samurai – vailla pelkoa. Ja muista että 10 000 toistoa ei välttämättä tee mestaria, mutta v. Itadakimasu!

Miten syödä banaani apinatyyliin

Banaanit, nuo luonnon suklaapatukat. Harvat keltaiset asiat ovat niin hyväksi sinulle kuin banaanit. Näiden mahtihedelmien on osoitettu mm. auttavan ummetukseen, ehkäisemään sydänkohtauksia, vähentämään stressiä ja masennusta ja jopa helpottamaan kuukautiskipuja. Banaani on siis jotakuinkin hedelmämaailman Äiti Teresa.
Monet kuitenkin syövät banaanin aivan väärin, onneksi alla oleva video opettaa sinulle, miten todella nauttia, tuosta keltaisesta ihmeestä.

Pysytään hedelmissä, seuraavana vuorossa omena

Omena on todellinen terveyspommi. Omenat sisältävät polyfenoleita, joka on hieno termi flavonoideille, joka taas on hieno termi antioksidanteille, joka on hieno sana aineille, jotka tekevät ihmiselle hyvää.
Iso osa näistä herkullisista ja elämää parantavista aineista löytyy omenan kuoresta ja keskustasta, eli juuri niistä osista, jotka ihmiset monesti heittävät roskiin. Näin ei missään nimessä tule tehdä. Omena kannattaa syödä hevosen tavoin – kokonaan ja sekunnissa. Tämä video demonstroi miten.

Munakas ilman sotkua on yksi parhaista ideoista sitten sähkön

Munakas on loistava aamiainen, mutta monesti aamutuimaan siinä on vain liikaa työtä. Yllä oleva video kuitenkin opettaa meille, miten tehdä munakasta rikkomatta munia. Nerokasta.

Lopetetaan traditionaalisesti jälkiruokaan, cupcakes!

Kuppikakut ovat levinneet hiljalleen myös Suomeen. Ja hyvä näin, sillä mikä olisikaan parempaa kuin kakku kupissa? Aivan oikein – ei mikään. Mutta vaikka kuppikakut ovatkin herkullisia, niiden syöminen voi olla hankalaa tai pahimmassa tapauksessa turhauttavaa ja sotkuista. Youtube-kanava ”FoodBeast” on kuitenkin löytänyt ongelmaan ratkaisun. Katso siis kyseinen video ja syö kuppikakkusi kuin pomo.

Onneksi olkoon! Olet nyt syömisen ammattilainen. Muista kuitenkin, että suuri voima tuo suuren vastuun. Toivommekin Täällä Vivaksella, että jaat oppisi eteenpäin, jottei kukaan missään enää joutuisi syömään väärin. Hyvää ruokahalua.

Xena koira tuotiin pahasti pahoinpideltynä ja aliravittuna eläinlääkärille sen jälkeen kun se oli pyörtynyt läheisen talon pihalle. Se oli kirjaimmellisesti vain luuta ja nahkaa ja koiran vammat olivat niin suuret, että sille annettiin vain päivän elinennuste. Koiraa oli ilmeisesti pidetty lukittuna, eikä se ollut saanut ruokaa ja vettä. Xenaa hoitanut eläinlääkäri sanoi, ettei ole 12- vuoden uransa aikana nähnyt yhtään eläintä, joka olisi ollut niin pahassa kunnossa.

Kuvankaappaus 2014-2-4 kello 12.41.32

Koiraa hoidettiin vapaaehtoisvoimin eläinsuojeluyhdistyksessä puolen vuoden verran ja sen tarinaa jaettiin Facebookissa ympäri maan. Xenan tarinan näki myös Linda, joka liikuttui koiran kohtalosta niin paljon, että päätti adoptoida koiran heidän perheeseensä. Lindan perheeseen kuului 8-vuotias Jonny, joka sairastaa autismia. Poika oli eristäytynyt muista ihmisistä ja häneen oli hyvin vaikea luoda yhteyttä. Jonny ei juurikaan kommunikoinut muiden kanssa ja saattoi istua tunteja vain pelaillen huoneessaan.

Kuvankaappaus 2014-2-4 kello 12.41.16

Kun Jonnyn vanhemmat adoptoivat Xenan, se ei muuttanut ainoastaan koiran elämää vaan myös 8-vuotiaan Jonnyn elämän. Pojasta ja koirasta tuli erottamattomat ystävät ja Xenan seurassa Jonny ei jännittänyt kommunikointia. Hän alkoi puhumaan ja laulamaan Xenalle ja myös kovia kokenut koira alkoi vähitellen ystävystymään ja luottamaan poikaan. Jonnysta ja Xenasta tuli erottamaton tiimi ja siitä lähtien Xena onkin ollut mukana Jonnyn elämässä, tukien Jonnya hänen sairautensa kanssa.

Kuvankaappaus 2014-2-4 kello 12.40.55

Koirat rakastavat palloja ja niiden kanssa leikkimistä. Videolla esiintyvän koiran ei tarvitse käydä pitkillä lenkeillä ulkona, sillä se hoitaa kuntoilemisen TV:n ääressä. Koira pomppii ja tarkkailee palloa luullen, että se saa kiinni sen tuota pikaa.

Toivottavasti eläin ei pettynyt tajutessaan, että pallo ei tullutkaan telkkarista ulos.