Narkolepsia eli nukahtelusairaus on syyltään tuntematon aivosairaus, jonka seurauksena ihminen nukahtaa suoraan REM-uneen. Sarah Elizabeth on yksi narkolepsiaa sairastavista ihmisistä. Hän oli kuvaamassa tanssivideota, kun kohtaus yhtäkkiä iski. Jälkeenpäin hän katseli videota ja halusi ladata sen ihmisten nähtäväksi, jotta kaikki todella ymmärtäisivät, millaisesta sairaudesta on kyse.

“Minulla on narkolepsia ja sairauden selittäminen ihmisille, jotka eivät ole nähneet sen oireita on todella turhauttavaa, sillä välillä kaikki tilanteet ovat yhtä kamppailua. Monet ajattelevat, että sairaus on jotenkin hauska, ennen kuin he näkevät mitä todellisuudessa tapahtuu. Osa ihmisistä säikähtää niin paljon, että paniikki pääsee iskemään.”

 

Ehkä meissä tosiaan asuu pieni muukalainen. Ainakin tämä eteläafrikkalainen valokuvaaja Anelia Loubster on löytänyt sellaisen piirteen kaikista kuvattavistaan. Tekniikka on hyvin yksinkertainen – valokuva on ylösalaisin ja siinä näkyy vain silmät ja otsa. Loistava idea uudenlaiselle selfielle!

 

790 934x

883 934x

973 934x

1264 934x

1354 934x

1550 934x

3170 934x

5116 934x

6103 934x

4126 934x

Lähde: Anelia Loubser / Facebook

Näitä luomuksia tehdessä malesialaisella taiteilijalla Hong Yillä on ollut kaksi sääntöä mielessään. Ensimmäinen on se, että kaiken pitää olla tehty ruoasta. Toinen on tausta, joka on aina valkoinen lautanen. Ei muuta. Tuloksena onkin syntynyt jotain semmoista, mitä ei ihan heti tekisi mieli sörkkiä haarukalla. Tai ehkä sittenkin pikkuisen…

Ja sitten taiteilija työssään.

Lähde: Red Hong Yi Facebook / Instagram

Mikä olikaan kivempaa lapsena kuin kiipeily, uudet leikkipaikat ja kaikki jännät vempeleet? Ei mikään. Jos lähellä ei ollut metsää, missä vipeltää ja temmeltää, niin silloin suunnattiin riekkumaan läheiselle leikkipaikalle.

Maailmalta löytyy kaikenlaisia lapsille suunnattuja leikkipuistoja. Tässä 20 ehdottomasti erikoisimpaa sellaista.

1. Ihan perus pihakalu

Lähde

2. Iloiset lapset jonossa

3. Lempeä karhu

4. Olisiko aika tyhjentää tämä kaveri

5. Kultainen suihku saatavana myös muissa väreissä

Lähde

6. Äiti, mistä lapset tulee? Liukumäestä.

7. Uuh la laa?

8. Liukumäki – sä teit sen väärin

Lähde

9. Verimakkaraa?

10. Onnellinen pelle

http://i.imgur.com/V40043r.jpg

11. Ei mitään hätää Pikku-Lissu, mä vien sut hiekan alle.

Lähde

12. Äiti, mikä toi on?

13. Sijainti on tärkein

Lähde

14. Pienimmät ensin

Lähde

15. Muista sitten varoa kalkkarokäärmeitä ja myrkyllisiä kasveja

Lähde

16. Hautausmaa – yllättävän lähellä

Lähde

17. Yksi pala sinne tänne

Lähde

18. Asunnot sopivat lapsiperheille

Lähde

20. Exit only?

Lähde

Via BuzzFeed / Sunny Skyz

Nyt äkkiä kännykät ja kamerat esiin!

Vivas järjestää valokuvauskilpailun, jossa kolme osallistujaa voittaa 100 euron arvoisen lahjakortin Euroopan suurimpaan streetwear-verkkovaatekauppaan DefShop.fi:hin. Tässä on nyt siis oiva tilaisuus saada syksyn tyylikkäimmät tamineet niskaan ja hurmata niillä kaikki.

Teemme parhaista, hauskimmista ja onnistuneimmista kuvista artikkelin Vivakseen, ja arvomme voittajat niiden kesken. Kuvan yhteydessä mainitsemme kuvaajan nimen.

Aiheena on syksy. Kuva voi olla maisemasta, koirasta, kissasta, etanasta, talikosta, varpaasta, lapsesta, aikuisesta tai mistä ikinä. Kuvan ei tarvitse olla otettu juuri tänä syksynä eikä Suomessa. Kilpailuaika on 06.-19.10.

Osallistu valokuvauskisaan täyttämällä alla olevat tiedot, lataamalla kuva ja painamalla sitten Lähetä-nappia.

 

[contact-form-7 id=”32045″ title=”Ei otsikkoa”]

Ei. Vaan kisa! Valokuvauskisa!