Nimet perustuvat erilaisiin vanhoihin askareisiin ja uskomuksiin, ja useissa on alkusointu, joka on miellyttänyt vanhan kansan kielenpäitä. Itse sana pääsiäinen on johdos verbistä päästä. Pääsiäinen on merkinnyt paaston ajan päättymistä eli paastosta pääsemistä.

 

 

Palmusunnuntai aloittaa pääsiäisviikon. Nimitys tulee Raamatun kertomuksesta, jossa Jeesus ratsasti Jerusalemiin ja hänet otettiin vastaan laskemalla tielle vaatteita ja palmunlehtiä. Meillä pohjoisessa tervehtiminen toteutetaan palmunlehtien sijaan pajunvitsoilla.

Malkamaanantain aiheena on kärsivä Jeesus Kristus. Malka tarkoittaa kuusiseivästä ja viittaa siihen, että Jeesuksesta puhuttiin pisteliäästi eli malkattiin. Eri alueilla on ollut käytössä myös muunmuassa matti-, maku- tai maitomaanantai.

Tikkutiistaina vuoltiin sytykkeitä. Silloin vuollut sytykkeet olivat aivan erityisen onnekkaita.

Karjalle laitettiin kellot kaulaan kellokeskiviikkona.

 

 

Kiirastorstaina muistellaan ehdollisen asettamista. Koska Jeesus pesi tuona päivänä opetuslastensa jalat, puhdistautuminen kuuluu olennaisesti päivään. Kiira tuleekin ruotsinkielisestä sanasta skära eli puhdistaa.

Pääsiäisviikon perjantai on pitkä yleisesti vain Pohjoismaissa. Pitkäperjantai on käännöslaina ruotsista: långfredag. Silloin muistellaan Jeesuksen ristiinnaulitsemista ja kuolemaa.

Talven aikana kehrätyt langat pestiin ja värjättiin lankalauantaina.

Sunnuntai ja maanantai ovatkin sitten varsinaisia pääsiäispäiviä, jolloin kristinuskon mukaan juhlistetaan Jeesuksen ylösnousua.

Lähde: Helsingin kaupunginkirjasto, Kysy.fi

Face swap on kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti. Siinä kahden ihmisen kasvot vaihtavat paikkaa ja siitä syntyvät kuvat ovat yleensä hillittömän hauskoja. Tällä videolla mies on muokannut kasvonsa vauvalle ja hän esittää krapulaista. Lopputulos saa nauramaan, sillä se on niin epätodellisen huvittava.

Sanonta: “ulkonäkö saattaa pettää” pitää tällä videolla hyvin paikkansa, kun tämä 14-vuotias poika astelee Talent-lavalle.

Jack Vidgen näyttää, kuinka Whitney Houstonin kappale lauletaan tyylikkäästi maaliin asti.

Australian Talent-ohjelmassa esiintynyt nuorukainen veti esityksen, jota tuomarit eivät olleet koskaan kuulleet. Yksi tuomareista oli oikeassa, kun hän sanoi, että tämä video tulee leviämään ympäri maailmaa.

Jo vuosikymmenien ajan Disneyn animaatiot ovat lumonneet ihmisiä mukaansa taianomaisiin maailmoihin. Lapsuudesta tutut tarinat ovat tehneet joihinkin niin suuren vaikutuksen, että he ovat tahtoneet tatuoida itselleen tärkeät Disney-muistot suoraan ihoon. Nämä tatuoinnit ovat niin upeita, että kuka tahansa innostuu suunnittelemaan itselleen omaa!

 

1. Peter Pan

2. Leijonakuningas

3. Avain Disneylandiin

4. Frozen – huurteinen seikkailu

Kuva, jonka Bianca (@kittehcatt) julkaisi

5. Pieni merenneito

6. Lumikki ja seitsemän kääpiötä

7. Kaunotar ja hirviö

8. Tuhkimo

9. Aristokatit

Kuva, jonka Amanda (@satans_homie) julkaisi

Käsivarressasi oleva jänne on peräisin kaukaisilta esi-isiltämme. Noin 10-15 prosentilla ihmisistä ei ole kyseistä jännettä, sillä se ei tänä päivänä juurikaan vaikuta käden toimintaan.

Jänne on itse asiassa ensimmäinen, jonka kirurgit leikkaavat pois, mikäli sitä tarvitaan muualla kehossasi. On kuitenkin erittäin mielenkiintoista huomata, kuinka evoluution tuloksena meissä asuu edelleen kaukaisia esi-isiämme.