Onni on tässä hetkessä. Juuri nyt.

Silti, jostain syystä elämme sellaisessa ajatuksessa, että onni on tulevaisuudessa. Että nyt tapahtuu vain arki ja tavallisuus. Onni tulee myöhemmin. Se on edessä päin. Sitten kun olemme tehneet tämän ja tämän asian. Sitten kun olemme saaneet jotakin. Sitten kun. Silloin tulee onni. Huomenna.

Vasta, kun joku läheinen ihminen kuolee tai itse sairastuu, heräämme. Silloin tulee hetki, kun katsomme taaksepäin ja mietimme, mitä teimme koko sen ajan, kun kaikki oli vielä hyvin. Kun vielä oli onni. Kun vielä oli tavallinen arki.

Tämä hetki on ainoa asia, joka meillä on. Onni on nyt.

 

Kaikki me tiedämme, että tupakointi on epäterveellistä ja vaarallista. Mutta kuinka haitallista tupakointi todellisuudessa on?

Tupakka sisältää nikotiinin lisäksi tuhansia haitallisia kemikaaleja sekä aineita, joita käytetään esimerkiksi sytytysnesteissä, pesuaineissa ja jopa tuholaismyrkyissä. On vähintäänkin selvää, että nämä myrkyt eivät tee hyvää terveydelle, saatika keuhkoille.

Tunnetusti tupakoitsijan keuhkot tummuvat terva-aineista ja häkästä, ja niiden toimintakyky heikkenee. Tupakointi vahingoittaa koko kehoa, sekä aiheuttaa erilaisia sairauksia.

Videolla näytetään esimerkki siitä, miten tupakoitsijan keuhkot eroavat terveistä ja puhtaista keuhkoista. Värin lisäksi keukojen muoto on muuttunut kymmenien vuosien tupakoimisen jälkeen.

Kello on puoli neljä aamuyöstä, kun tämän pienen tanskandoggin omistajat yrittävät saada koiraa nousemaan sängystä. Syy aikaiseen heräämiseen on se, että heillä on kahvila ja leipomo. Koiranpentu on tosin sitä mieltä, ettei kenenkään kuulu herätä niin aikaisin.

Tiedättehän sanonnan: ”En meinannut uskoa korviani!” Nyt kannattaa miettiä uudelleen, puhuivatko ne sittenkään totta. Kuuloaistia on nimittäin todella helppo hämätä. Tällä videolla näet neljä illuusiota, jotka todistavat sen.

Joskus saattaa alkamaan väsyttämään niin paljon, että silmät menee väkisinkin kiinni. Eläimet ovat kovia nukkumaan, varsinkin pentuna.

Tälle hauskalle videolle on koottu kaikki suloisimmat videopätkät eläimistä, jotka eivät meinaa pysyä hereillä.

Evästevalinnat