Harrastusta ei voi koskaan aloittaa liian myöhään, jonka tämä pätkä todistaa hyvin. Videolla yli 80-vuotias Mary soittaa rumpuja täydellä sydämellä ja esitys ei jätä ketään kylmäksi. Mary on vetänyt myös muutamia keikkoja faniryhmänsä vuoksi. Nainen kannustaa ihmisiä olemaan ennakkoluulottomia ja tekemään asioita, joista he itse pitävät.

Jokainen joka on joskus kihartanut tukkaa, tietää, millaista se on. Ensin näet mainoksen, joka takaa ja lupaa kautta kiven ja kannon, että kiharrus onnistuu nopeasti ja helposti – helpommin kuin koskaan aikaisemmin. Sitten ostat paketin innoissasi ja aloitat homman.

Kolmen tunnin päästä tulos on tämä: Puolet tukasta kihartuu (jos sekään) ja puolet roikkuu suorana. Osa töyhdöistä törröttää vaakatasossa ja osa kohti lattiaa. Puoli litraa lakkaa päähän ja sitten vaan liikkumatta koko ilta. Sateella ei voi lähteä ulos.

Hilpeää Youtube-tiliä pitävä grav3yardgirl testaa tällä videolla Curlformer-nimellä kulkevaa kiharrusmenetelmää. Pakkauksen mukana tulee muovisia kiekuroita, joiden läpi vedetään koukun avulla pieni hiustuppo. Homma menee juuri niin kuin ei pitäisi.


Me täällä Suomessa elämme kaamoksen aikaa. Ulkona on kylmä ja päivänvaloa riittää vain muutamaksi tunniksi. Onneksi on kuitenkin artisteja, kuten Daniela Andrade, jonka ääni yksin saa tehtyä ainakin allekirjoittaneen olon todella lämpimäksi. Daniela laulaa videossaan coverin Radiohead-yhtyeen “Creep” kappaleesta niin eteerisen kauniisti, että itse Thom Yorkekin olisi varmasti iloinen.

Artistin Youtube-kanavalta löytyy myös monia muita kauniita kappaleita, jotka ovat ehdottomasti kuuntelemisen arvoisia. On hienoa huomata, miten paljon “uutta” voi tuoda jo valmiiksi hyvään kappaleeseen coverissa, ja tämä tyttö tekee sen erittäin hyvin.

Laita siis Danielan laulu soimaan taustalle näin aamutuimaan, katso ulos ja mieti kevättä. Tämän yhdistelmän avulla on vaikea olla hymyilemättä.

Sophie-kissa tuijottaa hämillään ja varuillaan pihalle ilmestynyttä ohutta lumikerrosta: “Mitä se on ja miten sitä tulee lähestyä?” Kissa hakee katseellaan omistajan, joka seisoo sen takana. Kaikki on ok. Ei mitään hätää.

On aika koskettaa sitä.

Sophie ottaa askeleen eteenpäin ja paukauttaa etutassunsa hentoon hankeen. Tämä omituisen rakeinen ja kylmä ilmestys saa sen nostamaan itsensä kyyryyn. Ei jumankekka! Sitten Sophie hakee vähän vauhtia, ja uusi matsi lumihangen kanssa alkaa. Kissa vetää lumen kanssa kunnon paininyrkkeilyt, se läpsii sitä avotassulla suoraan päin ja yrittää saada siitä kiinni.

Ottelu on tiukka ja päättyy lopulta tasapeliin. Molemmat tarvitsevat lepoa.


Artisti Woodkid (Yoann Lemoine) on ohjannut itse musiikkivideon kappaleeseensa “Iron” ja lopputulos on henkeäsalpaavan kaunis. Todella yksinkertaisella idealla toteutettu video voittaa katsojansa puolelleen äärimmäisen uniikilla kuvakielellä, sekä aavemaisella, mutta voimakkaalla tunnelmallaan. Ei ihme että kappale valittiin Ubisoftin Assassin’s Creed: Revelations -peliin.

Kappale on Woodkidin levyltä nimeltä “The Golden Age”, joka valmistui vuonna 2011, mutta julkaistiin vasta kaksi vuotta myöhemmin. Kappaleesta lähti levitykseen myös sinkkujulkaisu.

Harkitsemme vahvasti täällä Vivaksella, että tuotamme kyseisestä videosta muutaman massiivisen julisteprintin koristamaan toimistomme seiniä.