Tempauksen tarkoituksena ei ollut kerätä rahaa vaan tuottaa kanssaihmisille hyvää mieltä ja saada toisilleen tuntemattomat matkustajat juttelemaan keskenään. Sillä mikäpäs olisi parempi aihe jutella kuin junavaunussa hassusti tanssiva mies. Tämä mustaan pukuun pukeutunut tanssija kehottaa myös muita jammailemaan. Tämä jos mikä saa hymyn huulille.

Andreas Englund on vuonna 1971 syntynyt ruotsalainen taiteilija. Hänet tunnetaan erityisesti humoristisista öljyvärimaalauksista, joissa seikkailevat arkipäivän supersankarit.

Ohessa 19 maalausta, joista kymmenessä ensimmäisessä nähdään nuorehko sankarismies, jolla on nuoren jullikan tavat ja haasteet – superihmisyyden lisäksi siis.

Loput yhdeksän kuvaa taas tuovat esille supersankarin ikääntymisen ja vanhentumisen haasteet. Andreas ottaa kuvasarjalla selkeästi kantaa ikinuoruuteen ja kauneusihanteisiin.

Ja tässä sitten vähän iäkkäämpi supersankari pelastamassa maailmaa!

Taiteilijan kotisivuilta voi ostaa kuvia julisteina: andreasenglund.com/buy-prints

Lähde: Andreas Englund

Mitä tähän voi enää sanoa. Mies survoo itsensä ilmapalloon. Nyt on nähty kaikki. Ainoa kysymys on, että mistä noin valtavia ilmapalloja saa. Ja toinen ainoa kysymys on, kumpi tuli ensin – tämä vai munamies.

Kissanpentu oli tottunut olemaan ainoa huomionkohde koko taloudessa. Ei muita eläimiä, tai käy huonosti. Eihän omistajat voineet tietää, että kissan viha kohdistuu myös posliinieläimiin.

Pienestä kissasta kuoriutui varsinainen peto, kun se tuli mustasukkaiseksi oranssista posliinikissasta. Karvat pystyssä ja selkä kyyryssä se hyökkäilee posliinikissan kimppuun kynsin ja hampain.

Nuoritanssija nimeltä Noah ”Noster” Kenaley haastaa Cincinnatin ostoskeskuksessa patsaan tanssikisaan. Poika vetää osansa hienosti eikä kilpailijankaan muuveissa ole valittamista – onhan kyseessä kuitenkin patsas, eikä sellaiset voi ihan hirveästi revitellä. Tämä on varmasti ennaltasuunniteltu, mutta silti aika hauska, yleisö viihtyy.