Kuutta omenaruusua varten tarvitset kaksi omenaa, jotka halkaistaan ja pilkotaan sitten ohuiksi siivuiksi. Siivut laitetaan kulhoon, jossa on vettä ja puolikkaan sitruunan mehu, minkä jälkeen kulho laitetaan noin 3 minuutiksi mikroon. Valuta tässä välissä omenoista ylimääräiset nesteen pois siivilässä.

Laita sitten toiseen kuppiin 3 ruokalusikallista aprikoosihilloa ja 2 ruokalusikallista vettä, lämmitä mikrossa minuutin verran ja sekoita.

Kauli yksi lehti- tai voitaikinalevy ohueksi ja leikkaa se kuuteen osaan. Levitä jokaiselle osalle hilloa ja asettele päälle sitten omenasiivuja. Ripottele päälle vielä hieman kanelia. Taita lopuksi alareuna ja rullaa omenaherkku kauniiksi ruusuksi. Paista uunissa noin 190 asteessa 40-45 minuuttia.

Supersankarin, tai tarkemmin sanottuna Ihmenaisen asu sopii reippaalle 103-vuotiaalle Mary Cotterille täydellisesti. Mary kertoo pitkän ikänsä salaisuudeksi sen, että hän pitää itsensä kiireisenä. Ja se todella pitää paikkansa. Jopa syntymäpäivänään hän ei malttanut istua paikallaan vaan tarjoili kahvia ja teetä vanhainkodissa, jossa hän on toiminut vapaaehtoisena jo 25 vuotta. Mary ei siis itse asu vanhainkodissa vaan ihan omassa kotonaan, josta hän ajaa joka päivä autollaan vapaaehtoishommiin.

Sosiaalinen media on tuonut elämään paljon hyviä asioita ja myös kauempana asuviin kavereihin ja sukulaisiin on helpompi pitää yhteyttä.

Aina kannattaa kuitenkin muistaa, että verkossa kuka tahansa voi käytännössä esiintyä kenenä tahansa. Sosiaalisia kokeita kuvaava Coby Persin päätti kokeilla, kuinka helppoa pedofiilien on päästä tapaamaan nuoria poikia. Mies teki itselleen huijausprofiilin, jonka kautta hän jutteli tällä kertaa pojille.

Tulokset olivat pelottavia, sillä kolmesta pojasta kaikki suostuivat tapaamiseen. Viimeinen pätkä toimii varmasti ikimuistoisena opetuksena ja varoituksena nuorelle pojalle.

Alex Dennison ja Ashley Lewis eivät olleet uskoa silmiään, kun heidän saksanpaimenkoiranpentunsa kasvoi niin nopeasti. Australialainen pariskunta alkoi kuvata Nasran kasvuprosessiä kahdeksan viikon kohdalla. Tämän jälkeen he latasivat kuvat Reddittiin ja valokuvat lähtivät leviämään kulovalkean tavoin.

”Kun koiramme oli nuori monet ihmiset pysähtyivät ihastelemaan Nasraa”, kertoo pariskunta Daily Mailille. ”Ihmiset sanoivat aina, että koirasta tulisi kasvamaan todella suuri. Me silloin vain nauroimme, mutta he taisivat olla oikeassa”, kertoo pariskunta.

Kahdeksasta viikosta…

Kahdeksaan kuukauteen…

Tässä koko kuvasarja:

Via: BoredPanda

Kuvat: Reddit.com

Eräänä päivänä 15-vuotias Hannah Combs oli puhumassa kavereidensa kanssa koulun pihalla. Hannahin ensimmäinen vuosi uudessa koulussa oli juuri alkanut ja valitettavasti kiusaajat olivat ottaneet tytön silmätikukseen.

Hannahin jutellessa kavereidensa kanssa koulukiusaaja tuli tytön taakse ja kaatoi pikaliimaa hänen hiuksiinsa. Hannah sai ensimmäisen asteen palovammoja ja tempauksen tehnyt poika erotettiin koulusta.

Kiusaaminen on aina ollut vakava ongelma ja siihen on erittäin vaikeaa puuttua varsinkin nykyään, kun myös sosiaalinen media ja kännykät mahdollistavat ”näkymättömän” kiusaamisen.

Hannahin isä on ihmeissään, miksi asiasta ei ole ilmoitettu edes poliisille. Koulu selvittää tällä hetkellä asiaa, mutta kiusattu tyttö on käsitellyt asiaa rohkeasti.

Tässä tarina, kuinka tämä vahva tyttö selätti painajaisen ja ryhtyi auttamaan muita:

Hannah Combsia on kiusattu aiemmin. Hän kuitenkin luuli, että tilanne muuttuisi, kun ensimmäinen vuosi uudessa koulussa alkaisi.

”Liima alkoi heti polttaa päätäni”, kertoo Hannah. ”Tuntui kauhealta. Aivan, kuin pääni olisi ollut tulessa.” Tyttö sai ensimmäisen asteen palovammoja, ja hän kertoo kivun olleen 10 kertaa pahempi, kuin palanut iho auringonoton jälkeen.

Hannahin isä, Christopher Grimmer oli raivoissaan, kun koulun henkilökunta ei ottanut tilannetta vakavasti. Tyttö vietiin aluksi koulun terveydenhoitajalle, minkä jälkeen isä päätti lähteä lapsensa kanssa ensiapuun. Lääkärin luona tytöllä todettiin palovammoja, joista aiheutunut kipu kesti päiviä.

Hannah ja hänen äitinsä päättivät, että hiukset täytyy leikata pois. ”Menetin yhden lempiasioistani. Rakastin hiuksiani”. kertoo Hannah. ”Hiukseni olivat ainut asia itsessäni, josta pidin. Menetin ne ilman syytä.”

Tytön äiti kuitenkin päätti perustaa Facebook-sivun tyttärelleen. Sivun nimi on ”Justice for Hannah.” Kun se oli perustettu, valtavia määriä kirjeitä ja viestejä alkoi satelemaan.

”Ryhmä on herättänyt minussa halun auttaa muita ihmisiä”, kertoo Hannah. ”On paljon ihmisiä, joita kiusataan ja he kertovat viesteissään omista kokemuksistaan minulle. Sen vuoksi haluan auttaa muita kiusattuja. On uskomatonta, kuinka paljon minua on tuettu ja kuinka paljon apua siitä on ollut.”


Paikallinen kampaaja Nikki päätti siistiä Hannahin hiukset ja leikata ne ilmaiseksi.

”Sain tänään tehdä jotain, mistä olen pitkään ylpeä. Leikkasin ja siistin Hannahin hiukset. Hän oli kokenut kamalia asioita koulussaan ja halusin auttaa. Tytön hiukset oli pakko ajaa siiliksi sivulta, joten tein parhaani vaikeassa tilanteessa”, kertoo Nikki.

Hannah on ylpeä uudesta tyylistään ja haluaa nyt auttaa muita samassa tilanteessa olevia henkilöitä.

”Haluan saada aikaan muutoksen. Haluan, että ihmiset eivät suvaitse kiusaamista lainkaan. Kukaan ei ansaitse tulla kiusatuksi – se ei ole reilua ketään kohtaan,” kertoo Hannah. ”Olen vain tavallinen lapsi, jolla on vahva tahtotila tätä asiaa kohtaan. Kun näen, että toisia kiusataan, menen väliin ja puutun tilanteeseen heti – se on kaiken vaivan arvoista.”

Via: Littlethings.com

Kuvat: Justice For Hannah

Evästevalinnat