Riana Van Nieuwenhuizen on 51-vuotias nainen, joka rakastaa kissoja. Kodin jakaminen 11 pörröisen kissan kanssa saa aivan uuden merkityksen, kun ne painavat täysikasvuisina lähes saman verran kuin Riana itse.

Riana lopetti kokopäiväisen työnsä eläinsuojelijana ja muutti Etelä-Afrikkaan toteuttamaan unelmaansa. Hän alkoi auttamaan ja pelastamaan suuria kissoja, esimerkiksi gepardeja, leijonia ja tiikereitä, joita oltiin kohdeltu kaltoin tai olivat joutuneet jostain syystä orvoiksi. Hän jakaa oman asuntonsa kissojen kanssa, jotka eivät syystä tai toisesta pärjää itsenäisesti luonnossa.

Riana otti ensimmäisen gepardinsa vuonna 2006. Hän liittyi mukaan järjestöön, joka keskittyy gepardien elinympäristön suojeluun. Gepardit ovat hyvin uhanalaisia, sekä ne ovat häviämässä kovaa vauhtia elinympäristön muutosten, saaliseläinten vähenemisen sekä lajia heikentävän sisäsiittoisuuden vuoksi.

Järjestö levisi nopeasti ja ihmiset halusivat tavata Rianan kissoja. Turistit ja paikalliset halusivat valokuvia niiden kanssa ja jopa ottaa hääkuviinsa suuren gepardin poseeraamaan. Rianalle kissat ovat hänen koko perheensä, ja ne saavat liikkua asunnossa vapaasti – aivan kuten kotikissatkin.

 

Kuvakaappaukset: youtube.com 

Star-koira on joutunut kokemaan kovia. Sen entinen omistaja kohteli sitä kaltoin, ja lopulta hylkäsi sen kamalalla tavalla. Hän laittoi koiran pahvilaatikkoon, ja laatikon kylmään ulkoilmaan.

Oli talvi ja kylmä, laatikon sisällä oli pimeää ja yksinäistä. Koiran suun ympärille oltiin kiedottu kuminauha, jotta sen itkua ei kuulisi kukaan.

Nainen näki laatikon, muttei kiinnittänyt siihen huomiota, kunnes sisältä kuului hiljaista vinkumista. Nainen ei osannut aavistaakaan, mitä laatikon sisältä paljastuisi.

Hän avasi laatikon ja järkyttyi sisällöstä suuresti. Pieni, pelokas koira oli aivan jäässä ja nälissään. Nainen vei koiran välittömästi hoitoon yhteen Kanadan eläinsuojeluyhdistyksistä. Sinne voi viedä kaikki löytyneet, hylätyt tai hoitoa tarvitsevat eläimet.

Kuminauha oli ehtinyt tehdä suurta tuhoa koiran kuonossa. Kuminauhasta aiheutuva haava oli tulehtunut, ja siitä lähti kammottava haju. Koira sai antibiootteja tulehdukseen, sekä vahvaa kipulääkettä.

Starin löytänyt nainen kiintyi koiraan todella, ja olisi halunnut adoptoida sen. Hoitokulut olivat kuitenkin kalliita, eikä naisella ollut varaa kustantaa tarvittavia hoitoja.

Animal Advocates -yhdistys, jossa Star oli hoidossa, halusi auttaa. He maksoivat tarvittavat lääkkeet ja hoitivat koiran kuntoon ilmaiseksi.

Koira oltiin jätetty laatikkoon palelemaan. Ulkona oli -35°C.

Eläinsuojeluyhdistyksessä Starin haavat tutkittiin…

… ja selvisi, että kuminauha oli tehnyt todella pahaa jälkeä koiran kuonolle.

Haava oli syvä ja tulehtunut, ja se mäti pahasti.

Eläinlääkärillä koira sai tarvittavaa hoitoa, ja paraneminen alkoi.

Haava lähti paranemaan odotettua paremmin.

Star toipui hyvin kamalasta kokemuksesta sekä fyysisistä vammoista.

Siitä hehkui elämäniloa, ja se sai useita koirakavereita kenen kanssa peuhata.

Star-koira kiintyi vahvasti uuteen omistajaansa…

… ja hyvä niin, sillä häneen pystyi luottaa.

Haava parantui ja kauheasta kokemuksesta jäi jäljelle vain arpi.

Star saa nyt rutkasti rakkautta ja huolenpitoa uudessa kodissaan, mitä jokainen koira ansaitseekin.

Aina välillä on hyvä puhdistaa sielu kaikista synneistä ja tuhmuuksista. Sitten voi aloittaa taas uuden päivän puhtaalta pöydältä. Tässä on 28 koiraa, jotka tekevät aloitteen ja kertovat, mitä ovat menneet tekemään.

1. ”Mä hiipparoin meidän buddhalaisten naapureiden asuntoon ja söin sieltä Buddhalle jätetyt ruoat.”

2. ”Mä pureskelen vaan vasemman jalan kenkiä.”

3. ”Toivotin meidän uuden asukkaan – siilin – tervetulleeksi silleen, että yritin syödä sen. Mamma ei ollut iloinen.”
”Jahtaan koiraa pitkin taloa, koska se pelkää mua nykyään.”

4. ”Päästin jännäkakan Daven syliin, koska mä pelkään liikennettä niin paljon.”

5. ”Tykkään ajella mun kärryillä ton isomman koiran yli.”

6. ”Piereskelen niin kovaäänisesti, että herätän itteni unesta.”

7. ”Kakkasin Kakka-kirjan päälle.”

8. ”Kun mä makoilen isän ja äidin sängyssä peiton alla, mä tykkään pureskella kaikkia möykkyjä ja pahkuroita. Joskus se möykky saattaa olla käsi. Joskus kives.”

9. ”Mä varastin pikkusen raakaa hiivataikinaa ja nyt mä oon tässä pari päivää singonnu itestäni ulos pieruja ja ripulia.”

10. ”Mä söin joulun.”

11. ”Pissasin pikkutytön jalalle koirapuistossa.”

12. ”Pissasin pastorin päälle, kun se oli siunaamassa lemmikkejä.”

13. ”Mun nimi on Biscuit! Mä söin ison tuubin vaseliinia ja nyt mun pitää käyttää koiravaippaa, koska mun pepusta valuu rasvaa.”

14. ”Mun nimi on Missy! Mä tykkään piilotella asioita. Nää luut on ollu sohvan alla yli 2 vuotta ja olis siellä vieläkin, jos mun mamma ei olis löytäny niitä.”

15. ”Mä söin sohvan.”

16. ”Mä tykkään syödä pupunkakkaa.”

17. ”Mä nuolen ton tyypin vehkeitä joka aamu.”
”Mä en koskaan tee vastapalvelusta.”

18. ”Söin 2 Raamattua viime viikolla.”

19. ”Kakkasin ilmastointiaukkoon ja nyt koko talo haisee kakalle.”

20. ”Eläinlääkäri sano mulle, etten mä elä yli 3-vuotiaaks. Noh. Nyt mä oon jo seittemän, joten mä kakkasin eläinlääkärin nurmikolle.

Ps. Mä pidän mustekalaa pään päällä, koska mä pystyn.”

21. ”Mä en kertakaikkisesti sentään pysty lopettamaan kissan pepun nuolemista. Tartten ehkä AA-kerhoa. AA eli Anonyymit Anuksennuolijat.”

22. ”Syön sukkia.”

”Mä hommaan ne sukat sille.”

23. ”Tästä ovenpielestä sä näät, miten paljon mä oon kasvanu.”

24. ”Mä pissaan mun veljen päälle ainakin kerran viikossa.”

”Mä oon se veli.”

25. ”No mä söin 13 näppäintä mun isän läppäristä. Nyt mä kakkaan aakkosia.”

26. ”Kiipesin pöydälle ja pissin omenoiden päälle.”

27. ”Mä tapoin sen.”

28. ”Mä kakkasin lattialle.”

”Mä söin sen kakan.”

Kuvat: dogshaming.com

The Trio Animal Foundation on järjestö, joka auttaa kodittomaksi jääneitä, kaltoin kohdeltuja ja hoitoa tarvitsevia koiria. Järjestön ansiosta yli 2000 eläintä ovat saaneet apua.

Nämä 14 koiraa ovat joutuneet laiminlyönnin kohteiksi, ja osa on ollut jopa lähellä kuolemaa. Kiitos TAF-järjestön, koirat ovat pelastuneet ja saaneet arvoisensa elämän.

Hippo

Hippo löydettiin huonossa kunnossa 12 viikon ikäisenä. Sillä oli sieni-infektio, sekä pahoja tulehduksia jotka aiheuttivat koiralle suurta kipua. Antibioottien ja muun hoidon avulla Hippo saatiin kuntoon, ja se sai loppuelämän kodin.

Bickell

Bickell löydettiin kadulta, ja se oli täynnä puremajälkiä sekä sen huuli oli pahasti halki. Leikkauksella sekin saatiin kuntoon ja voi nyt todella hyvin!

Buttercup

Buttercup oltiin jätetty kadulle kuolemaan. Se sai apua, ja asuu nyt perheessä missä on kaksi lasta. Toinen lapsista sairastaa autismia, ja koira on ollut suuri ilo ja apu hänelle.

Frolik

Frolik-koirallakaan ei ollut kotia. TAF-järjestön avulla koira sai kuitenkin mahdollisuuden normaaliin elämään, ja sai hyvän sekä rakastavan kodin lapsiperheestä.

Albert

Albertilla oli paha tulehdus, allergia sekä sydänmatoja. Niistä parannuttuaan, Albert voitiin antaa uuteen perheeseen.

Trinity

Trinity löydettiin kadulta, roskakasojen luota. Sillä kesti monta viikkoa toipua keuhkokuumeesta. Se hyväksyi uuden perheensä, ja sai kolme uutta collieystävää.

Little G

Little G:n jalka jouduttiin amputoimaan onnettomuuden takia. Siitä kuitenkin selvittyään Little G on apuna muille koirille, jotka tarvitsevat hoitoa.

Rosie

Rosie on vähän vanhempi koira, joka löydettiin pahasti sairaana. Sillä oli sydänmatoja sekä keuhkokuume. Ne selätettyään, Rosie luovutettiin uuteen kotiin.

Whimsy

Whimsyllä oli paha hengitystieinfektio. Se sai tarvitsemansa suojapaikan ja hoitoa, jonka jälkeen sekin sai uuden kodin.

Bravo

Bravo oli toisessa löytökodissa, missä se oltiin lähellä lopettaa. TAF-järjestö kuitenkin halusi ottaa koiran hoiviinsa lopetuksen sijaan. Sillä oli infektio, sekä puuttuvia ja haljenneita hampaita. Bravoa ei tarvinnut lopettaa, vaan se hoidettiin täysin kuntoon.

Abigail

Pieni pitbull otettiin TAF-järjestön hoitoon. Se sai uuden ja rakastavan kodin, missä se nimettiin Hazeliksi.

Livy

Livy-koiraa kohdeltiin todella huonosti sen edellisessä kodissa. Järjestön ansiosta se sai sellaisen kodin, millaisen jokainen koira ansaitseekin – huolehtivan ja rakastavan.

Red

Red-koira oli pahasti ylipainoinen, eikä se voinut seistä eikä istua normaalisti. Järjestön ansiosta, sen paino saatiin pudotettua normaaliksi.

Dozer

Dozeria oltiin ammuttu. Se asui kuistin alla monta päivää kauheissa kivuissa. Ampumahaava oli pahoin tulehtunut, sekä tälläkin koiralla oli sydänmatoja. Useiden leikkauksien sekä kuukausien hoitojen jälkeen se parani ja sai uuden loppuelämän kodin.

Lähde: trioanimalfoundation.org

Eläimet ovat suloisia, olivat ne sitten minkä näköisiä tahansa. Moni kuitenkin on sitä mieltä, että mitä pörröisempi, sen suloisempi! Näiltä kavereilta ei ainakaan karvaa puutu, ja osa näyttää hukkuvan oman pörröisyytensä sekaan.

Osalle näistä eläinlajeista kuuluu pitkä turkki tai höyhenpeite, mutta joillekkin taas niin pitkä karva ei ole rodulle yleistä. Kuvien seassa on esimerkiksi kissa, joka on päässyt julkisuuteen sen pitkän turkkinsa vuoksi.

 

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Evästevalinnat