Koirat tietävät tekevänsä joskus väärin, jolloin ne tuntevat syyllisyyden tunnetta. Huvittavaa on, että koirat ovat erittäin huonoja valehtelijoita ja ne paljastavat itsensä nopeasti.

Tällä videolla nainen kysyy koiriltaan, kumpi kakkasi lattialle. Tällöin toinen koirista nostaa tassunsa ja osoittaa kaveriaan, sillä mitä järkeä olisi ottaa syyt niskoilleen toisen tekemästä virheestä?

Vuosi 2016 pysyi Suomen Kissaliiton rekisteriin ilmoitettujen rotukissojen rekisteröintimäärältään suunnilleen samana edelliseen vuoteen nähden.

Neljättätoista vuotta peräkkäin rekisteröidyin rotu on ragdoll, joita rekisteröitiin Kissaliitossa vuoden aikana 750 kpl.

Toiseksi suosituin rotu on maine coon ja kolmanneksi ylsi pyhä birma.

Lähde: Suomen Kissaliitto

Alex on hyvä esimerkki siitä, millaiseksi koko elämänsä kahleissa elävät koirat muuttuvat. Koirat eivät sisimmiltään ole vihaisia ja aggressiivisia muita kohtaan, mutta kahlittuina ne saattavat muuttua ajan myötä vaarallisiksi.

Tapauksista, joissa koira on purrut aikuista, on kolme kertaa todennäköisempää, että kyseessä oli kahlittu koira. Lasten purematapauksissa todennäköisyys on viisinkertainen. Tämä osoittaa, että koiria ei kuulu pitää pihalla kahleissa koko elämänsä ajan, vaan myös ne tarvitsevat ystäviä, huolenpitoa ja rakkautta, pelkkä ruokakuppi ja koppi eivät riitä.

Videolla eläinsuojeluyhdistyksessä työskentelevä mies käy vapauttamassa Alex-koiran kahleista. Aluksi erittäin pelottavalta ja aggressiiviselta vaikuttava koira muuttuu täysin, kun se pääsee vapaaksi.

Valitettavasti ympäri maailmaa on tälläkin hetkiä koiria, joilla ei ole varmasti ruokaa saatavilla tai edes kotia. Eläimet joutuvat elämään pelossa ja usein niitä kohdellaan myös kaltoin. Pelastustyöntekijät yrittävät tehdä parhaansa, auttaakseen näitä eläimiä, mutta kaikkia tilanteita on vain mahdotonta yksinkertaisesti huomata.

Tällä videolla näemme sydäntä särkevän hetken, kun koira kävelee hylättyyn taloon etsimään ruokaa. Emme tiedä, onko sen vanha omistaja asunut kyseisessä talossa ja jostain syystä muuttanut pois ilman koiraansa.

Kissan- ja koiranpennut ovat objektiivisesti suunnilleen maailman paras asia. Mikäpä siis parempaa kuin pahvilaatikko, josta jatkuvalla syötöllä tulee ihania pikku kissanpentuja? Ei mikään.