Nainen nimeltä Em perusti noin vuosi sitten blogin ja Youtube-kanavan kasvattaakseen itseluottamustaan. Hän – kuten niin moni muukin – kärsii aknesta. Se, kenellä ei finnejä ole, ei juuri ymmärrä, miten vaikeaa on katsoa peiliin joka ikinen päivä. Em tietää tämän.

Hän päätti julkaista itsestään kuvia, jossa hänellä ei ole meikkiä, ja sai palautteeksi pelkkää haukkumista. Kun hän taas peittää aknensa, kommentit ovat jotain ihan muuta. Tämän videon Em teki rohkaistakseen muitakin uskomaan omaan kauneuteensa punoittavasta, näppyläisestä ja rosoisesta ihosta huolimatta.

Seb Lester on taiteilija, jolla on uskomattoman vakaa käsi. Mies on tunnettu siitä, että hän osaa piirtää minkä tahansa yrityksen logon, ihan vain muutamalla kynänvedolla. Videolla mies piirtää muutaman tunnetun logon. Videota on rauhoittava seurata, sillä mies piirtää niin tarkasti, eikä tee virheitä.

Usein puhutaan vain auringonoton haittapuolista, mutta siinä on myös paljon hyvää. Kunhan aurinkoa muistaa ottaa jokseenkin varovaisesti, ettei nahka ala punoittamaan, niin kaikki on hyvin.

Tässä 10 positiivista juttua, mitä aurinko tekee sinulle.

1. Auringonoton aikana aivot vapauttavat hormoneja, jotka lisäävät hyvän olon tunnetta


Auringonvalo stimuloi niitä kohtia aivoissa, jotka vapauttavat hyvän olon hormoneja. Tästä syystä mieli tulkitsee sen palkinnoksi.

 

2. Jo 15 minuuttia aringonvaloa auttaa pitämään sairauksia loitolla


Auringonvalo ehkäisee muun muassa diabetesta, sydän- ja verisuonitauteja sekä monia syöpäsairauksia (paitsi ihosyöpää).

 

3. Auringonvalo parantaa masennusta ja piristää apeaa mieltä


Tänä päivänä suurin osa ihmisistä työskentelee sisätiloissa, joissa on vain keinotekoista valoa. Suomessa pitkät talvet ja syksyt aiheuttavat alakuloisuutta, joten kesälomasta kannattaa nauttia ulkona. (Vertaa: sisävalo 150-600 luksia ja auringonvalo 100 000 luksia)

 

4.  Auringonotto vähentää stressiä


Auringonotto laskee stressihormonien määrää veressä. Lisäksi ruskettuneet ihmiset kokevat ulkonäkönsä paremmaksi, mikä luonnostaan nostaa itsetuntoa ja laskee stressiä.

 

5. Ruoka maistuu paremmalta


Auringonvalo herkentää haju- ja makuaistia, minkä vuoksi ruoka tuoksuu ja maistuu paljon paremmalta. Tämän vuoksi ihmisille on myös tapana kertyä lisäkiloja kesän aikana.

 

6. Luusto ja hampaat vahvistuvat


Auringonvalo saa ihon tuottamaan D-vitamiinia. Ilman D-vitamiinia kalsium ei imeydy luustoon eikä hampaisiin.

 

7. Oppiminen helpottuu


Muun muassa kielien ja urheilulajien oppiminen helpottuu auringonvalon avulla, sillä se parantaa muistia.

 

8. Muutut rauhallisemmaksi etkä menetä hermoja niin helposti


Jo pieni hetki auringossa vähentää turhia kiukunpuuskia, jotka ovat kytköksissä sydänkohtauksiin ja aivohalvauksiin. Sanonta ”nauru pidentää ikää” ei ole siis aivan tuulesta temmattu.

 

9. Muutut luovemmaksi


Auringonoton aikana keho rentoutuu ja ajatukset pääsevät valloilleen. Rentoutumisen aikana on helpompi ratkaista ongelmia ja keksiä uusia ideoita.

 

10. Auringonotto parantaa seksielämääsi


Jatkuvilla työpaineilla ja taloudellisilla ongelmilla on taipumusta vähentää seksuaalisia haluja. Auringonvalo vapauttaa kehossa endorfiinejä, jotka lisäävät himoa. Lisäksi ihmiset, jotka ottavat aurinkoa, tuntevat itsensä eloisammiksi ja viehättävämmiksi, mikä taas lisää itsevarmuutta ja seksielämän vilkkautta.

Kuvat: Fotolia
Lähde: Tips for Tanning

Reddit-käyttäjä borrow_a_feeling lisäsi kuvan hänen syöpää sairastavasta äidistään, joka halusi kampaajana toimivan tyttärensä tekevän hänen hiuksilleen jotain hullua, ennen kuin kemoterapiahoidot veisivät ne kokonaan. Äiti on selättänyt rintasyövän jo kerran, mutta löysi viime kuussa uuden kasvaimen rinnastaan, joten kemoterapiahoidot aloitettiin uudelleen. Hiusten lähteminen alkaa yleensä noin 2-4 viikon päästä hoitojen aloittamisesta, joten äiti saa nauttia pinkistä irokeesista sen aikaa.

Lähde: Reddit

Jos joku kieltää katsomasta tiettyyn paikkaan, hakeutuu silmä väkisinkin juuri sinne. Tai ainakin saa tehdä kovaa työtä, ettei hakeudu.

Tämän tietää myös norjalainen taiteilija Erik Pirolt. Hän teki lasikopin sisälle patsaan ja laittoi sen eteen pienen kyltin, joka kielsi katsomasta patsasta silmiin. Mitä ihminen tekee, kun se näkee tällaisen? Katsoo patsasta silmiin ja lentää parhaassa tapauksessa vielä pyllylleen niin kuin eräs kaveri. Loistava idea!

Evästevalinnat