Koirat yleensä pelkäävät kissoja, sillä niiden arvaamaton luonne voi koitua kivuliaaksi kokemukseksi koiran kannalta. Tämä koira ei kuitenkaan ujostellut lainkaan, kun se sai tehtäväkseen tuoda kissan sisälle.

Koira menee videolla kissan alle ja kantaa sen huvittavalla tavalla sisälle. Kummallista on, että tilanteesta ei synny minkäänlaista riitaa näiden kahden eläimen välille.

Saimaan rannoille ei ole tänä talvena satanut norpan pesinnän kannalta riittävästi lunta. WWF Suomi tarttui tammikuun lopussa lumikoliin ja teki yhdessä Metsähallituksen ja lukuisten vapaaehtoisten kanssa apukinoksia eli isoja lumikasoja, joihin norpat voivat kaivaa pesäkolonsa.

Apukinokset tarjoavat vähälumisina talvina saimaannorpan poikasille korvaamatonta suojaa kylmyyttä, petoja ja häirintää vastaan. Ilman apukinoksia suuri osa kuuteista olisi vaarassa menehtyä. Tämän konkreettisempaa luonnonsuojelutyötä on vaikea kuvitella.

Uudet asiat ovat usein pelottavia niin eläinten kuin ihmistenkin mielestä. Uteliaisuus vie silti usein voiton, jonka seurauksena pelottavaa asiaa tekee mieli mennä tutkimaan. Pieni kissanpentu uskalsi astua ensimmäistä kertaa ulos talon perustusten alta, jonka seurauksena se kohtasi suuren ja kummallisen ihmisen.

Kissa oli aluksi itsesuojeluvaistonsa vuoksi vihainen ja varautunut, mutta se nopeasti kuitenkin ymmärsi, että ihminen ei aio vahingoittaa sitä.

Joskus tekee mieli halata, eikä koskaan päästää irti. Videolla kissa rutistaa omistajaansa lujasti, eikä se tunnu saavan tarpeeksi läheisyydestä. Onneksi mies on kärsivällinen ja antaa kissalle sen tarvitsemaa rakkautta ja lämpöä.

Video muistuttaa erittäin paljon tilannetta, jossa ihmiset halaavat keskenään raskaan työpäivän tai surullisen tilanteen jälkeen.

BBC:n kuvaamalla luontodokumentilla näemme surullisen ja toisaalta uskomattoman tilanteen. Tutkijat päättivät asettaa apinanuken lauman luokse ja seurata, kuinka eläimet ottavat uuden tulokkaan vastaan. Videolla näyttää aivan siltä, kuin apinat olisivat hyväksyneet uuden nuken perheeseensä.

Tämän jälkeen tapahtui kuitenkin jotain erittäin kummallista ja koskettavaa. Eläimet luulivat nuken kuolleen, jonka seurauksena ne kantoivat sen kallion päälle. Eläimet kokoontuivat nuken ympärille ja surivat sekä pitivät eräänlaisen “hiljaisen hetken.”

Eläinten tunneäly yllättää meitä edelleen ja on varmasti paljon asioita, joita emme edes vielä ymmärrä ympärillämme elävistä olennoista.