Kun kirja jää kesken, toiset merkkaavat kohdan hiirenkorvalla, toiset sanomalehden nurkasta repäistyllä palasella ja toiset ihan oikealla kirjanmerkillä. Kirjanmerkitkin ovat usein aika samanlaisia lätysköitä, mutta yhden hauskan idean takana on Olena Mysnyk. Hän keksi tehdä merkille jalat.

Näitä erilaisia hahmoja ja sankareita löytyy Etsy.comista. Tässä 14 kuvaa veikeistä jaloista, jotka varmasti jokainen lukutoukka haluaisi kirjaansa koristamaan.

Lähde: Etsy / Facebook / Instagram

Raudanpuutos on yksi yleisimmistä ravitsemukseen liittyvistä ongelmista koko maailmassa. Maailmanlaajuisesti siitä kärsii noin kolmasosa, länsimaiden väestöstäkin joka kymmenes. Raudanpuutosanemiasta kärsii siis yli kaksi miljardia ihmistä.

Miten raudanpuutosta voidaan sitten ehkäistä? No yksinkertaisesti raudalla. Kehitysmaissa ihmiset eivät kuitenkaan saa tarpeeksi rautaa ravinnosta, ja lisäravinteetkin ovat liian kalliita monille.

Kanadalainen lääkäri Christopher Charles on kehittänyt Lucky Iron Fish -keksinnön, joka on auttanut tähän mennessä jo yli tuhatta raudanpuutoksesta kärsivää ihmistä. Charles vei keksintönsä Kambodžaan, jossa tutkimukseen osallistui noin 2500 halukasta. Tutkimukset osoittivat, että 12 kuukauden jälkeen puolet osallistujista eivät enää kärsineet anemiasta.

Lucky Iron Fishin avulla 75% aikuisen ihmisen päivittäisestä raudantarpeesta täyttyy siten, että kalaa keitetään keitinvedessä noin 10 minuutin ajan. Kalan voi helposti heittää vaikka soppaan porisemaan hetkeksi, ja koko perhe saa siitä tarvitsemansa rautamäärän. Ruoan sekaan voi lisätä hieman sitruunamehua, sillä se auttaa rautaa imeytymään paremmin elimistöön sen korkean C-vitamiinipitoisuuden ansiosta. Lucky Iron Fish ei muuta ruoan makua, ja se kestää käytössä useita vuosia.

Tästä yksinkertaisesta keksinnöstä on todella suuri apu varsinkin kehitysmaissa.

Sitä on helppo käyttää…

… ja se kestää käytössä useita vuosia.

Tuote on tehty kalan muotoiseksi, sillä Kambodžassa se on onnen symboli. Jos tuote menee muihin maihin, muoto on silloin eri.

Tuote on auttanut monia ihmisiä Kambodžassa, ja tulee auttamaan toivottavasti vielä montaa muutakin.

Lähde: luckyironfish.com, Facebook

Pitkät naiset keräävät paljon huomiota ja kohtaavat arkisissa tilanteissa haasteita. Silti pituudesta on loppujen lopuksi enemmän hyötyä kuin haittaa. Tässä kuvakoosteessa on esiteltynä 20 ”tavallisinta” pitkän naisen ongelmaa.

1. Kaikki sanovat sinulle ensin: ”Oletpas sä pitkä.”


Lähde

2. Ja sitten: ”Kuinkas pitkä sä oletkaan?”


Lähde

3. Ihmiset olettavat, että pelaat koripalloa tai lentopalloa.


Lähde

4. On vaikeaa löytää farkkuja, jotka eivät ole liian lyhyet.


Lähde

5. Kuulet saman vitsin joka päivä: ”Miltä siellä ylhäällä oikein näyttää?”


Lähde

6. Ihmisten mielestä on hauskaa kutsua sinua kirahviksi.


Lähde

7. On erittäin vaikeaa löytää mekkoa, joka osuisi maahan asti.


Lähde

8. Et näe peilistä itseäsi kokonaan.


Lähde

9. Et voi pitää korkokenkiä.


Lähde

10. Pöydän ääressä istuminen on yllättävän vaikeaa.


Lähde

11. Jalkasi eivät mahdu kunnolla kylpyammeeseen.


Lähde

12. Vessat ovat liian pieniä.


Lähde

13. Kun yrität ottaa kavereiden kanssa selfietä…


Lähde

14. Lyhyiden kavereiden vieressä näytät jättiläiseltä.


Lähde

15. ”Pitkähihaiset” paidat…


Lähde

16. Ihmiset kysyvät jatkuvasti, voisitko antaa esineitä korkealta.


Lähde

17. Kumppanisi näyttää hiirulaiselta vierelläsi.


Lähde

18. Mahtuaksesi kuvaan joudut aina olemaan hieman kyykyssä.


Lähde

19. Pääsi osuu usein katosta roikkuviin lamppuihin.


Lähde

20. Ja kun halaat ihmisiä, tilanne näyttää kutakuinkin tältä:


Lähde

Via BuzzFeed

18-vuotias Madeline Stuart on haaveillut jo pitkään mallin urasta. Vaikka malleina ei usein nähdäkään ihmisiä, joilla on Downin syndooma, niin kerta se olisi ensimmäinenkin. Madeline haluaa olla malli oireyhtymästä huolimatta.

Hänen tarinansa on saanut paljon positiivista huomiota, ja ihmiset eri puolilta maailmaa kannustavat Madelinea jatkamaan unelmansa tavoittelemista. Rohkea nuori nainen onkin ottanut perheensä avustuksella upeita mallikuvia itsestään ja toivoo, että ne olisivat avain uusille mahdollisuuksille.

 

Madeline haluaa tavoitella mallin uraa Downin syndroomasta huolimatta.

 

Uimista ja tanssimista rakastava Madeline oli turhautunut ylimääräisistä kiloistaan, joten hän laihdutti äitinsä kannustamana yli 20 kiloa.

Painon pudottamisen myötä hänen itsetuntonsa koheni ja hän sai rohkeutta mallikuvien ottamiseen.

Madeline on saanut paljon positiivisia kommentteja sosiaalisessa mediassa, ja monet lehdet ovat jakaneet hänen inspiroivan tarinansa.

Madeline on upea ja rohkea nainen, joka pääsee vielä pitkälle uskomattoman asenteensa ansiosta.

Lähde: Facebook

Jerusalemissa työskentelevä 45-vuotias luennoitsija Sydney Engelberg tuli yhdessä yössä tunnetuksi ympäri maailmaa. Siihen tarvittiin vain yksi pieni ymmärtäväinen teko.

Sydney oli pitämässä luentoa organisaatiokäyttäytymisestä, kun erään opiskelijan lapsi alkoi itkeä eikä lopettanut sitä äidin rauhoittelusta huolimatta. (Mainittakoon tässä vaiheessa Sydneyn painottaneen sitä, että lapset saavat tulla mukaan luennoille ja niitä saa rintaruokkia.) Äiti oli nolostuneena lähdössä luokkahuoneesta pois, kun opettaja nappasi itkevän lapsen syliinsä ja jatkoi oppitunnin loppuun kiinnittämättä sen kummemmin huomiota tilanteeseen.

Nolostunut opiskelija oli poistumassa luokkahuoneesta, kun luennoitsija otti itkevän lapsen syliinsä ja jatkoi opetusta kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Sydney on itse neljän lapsen isä ja viiden lapsen isoisä.

Hän on sitä mieltä, että opettamisessa on kyse muustakin kuin kuivien faktojen luettelemisesta – nimittäin arvoista –

ja että kenenkään naisen ei pitäisi joutua valitsemaan lapsen ja opiskelun väliltä.

Lähde: Facebook / Yahoo