Tuuli käväisee poskella, nenä imee sisäänsä tuoksuja, jotka ovat saasteen vastakohta, korvat täyttyvät lintujen sävellyksistä ja puiden huminasta, ja silmät näkevät rauhallista liikettä ympärillään.

Siltä tuntuu metsä.

Metsä, joka varmalla ja ilmavalla olemuksellaan lieventää ihmisessä stressiä jo viidessä minuutissa ja laskee verenpainetta ja kolesterolitasoa 20 minuutissa. Siitä on tehty tutkimuksia, mutta on sanomattakin selvää, ettei niitä tarvita.

Koska luonto on lääke.

Mene metsään tällä viikolla.

Ihan sama missäpäin maailmaa oletkin, mene jo.

Tai mikä vuodenaika sattuu olemaan, mene.

Koska lääkkeet eivät poista kehostasi sitä kuonaa, jonka kiireinen elämä aiheuttaa.

Mutta tämä poistaa.

Vain 5 minuuttia metsäkävelyä lieventää stressiä huomattavia määriä.

20 minuuttia ja verenpaineet ovat laskeneet alaspäin tehokkaammin kuin lääkkeillä.

Ainoa asia, mikä saa verenpaineen nousemaan näissä rauhallisissa maisemissa, on kännykän pärinä…

… ja ehkä tämä näky.

Mutta onneksi ainakin kännykkä on helppo voittaa.

Kuvat: Fotolia
Lähde: Metsähallitus / Luonnonvarakeskus
Via Yle

Videolla nähtävä tapaus on osittain lavastettu, mutta ikävä kyllä se perustuu ihan oikeaan tilanteeseen. Perhe oli eräänä päivänä syömässä ravintolassa, kun heidän autistisen poikansa käytös hermostutti erään asiakkaan, joka alkoi moittia isää ja äitiä huonoiksi vanhemmiksi ja sai lopulta äidin kyyneliin.

Tämä tilanne on tismalleen vastaavanlainen paitsi, että isä, äiti, tytär, autistinen poika ja ilkeä asiakas ovat näyttelijöitä. Muut ravintolassa eivät tiedä tätä. Lopulta kunniansa saa kuulla juuri oikea henkilö – eikä se todellakaan ole autistinen poika tai hänen vanhempansa.

 

Tavalliset leuanvedot eivät näytä enää miltään tämän esityksen jälkeen. Tämän naisen treeni sujuu nimittäin kuin tanssi – kirjaimellisesti. Ja vaikka nainen saakin tuon näyttämään helpolta, niin siinä tarvitaan voimaa ja kestävyyttä uskomattoman paljon. Siitä vain harjoittelemaan!

Cheerleading ei ole mikään ihan helppo laji. Akrobaattiset hypyt ja nostot vaativat kestävyyttä, voimaa, tasapainoa ja rytmitajua. Tämä japanilainen tiimi vetää henkeäsalpaavia temppuja yleisön kannustaessa innoissaan mukana. Wou!

Dexter-rotalla on valikoima maku. Se ei mitään viherhöttöä halua kiduksiinsa mättää. Dexter yrittääkin hyvin selvästi ilmaista mielipiteensä kädelle, joka yrittää tunkea parsakaalia sen mökkiin. “Ei todellakaan. Ei ei ei. Tule uudestaan jonkun paremman syötävän kera, kiitos.”