Se näyttää kauniilta hiekkarannalta kauempaa, mutta ei ole sitä. Järven ranta ei ole muodostunut hiekasta vaan kuolleiden kalojen luista. Tämä suolajärvi nimeltä Salton Sea sijaitsee Etelä-Kaliforniassa Coloradon aavikolla. Lähempi tarkastelu osoittaa, että rannalla lepää miljoonien kalojen raadot. Järvi syntyi vahingossa, ihmisten takia.

Kauempaa katsottuna tämä näyttää ihan tavalliselta hiekkarannalta.

Mutta surullinen totuus paljastuu lähempää. ”Hiekka” onkin kalanluita.

Suolainen Salton Sea syntyi vahingossa vuonna 1905, kun kastelukanava murtui ja läikkyi niin sanotusti yli. Kahdessa vuodessa siitä muodostui järvi.

Järvi on 30 % suolaisempi kuin esimerkiksi Tyyni valtameri, sillä siihen ei virtaa vettä mistään eikä sieltä pois.

Miljoonat kalat ovat kuolleet veden suolaisuuden takia.

Järvessä ei saa uida eikä sen rannoilla hengailla.

Lähde: imgur.com

Kauneudenhoitotuotteilla on vaiettu, ruma syntyprosessi, joka ei monelta osin, monessa maassa ole vieläkään historiaa. Tuotteisiin käytettyjä ainesosia testataan eläimillä.

Kansainvälinen luonnonkosmetiikkayritys LUSH kamppailee eläinkokeita vastaan. LUSHin omat tuotteet ovat käsintehtyjä, ja ne on valmistettu pelkästään orgaanisista ainesosista. Tämän kampanjan – Live Human Testing – tarkoitus on saada ihmiset huomaamaan, miten eläimet vielä nykypäivänäkin joutuvat kärsimään kosmetiikkatuotteiden takia.

28-vuotias nainen vietti 10 tuntia LUSHin liikkeen näyteikkunassa Lontoossa.

Esitykseen kuului, että naista kohdeltiin samalla tavalla kuin koeläimiä. Tosin häntä ei vahingoitettu oikeasti.

Naista pidettiin kiinni siteissä, pakkosyötettiin, hänelle laitettiin erilaisia testiaineita silmiin ja hänen ihoaan ärsytettiin.

Kampanja pyrkii avaamaan silmät kauneudenhoitotuotteiden rumille piilotetuille kasvoille.

Ja hyvä niin, sillä jopa tiineenä olevia eläimiä käytetään kosmetiikkabisneksen julman itsekkäisiin tarkoituksiin.

Tärkeintä on kunnioittaa ensisijaisesti elämää, sillä se on kauneutta parhaimmillaan, ei mitkään kosmetiikkatuotteet.

 Lähde: LUSH

Maailmassa tehdään tänä päivänä mitä kummastuttavimpia makuyhdistelmiä, joista tätä voisi pitää yhtenä. Mountain Dew ja ranskalaiset ovat monen herkuttelijan mieleen, mutta makujen yhdistäminen ei välttämättä ole ollut kaikkein paras idea.

Onneksi kyseistä tuotetta myydään tällä hetkellä vain Japanissa. Redditin käyttäjä kommentoi makuelämystä seuraavasti:

“Ne eivät maistu yhtä pahalta kuin odotin, mutta eivät todellakaan ole hyvänmakuisia. Se on todella kummallinen maku.”

Kuvat: Reddit

Etelä-Suomessa lumesta tai jäästä ei ole saatu pahemmin nauttia. Jotkin sääennustajat ovat jopa uhanneet, että terminen talvi ei tule tänä vuonna ollenkaan Etelä-Suomeen. Terminen talvi tarkoittaa sitä, että viikon ajan lämpötila on keskimäärin alle 0°C -asteen.

Joka tapauksessa Kiinassa järjestettiin upea jääfestivaali, jossa oli rakennettu mitä upeimpia rakennelmia käyttäen hyödyksi vain jäätä, lunta ja valoja.

Kuvat: All Over Press

San Miguel nimellä tunnettu tulivuori purkautui El Salvadorissa hirvittävällä voimalla. Lähellä asuvat kyläläiset kuulivat voimakkaan pamauksen eilen kello 10:30 paikalliseen aikaan, jonka seurauksena tuhansia ihmisiä jouduttiin evakuoimaan 3 kilometrin säteellä tulivuoresta. Purkauksen jälkeen maahan levinnyt tuhka on tuhonnut valtavan määrän ihmisten viljelysmaata, jonka seurauksena alue tulee tarvitsemaan tukea myös ulkomailta.

El Salvadorissa on tällä hetkellä 23 aktiivista tulivuorta, joista San Miguel on aktiivisin. Kyseinen tulivuori on nimittäin purkautunut 26 kertaa viimeisen 500 vuoden aikana.

Tässä viisi kuvaa, joissa luonto näytti jälleen voimansa:

Kuvat: All Over Press / EPA