Salametsästäjät ovat edelleen suuri ongelma Afrikassa. Norsunluu on valitettavasti arvokasta kauppatavaraa sen laittomuudesta huolimatta. Tämän seurauksena salametsästäjät jahtaavat norsuja samalla, kun eri eläinsuojelujärjestöt ja aseistautuneet sotilaat suojelevat näitä majesteettisia eläimiä.

Tämä norsu oli joutunut elämään suurissa tuskissa jo pidemmän aikaa. “Pretty Boyksi” nimettyä norsua oltiin ammuttu päähän ja luoti oli juuttunut eläimen kalloon. Tulehtunut ja varmasti kipeä haava ajoi norsun pyytämään apua ihmisiltä. Eläinlääkärit saivat norsun nukutettua, jonka aikana luoti poistettiin ja haava desinfioitiin. Luoti oli osunut onneksi muutaman sentin “liian korkealle”, jonka seurauksena norsu ei ollut kuollut.

Tietyt linnut pystyvät matkimaan ihmisten käymää keskustelua yllättävän pitkälle. Tämä lintu näyttäisi myös ymmärtävän yllättävän paljon, mitä nainen yrittää sille kertoa.

Alla käännös käydystä keskustelusta:

Lintu:” Hei, tässä on Onon-perhe.”
Lintu: “Mikä on huonosti?”
Ihminen: “Abe-chan, olet hieman liian aikaisessa. Sinun tulee sanoa hei vasta, kun puhelimeen on vastattu.”
Lintu: “Okei, ymmärrän.”
Ihminen: “Ymmärsitkö oikeasti? Luotan sinuun. Hei, tämä on Ono-perheen koti Gifussa.”
Lintu: “Okei, ymmärrän”
Ihminen: “Selvä.”

Argentiinalainen maanviljelijä löysi tavallisena arkipäivänä maasta jotain erittäin harvinaista ja eksoottista. Valtavan kokoinen muna on hämmästyttänyt tutkijoita ympäri maailmaa. Muna kuuluu yli 10 tuhatta vuotta sitten eläneelle Glyptodon-nimiselle vyötiäiseläimelle.

Glyptodonit olivat noin 2,5 metriä pitkiä, noin 1,5 metriä korkeita ja painoivat huimat 800-1000 kiloa.

Tätä jännittävämpää luontovideota on vaikea löytää. Videolla pieni iguaani lähtee karkuun yhtä käärmettä, jonka seurauksena se ajautuu erittäin pahaan tilanteeseen. Kymmenien ja jopa satojen käärmeiden ympäröimänä iguaani päättää lähteä hengenvaaralliselle karkumatkalle.

Katso jännittävä video alapuolelta:

Tällaisia hetkiä harvoin ihminen kokee elämässään. Beau Pilgrim koki elämänsä yllätyksen, kun hän oli sukeltamassa ja valokuvaamassa. Täysikokoinen aikuinen ryhävalas päätti tulla tervehtimään häntä vain metrien päähän ja videolla näemme, kuinka se tekee järjettömän upean hypyn veden pintaan ja laskeutuu takaisin mereen.