Linnut ja varsinkin papukaijat ovat tunnetasolla älykkäitä eläimiä, jotka aistivat, kun kaikki ei ole kohdallaan. Olemme kuulleet, että papukaijat ja kakadut ovat muun muassa paljastaneet parisuhteessa uskottomia ihmisiä.

Tällä kertaa tilanne ei ole niin vakava, sillä kakadun tulisi käydä lääkärissä tarkastuskäynnillä. Lintu ei selvästi kuitenkaan pidä eläinlääkäreistä, jonka seurauksena se tekee kaikkensa, jotta välttäisi visiitin.

Uusiin tuttavuuksiin suhtaudutaan usein pienellä varauksella, sillä emme voi olla 100 prosenttisen varmoja toisen olennon taka-ajatuksista. Tällä videolla peura ja jänis kohtaavat ujoissa merkeissä ja kumpikaan ei oikein näyttäisi olevan varma, kuinka tilanne etenee.

Lopulta molemmat näyttäisivät ymmärtäneen, että vaaraa ei ole ja yhteinen leikin sävel löytyy nopeasti, jonka jälkeen eläimet alkavat juoksennella pitkin pihaa.

Poikaset tutkiskelevat usein itseään, eivätkä ne välttämättä edes vielä ole löytäneet kaikkia kehonosiaan.

Videolla näemme suloisen ja pörröisen majavanpoikasen, joka kylpee pienessä altaassa. Eläin kuitenkin huomaa jotakin kummallista peppunsa alla ja ei aluksi näytä tietävän, kuinka litteään häntään tulisi reagoida.

Hännän liikkeiden hallitseminen näytti myös tuottavan hieman vaikeuksia.

Gorillat ovat valtavia lihasmöykkyjä ja niiltä löytyy myös huomattavan paljon älykkyyttä.

Kentin eläintarhassa Englannissa asuu gorilla nimeltä Ambam, joka kiehtoo paikalle tulleita vieraita ja turisteja. Gorilla on opetellut kävelemään kuin ihminen ja näky on huvittava. Ambam on ilmeisesti katsonut aitauksen ulkopuolella käveleviä ihmisiä ja päättänyt matkia heitä.

Ambam on jo 27-vuotias, joten hän seisoo ikäisekseen erittäin suorassa ja voi kaikin puolin hyvin.

Kanalat eivät yleensä tuo mieleen idyllistä maatilaa, sillä massatuotannon myötä kanat elävät melko ahtaissa oloissa, joissa epäpuhtaudet leviävät. Suomessa tilanne on parempi kuin ulkomailla, mutta aina olisi parantamisen varaa. Myös kuluttaja voi vaikuttaa, ostamalla kananmunia, jotka on tuotettu ekologisesti ja vastuullisesti.

Tällä videolla näemme todella ihanan tilanteen, jossa maanviljelijä päästää kanat ulkoilemaan. On upeaa nähdä, kuinka iloisesti kanat lähtevät juoksemaan rinnettä alas ja video onkin todiste siitä, että myös linnuilla on tunteet.