Jos sinulla on joskus huono päivä, mieti miltä tuntuisi näyttää karvattomalta myyrältä. Turha sitä on kierrellä – tämä myyrä näyttää penikseltä, jolla on hampaat.

riude/flickr

Se saattaa ehkä olla maailman rumin eläin, mutta sillä on tavallisuudesta poikkeava ominaisuus – se on maapallomme ainut elävä olento, jolla näyttää olevan immuniteetti syövälle. Ja juuri tämän vuoksi tällä peniksen näköisellä myyrällä saattaa tiedemiehien mukaan olla vastaus syövän hoitoon.

alloverpress

Tiedemiehet ovat löytäneet myyristä ”p16”- geeniksi nimetyn geenin, joka tekee soluista ”klaustrofobisia”  ehkäisten niiden jakautumisen. Näiden karvattomien myyrien tiedetään elävän jopa 30 vuotta, mikä on eläinmaailmassa varsin pitkä ikä.  Voisi luulla, että myyrien pitkä elinkausi altistaisi niitä vielä enemmän syövälle, mutta näin ei kuitenkaan ole.

Tiedemiehet uskovatkin, että myyrien avulla heillä saattaa olla vastaus siihen, miten syöpää voidaan ehkäistä, ennen kuin se alkaa.

alloverpress

Lähde: mothernaturenetwork

Kaikki alkoi siitä, kun valokuvaaja Braden Summers näki Lontoossa kahden miehen kävelevän saman sateenvarjon alla. Braden alkoi miettiä rakkautta ja miten se kuvataan valokuvissa, maalauksissa ja elokuvissa. Se on poikkeuksetta aina heteroseksuaalista.

All love is equal

Ja silloin, kun kuvataan homoseksuaalista rakkautta, se näytetään joko yliseksuaalisena tai latteana ihmissuhteena, toisinaan homoseksuaalit taas esitetään syrjittyinä. Erittäin harvoin kuvataan kahden samaa sukupuolta olevan ihmisen välistä hellyyttä taianomaisten, kauniiden lasien lävitse.

Siksi tämä ”All love is equal” -kuvasarja syntyi.

Braden sai rahoituksen yhdysvaltalaiselta Kickstarter-yritykseltä. Hän matkasi Pariisiin, Intiaan, Libanoniin, Etelä-Afrikkaan, Brasiliaan ja Yhdysvaltoihin kuvaamaan pareja.

Braden on onnistunut nappaamaan kameralle jotain erittäin herkkää ja kaunista.

Kyseessä kuitenkin on vielä haave siitä, että joku päivä nämä kuvat ovat arkea jokaisessa maassa. Nämä eivät siis ole dokumentteja todellisista hetkistä vaan kuvaus siitä, miltä tasa-arvoinen rakkaus näyttäisi eri maissa, jos se olisi sallittua.

Rakkautta jokaisen päivään!

Lähde: Braden Summers

Ei ole pikkutytön ilolle rajoja, kun hän avaa synttärilahjaksi saamansa yllätyspaketin.

Tytön aito ilo ja riemu tallentuu videolle, kun paketista paljastuukin pyörän sijaan hänen isänsä. Isä on ollut armeijan palveluksessa, eikä tämän vuoksi ole päässyt näkemään rakasta lastaan.

Kuusi minuuttia tiukkaa faktaa, ilman sanoja. Siitä on tämä dokumenttipätkä tehty. Video on osa ohjaaja Ron Fricken ja tuottaja Mark Magidsonin elokuvaa Samsara. Tämä kyseinen pätkä on levinnyt laajalle sen takia, että siinä näkyy, miten liha siirtyy elävästä kuolleeksi ja lopulta kaupan tiskille.

Erityisen vaikuttavan tästä tekee se, että taustalla soiva musiikki pitää yllä tunnelmaa, joka ei ota kantaa eläinten kohteluun vaan näyttää, että näin maailma makaa. Piste.

Samsara on siitä erikoinen elokuva, että se perustuu visaalisuuteen ja musiikkiin. Siinä ei ole puhetta lainkaan, mutta silti se tuntuu sanovan maailmasta enemmän kuin yksikään sana. Ruokateollisuuden lisäksi koko elokuvassa näkyy muun muassa luonnonihmeitä, pyhiä rituaaleja ja katastrofialueita. Elokuvan kuvaamiseen meni viisi vuotta, ja sitä on kuvattu 25 eri maassa.

Japanissa sijaitseva ”Rabbit Island” (Okunoshima) on täynnä söpöjä kaneja. Saarta käytettiin salaisena tukikohtana Toisen maailmansodan aikana, mutta nykyään saarella juoksentelee vapaana satoja kaneja, jotka viihdyttävät siellä vierailevia turisteja.

Katso kanien reaktio, kun ne kohtaavat nuoren tytön, joka rapistelee sipsipussia käsissään.