Olet ehkä kuullut lausahduksen ”First world problems”. Se tarkoittaa siis käytännössä sitä, että suuttumus saattaa tulla vaikka joululahjaksi saadusta vääränvärisestä iPhonesta tai hetkellisesti hitaasta internet-yhteydestä. Toki meillä kaikilla on huolemme, mutta totuus kuitenkin on, että meidän ongelmamme ovat todella pieniä. Jopa naurettavia.

Seuraavassa kuvasarjassa näkyy sosiaalisessa mediassa esitettyjä huolenaiheita. Ylempi kuva on aito, alempi on keksitty, vaikka samanaikaisesti myös sekin on totta. Ehkäpä näiden kuvien katsomisen jälkeen omat ongelmat eivät tunnukaan enää niin hirveiltä.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Japani on aina ollut teknologisesti askeleen edellä muista maista, mutta joskus tuntuu, että japanilaiset ovat mennyt hieman liiallisuuksiin keksintöjensä kanssa.

Jotkut näistä keksinnöistä saattavat olla omalla tavallaan fiksujakin, mutta joko todella rumia tai epämukavia käyttää.

1. Kuppimies lentää pois nuudelikupin päältä kun se on tarpeeksi kuuma

2. Tyyny, joka korostaa television ääniä

3. Nyt voit laulaa karaokea ilman, että kukaan kuulee

4. Voiraastin

5. Apuväline selfie-kuvien ottamiseen

6. Neliönmuotoisia, ylihinnoiteltuja vesimeloneja

7. Tyyny yksinäiselle naiselle

8. Tyyny yksinäiselle miehelle

9. Apuväline laiskalle miehelle, joka ei jaksa seistä pissatessaan

10. Ryömivä vauva moppaa samalla lattiat

11. ”Herätä minut asemalla X, kiitos”

12. Nuokkuuko pää? Ei enää

13. Tupakansytytin

14. Loputon ilo kuplamuovin poksauttelijoille

15. Lähtölaskenta suhteen virallistamiseen

16. Tyylikäs hattu nuhanenille

17. Suojaa ruokasi hiuksilta, tai hiuksesi ruoalta

18. Sateenvarjo

19. Silmätippasi eivät mene enää huti

20. Nyt voit ottaa tyynyn mukaan tunnille

21. Kuule paremmin

22. Laite, jonka avulla voi nähdä oman korvan sisään

Lähde: justsomething.co

Ohessa 14 kohdan faktalista erilaisia ihmeellisyyksistä ja hassuista tapauksista, joita saattaisi luulla hölynpölyksi ja huijaukseksi. Mutta sitä ne eivät ole.

1.

Astronautti Neil Armstrong joutui kulkemaan Honolulussa tullin läpi saapuessaan Kuusta maahan.

quora.com

 

2.

Ainakin kaksi naista on tullut raskaaksi harrastettuaan suuseksiä miehen kanssa.

Ensimmäinen tapaus sattui vuonna 1988. 15-vuotias tyttö oli ottamassa suihin uudelta poikaystävältään, kun tytön exä yllätti parin ja puukotti tyttöä vatsaan. Sperma oli ajatunut puukotuksen yhteydessä kohtuun ja hedelmöittänyt tytön.
Vuonna 1999 nainen säilytti suuseksin jälkeen rakastajansa spermaa suussaan ja hedelmöitti sillä salaa itsensä fellaation jälkeen.

running.about.com

 

3.

Kaikkien viikunoiden sisällä on kuolleita hyönteisiä – ne tunkeutuvat hedelmän sisälle, laskevat munansa sinne ja kuolevat.

blog.goodmeasuremeals.com

 

4.

Multitasking eli monen asian samaan aikaan tekeminen on itse asiassa erittäin vaikeaa.

Kokeile vaikka. Istu alas, pyöritä oikeaa jalkaasi ilmassa myötäpäivään ja yritä samalla tehdä oikealla kädelläsi ilmaan numeroa kuusi. Jalan pyörimissuunta vaihtuu.

guardianlv.com

 

5.

Yhden ihmisen aivoissa on enemmän synapseja eli hermosolujen liitoksia kuin galaksissa on tähtiä.

eddit.com

 

6.

Jos paperin (0,01 cm) taittelee 42 kertaa, se yltää Kuuhun, johon on matkaa 384,000 km.  Tämä siksi, että jokaisella taitoksella paperin paksuus kaksinkertaistuu.

birdandlittlebird.com

 

7.

1950-luvun alkuun asti tupakointia markkinoitiin terveyttä edistävänä.

quora.com

 

8.

Jokainen suklaapatukka sisältää keskimäärin kahdeksan hyönteisenosaa.

en.wikipedia.org

 

9.

Turkmenistanissa on kaasukraatteri, jota kutsutaan Helvetin portiksi.

Se syntyi vuonna 1971, kun Karakumin autiomaassa tehty kaasututkimus epäonnistui ja räjäytti maahan 60 metriä leveän ja 20 metriä syvän kuilun. Helvetin portti on ollut tulessa siitä lähtien.

technontech.com

 

10.

Elvis oli oikeasti blondi, aivan kuten Anssi Kelakin sen jo lauloi: ”Elvis oli vaaleetukkaine, se vaan värjäs sen.”

bigthoughtsfromasmallmind.com

 

11.

Kun iPhone julkaistiin ensimmäisen kerran, sen tietojenkäsittelysysteemi oli yhtä tehokas kuin NASAn systeemi vuonna 1969, kun se laukaisi raketin Kuuhun.

ibnlive.in.com

 

12.

Saturnuksen renkaat ovat vain 9 metriä paksut.

nl.wikipedia.org

 

13.

Hummerit eivät kuole – paitsi tietysti ulkoisista syistä, kuten kalastus, loiset tai saalistus – eivätkä ikäänny. Ne eivät kadota ruokahalua vanhetessaan, niiden aineenvaihdunnassa ei tapahdu muutoksia, ne eivät menetä halua tai kykyä lisääntyä eikä niiden voima eikä terveys heikkene.

en.wikipedia.org

 

14.

Kun salama iskee iholle, energian purkautumisesta jää nahkaan salaman mallinen arpi.

geardiary.com

lambandserpent.tumblr.com

Lähde: BuzzFeed / Quora

Maasta sinä olet tullut ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman. Tämä on tuttu lausahdus hautajaisista. Hautajaisista, joissa on perinteenä kantaa vainaja arkussa hautaan. Sieltä sielu lähtee milloin minnekin; jokainen uskoo omalla tavallaan kuoleman jälkeiseen elämään. Olkoonkin uskomukset millaiset vaan, jokainen meistä joutuu joku päivä jättämään kehonsa tähän maailmaan.

Tämä biouurna on lohdullinen ja konkreettinen tapa nähdä rakkaansa (ihminen taikka lemmikki) jatkamassa elämää, sillä sieltä kasvaa puu!

Lähde

Uurna on tehty kookospähkinän kuoresta, sen sisällä on turvetta ja siemen, sitten sinne lisätään tuhkat. Siemenenkin voi valita mieleisekseen. Kasvava puu imee ravintoaineet tuhkasta ja saa näin elinvoimaa itseensä.
 

Lähde

Lähde: Urna Bios

Oradour-Sur-Glane, Ranska

Oradour-Sur-Glane on vanha maalaiskylä Ranskassa. Sen synkkä historia kertoo, että natsi-Saksan joukkoihin kuulunut yksikkö tuhosi sen vuonna 1944 ja yli 600 kylän asukasta teloitettiin. Nykyään se toimii muistomerkkinä, kunnioittaen kylän asukkaita.

house-crazy

Bodien, Kalifornia

Nykyisen aavekaupungin perusti William S. Bodey ja kaupunki nimettiinkin hänen mukaansa. Kaupungin perustamisen syynä oli Bodeyn vuonna 1859 tekemä kultalöytö.

wikimedia

Craco, Italia

Tämä Italiassa sijaitseva kaupunki hylättiin aikoinaan maanvyörymien takia, mutta nykyään se on suosittu turistikohde ja elokuvien kuvauspaikka.

wikimedia

Gilman, Colorado

Gilman on entinen kaivoskaupunki, joka joutui asukkaiden hylkäämäksi mm. pohjaveden saastumisen myötä.

flickr

Varosha, Kypros

 Varosha oli aikansa glamour-kaupunki Kyproksella, joka hylättiin asukkaiden toimesta, kun Turkin armeija hyökkäsi kaupunkiin ja otti alueen valtaansa.

wikipedia

Wittenoom, Australia

Entinen menstyvä kaivoskaupunki suljettiin sen epätuottoisuuden sekä vaarallisten asbesti-mineraalien leviämisen takia.

Flickr / Michael Theis

Kolmanskop, Namibia

Etelä-Afrikan Kolmanskopin talot täyttyvät hiekasta. Entinen kaivoskaupunki on nimetty rekkakuski, Johnny Colemanin, mukaan ja se palvelee nykyään suosittuna turistikohteena.

wikipedia

Schokland,  Hollanti

Schokland on saari Alankomaiden Zuiderzeessä. Se oli keskiajalla suosittua asutusaluetta, mutta 1800-luvulle mennessä merenpinnan nousu oli tehnyt tulvista liian yleisiä, jolloin saari tyhjeni asutuksesta.

holland.com

Consonno, Italia

Vuoteen 1962 asti, Consonno oli pieni Italialais-kylä, jossa asusteli noin 300 asukasta. Siitä piti suunnitelmien mukaan tulla ”lelukaupunki”, mutta kaikista yrityksistä huolimatta se ei oikein koskaan puhjennut kukkaan ja onkin ammottanut tyhjyyttään vuodesta 1995 asti.

fastswide

Goldfield, Arizona

Aikoinaan yli viidenkymmenen kaivoksen kaupunki on nykyään aavekaupunki, joka toimii suosittuna turistikohteena.

wikimedia

Hashima,  Japan

Hashiman saari palveli kaivoskaupunkina, mutta hiilikaivoksen sulkeuduttua saari autioitui ja onkin nykyään täynnä pelkkiä hylättyjä betonirakennuksia. Siellä on kuvattu mm. James Bond Skyfall- elokuva.

sickshirpse