Sukeltaminen on kiehtovaa puuhaa, sillä on hienoa päästä kurkkaamaan merenalaiseen maailmaan. Meren alla arjen murheet unohtuvat varmasti hetkeksi, kun pääsee ihastelemaan upeita kaloja ja eläimiä.

Joskus eläimet tarvitsevat apua myös vedenalla, jos ne juuttuvat vanhoihin verkkoihin tai siimoihin. Tämän videon kilpikonnalla kävi loistava tuuri, kun paikalle saapuneet kalastajat saivat sen pelastettua hädästä. Ilman näitä sukeltajia vanha kilpikonna olisi saattanut kuolla. Nämä hienot eläimet voivat elää jopa 150 vuotiaiksi!


Vuonna 2011 tapahtunut Fukushiman ydinvoimalaonnettomuus nosti ydinturvallisuuden keskeiseksi puheenaiheeksi ympäri maailmaa. EU:ssa on 132 toimivaa ydinreaktoria ja jotkin maat haluaisivat rakentaa niitä lisää. Fukushiman onnettomuuden jälkeen eri ydinvoimaloissa tehtiin stressitestejä, joiden perusteella näiden reaktorien turvallisuustaso koettiin hyväksi. Parantamisen varaa kuitenkin on ja eri mailla on eri suhtautumiset ydinvoimaturvallisuutta kohtaan.

Tämän seurauksena EU aikoo tehdä tiettyjä muutoksia ydinturvallisuudessa:
-Laitteita uudeistetaan vastaamaan uusimpia teknisiä normeja
-Kansalliset säätelyviranomaiset saavat suuremman roolin, sekä tarvittavat henkilö,- ja muut resurssit
-EU:ssa otetaan käyttöön uusia uusia turvallisuustavoitteita, jotka kattavat ydinlaitosten koko elinkaaren
-Turvallisuustavoitteiden noudattaminen varmistetaan uudella EU:n laajuisella ydinlaitosten säännöllisellä vertaisarvioinnilla
-Yleisöllä on mahdollisuus osallistua ydinlaitosten lupamenettelyyn
-Ensisijainen vastuu ydinlaitosten turvallisuudesta pysyy luvanhaltijoilla

Hyödyt ja hyötyjät:
-EU:n kansalaisten turvallisuus paranee ja he saavat paremmin tietoa
-Ydinturvallisuuden kansalliset sääntelijät saavat riittävät resurssit työhönsä ja johtavan aseman yhteisten EU-sääntöjen täytäntöönpanossa
-Luvanhaltijoiden oikeusvarmuus paranee vastuukysymyksissä

Katso lisää osoitteesta: ec.europa.eu/energy/nuclear

Starbucks  on maailman suurin monikansallinen kahvilaketju, joka on perustettu vuonna 1971 Seattlessa. Yhtiön liikevaihto oli 3. lokakuuta 2010 10,7 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Nyt suositun yrityksen logoa on kuitenkin alettu kummastella, sillä takaapäin kuva näyttäisi tältä:

starback 640x776 Star Back: The Starbucks logo from the back

starbucks Star Back: The Starbucks logo from the back

Oletko koskaan miettinyt kuinka elokuvien äänitehosteet saadaan kuulostamaan niin aidolta? Kaikki tämä tapahtuu tarkan käsityön avulla. Jokainen ääni tehdään elokuviin erikseen ja liitetään jälkeenpäin filmille.

Videolla äänitehosteiden ammattilaiset näyttävät muutamia esimerkkejä siitä, kuinka eri ääniä saadaan tehtyä muutamien välineiden avulla.

Pilojen tekemisestä on tullut erittäin suosittua, sillä nyt Internetin ansiosta videoita saatetaan katsoa miljoonia kertoja. Yleensä pilat sujuvat hyvin, eikä ainakaan pilan suorittaja joudu itse pilan kohteeksi.

Videolla mies säikäyttää tuolilla istuvan miehen, joka on kuitenkin itse mukana jekussa. Säikäytyksen jälkeen mies vetää esiin leikkiaseen ja saa pilailijan kauhunpartaalle.