Kuvan lähde: All Over Press

Ryhävalasta tavataan kaikilla maailman merillä ja ne suosivat eniten matalia rannikkovesiä. Tämä kuva otettiin Intian valtamerellä aamunkoitteessa.
Ryhävalas tunnetaan erityisesti ruumiinkokoonsa nähden pitkistä kylkievistä, merirokoista ja poimuista kuonossa ja vatsassa sekä ennen kaikkea kauniista laulannasta.

Painoa ryhävalaille kertyy keskimäärin huikeat 25–48 tonnia ja pituus vaihtelee 12–19 metrin välillä.

Tämä on taas yksi niistä ideoista, joka voi ajatuksen tasolla olla hilpeä, mutta käytännössä katastrofaalinen.

Mies on kiinnitettynä köyden avulla auton katolle. Auton, jonka peräpää on duunattu metrin korkeudelle maasta. Kun kuljettaja lähtee ajamaan, mies pomppii katolla niin, että lippalakki ja aurinkolasit lentävät päästä. Päänsärky ei ole yllätys, sillä kaverin kallo hakkaa montun auton kattoon.

Teemu Selänne on yksi Suomen legendaarisimmista jääkiekkoilijoista. Selänne pelaa oikean laitahyökkääjän paikkaa, ja hän edustaa Pohjois-Amerikan NHL-liigassa pelaavaa Anaheim Ducksia.

Teemulle jääkiekko on ollut koko elämän ajan suurin intohimo, joka ilmenee myös siitä, että mies aikoo edelleen jatkaa upeaa uraansa. Miehestä ollaan tehty myös dokumenttielokuva, joka ensi-ilta on elokuvateattereissa 27.9, eli ylihuomenna!

Syksy tuo tullessaan viimat ja tuiskut. Jokainen ulkona vaeltava otus, oli sitten kyseessä eläin tai ihminen, saattaa joutua tuulenpuuskan syleilemäksi. Jos hameenhelmat paljastavat pakarat, sateenvarjo kääntyy nurin tai tukka tulee silmille, kannattaa muistaa, ettet ole ainoa pöllämystyneen näköinen olio maan päällä.

Banaani, tuo jokaisen urheilijan tai välipalannälkäisen keltainen ystävä, sisältää kolmea eri sokeria eli ruokosokeria, fruktoosia ja glukoosia, jolloin se takaa siis nopean energiatason nousun. Kaksi banaania auttaa jaksamaan jopa 90 minuuttia kestävän rankan treenin. Verrattuna omenaan banaani sisältää neljä kertaa enemmän proteiinia, kaksi kertaa enemmän hiilihydraatteja, kolme kertaa enemmän fosforia, viisinkertaisen määrän A-vitamiinia ja kaksikertaisen määrän muita vitamiineja ja mineraaleja.

Eikä siinäkään vielä kaikki.

Tiesitkö, että syömällä banaania estät monia sairauksia kehossasi ja autat parantamaan mielialaasi?

1. Masennus

MINDin tekemän tutkimuksen mukaan banaani auttaa masennukseen, sillä sen sisältämä tryptofaani muuttuu kehossa serotiiniksi, joka taas rentouttaa ja saa mielen iloisemmaksi.

2. PMS

B6-vitamiini säätelee veren glukoositasoa ja näin ollen vaikuttaa mielialaan.

3. Anemia

Korkea rautapitoisuus vaikuttaa hemoglobiinitasoon ja auttaa ehkäisemään anemian aiheuttamaa väsymystä.

4. Verenpaine

Banaani sisältää paljon kaliumia, mutta erittäin vähän suolaa, joten se on erinomainen välipalavaihtoehto korkeasta verenpaineesta kärsiville.

5. Aivotoiminta

Brittitutkimus 200 oppilaalla osoitti, että banaani aamulla, välipalalla ja lounaalla kirvoitti heidän aivotoimintaansa eli teki heistä valppaampia.

6. Ummetus

Korkea kuitupitoisuus auttaa tasapainottamaan suoliston toimintaa.

7. Krapula

Banaanipirtelö hunajalla ja maidolla höystettynä auttaa nostamaan tippuneet sokeriarvot ylös, ja se rauhoittaa vatsan myllerrystä.

8. Närästys

Banaanilla on luontainen antasidinen eli vatsahappoja rauhoittava vaikutus. Kokeile siis ensi kerralla banaania, kun vatsaa polttelee.

9. Aamupahoinvointi

Banaanin mutustelu ruokailujen välissä auttaa pitämään sokeriarvot korkealla ja näin ollen se auttaa aamupahoinvointiin.

10. Hyttysten puremat

Seuraavan kerran, kun tämä pikku hyönteinen pääsee iholle, kokeile hieroa paukamaan banaanin kuoren sisäpuolta. Monet kokevat sen auttavan kutinaan.

11. Paineensietokyky

Banaanin korkea B-vitamiinitaso, sokeri ja kuidut auttavat keskittymään vaativissa töissä.

12. Vatsahaava

Ainoa hedelmä, jota voi syödä raakana ilman, että se rasittaa vatsaa. Banaani on pehmeä ja se tasapainottaa vatsahappoja.

13. Kehon lämpötilan säätely

Monessa kulttuurissa banaani nähdään viilentävänä hedelmänä, jota suositellaan erityisesti raskaana oleville naisille.