Päivän kuva: Auringonlasku Lac Blanc -vuoren äärellä
Krahmer / All Over Press
Päivän kuvassa näet majesteettisen Lac Blanc -vuoren (2352 m), joka heijastuu kauniisti järvenpintaa vasten. On hienoa nähdä kuinka luonto pystyy samaan aikaan olemaan niin karu, mutta kuitenkin kaunis.
Vuori sijaitsee Haute-Savoiessa, Ranskan itärajalla Rhône-Alpesin hallintoalueella. Alueella asuu 696 254 ihmistä.
Kiinassa leviää uusi muoti-ilmiö – naamabikinit. Tuon päätä peittävän nailonhatun tarkoitus on suojata käyttäjäänsä vaaralliselta UV-säteilyltä. Monet tekevät naamabikininsä itse tai ostavat ne paikallisesta urheiluliikkeestä noin 3 euron huokeaan hintaan. Itse asiassa naamabikinit on keksitty jo kahdeksan vuotta sitten, mutta ne ovat nousseet muotiin vasta äskettäin. Kuvat on otettu Qingdaossa Kiinassa julkisella rannalla heinäkuussa 2013.
Lapsityövoima – Yksi maailman surullisimmista tarinoista
Lapsityövoima kiellettiin Yhdysvalloissa vuonna 1938. Valokuvaaja Lewis Hine on kuvannut pieniä lapsia työssään 1900-luvun alun Amerikassa.
Moni työskenteli puuvillatehtaassa tai kaivoksilla.
7-vuotias tyttö on töissä 11-vuotiaan isoveljensä kanssa tehtaassa, jossa siivotaan ostereita.
Nuori roskankerääjä.
Monet pienet pojat saivat elantonsa kiillottamalla kenkiä.
Vaikka lapsityövoima on kielletty monessa maassa, se on silti vieläkin valtava ongelma. Maailmassa on noin 150 miljoonaa lapsityöläistä. Monet lapset työskentelevät erittäin vaarallisissa ja rankoissa oloissa – kaukana rakkaistaan. Vain joka viides lapsi saa työstään palkkaa. Alla olevat kuvat ovat vuodelta 1999.
Intiassa, maassa, jossa väkiluku on yli miljardin, lapsityövoiman käyttö on kaikkein suurin ongelma. Monet lapset työskentelevät peltotöissä. (Kuvaaja: T.C. Malhotra, )
Nuori tyttö valmistaa tiiliä Intiassa. (Kuvaaja: Godong/UIG)
Myanmarissa nuori lapsi työskentelee kalatorilla. (Kuvaaja: Peter Charlesworth)
Tiilinrikkojia Bangladeshissa. (Kuvaaja: Alberto Buzzola)
Laosilla paikalliset buddhat ajattelevat häkkilintujen vapautuksen tuovan hyvää onnea. Kuvan tyttö kiertää temppelien ympärillä ja antaa buddhien vapauttaa lintuja pientä maksua vastaan. Linnut lentävät aina takaisin temppelin taakse, josta tyttö käy hakemassa ne takaisin myyntiin.(Kuvaaja: Jerry Redfern)
Kairossa nuorimmat savitehtaan työntekijät ovat vain viisivuotiaita. Työolosuhteet ovat surkeat eikä varsinaisesti mistään “tehtaasta” voida edes puhua. Lapset haluaisivat käydä koulua, mutta eivät köyhyyden takia voi. Onnekkaimmat heistä työskentelevät perheensä kanssa, toiset lähetetään pois perheensä luota töihin muihin tehtaisiin. Päivässä lapset tienaavat vain 1,20 euroa. (Kuvaaja: Matt Moyer)
Päivän kuva: Sammakko auttoi ystävänsä lammikon ylitse
Eläimet tekevät myös joskus yhteistyötä vaikeiden tilanteiden sattuessa kohdalle. Tässä kuvassa näet sammakon ja rotan, jotka päättivät yhdessä ylittää pienen lammikon Intiassa.
Toivotaan, että sammakko sai tilanteen jälkeen myös jonkinlaisen vastapalveluksen!
Päivän kuva: Jääkarhunpennut temmeltävät äidin torkkuessa
All Over Press / M. Watson
Jääkarhu on pohjoisen pallonpuoliskon pohjoisimmilla alueilla tavattava karhulaji. Se on suurin maalla elävä lihansyöjä ja erittäin agressiivinen erityisesti poikasten ollessa läheisyydessä. Kuvaa katsoessa ei kuitenkaan uskoisi, että tämä pehmeän näköinen nallekarhu voisi olla mitenkään vaarallinen.
Jääkarhuja on metsästetty vuosien saatossa sen turkin vuoksi ja nyt myös ilmastonmuutos uhkaa kyseistä lajia. Vuonna 1973 Kanada, Yhdysvallat, Tanska, Norja ja silloinen Neuvostoliitto allekirjoittivat kuitenkin sopimuksen jääkarhun pyyntirajoituksista ja elinympäristön suojelusta. Jääkarhujen määrä on nykyisin 20 000-25 000.
Jääkarhut voivat kasvaa jopa 2,8 metriä pitkiksi. Naaraiden paino vaihtelee 175 – 300 kilogramman välillä. Uroksilla paino vaihtelee 350–700 kilogramman välillä, vaikkakin suurimmat yksilöt voivat painaa jopa yli 800 kiloa.