All Over Press / Steven Kazlowski

Kuvassa kellii maailman pienen merinisäkäs eli merisaukko uunituoreen poikasensa kanssa Alaskanlahdella. Äiti pitelee pienokaistaan vatsansa päällä, jotta se voi nukkua rauhassa ja turvassa. Unta poikanen tarvitseekin, sillä siitä voi kasvaa yli metrin mittainen, ja se voi painaa jopa 40 kiloa.

Merisaukko on uhanalainen laji. Sen pahin vihollinen on surullista kyllä ihminen, joka haluaa viedä saukolta sen tiheäkarvaisen ja tiiviin turkin.

Kuvaaja: Kurt Arrigo & Lähde: All Over Press

Tonnikalat ovat ryhmä makrillien heimoon kuuluvia meressä eläviä kalalajeja. Useimmat niistä kuuluvat aitotonnikalojen sukuun. Suurin lajeista, varsinainen tonnikala, voi kasvaa yli 4-metriseksi ja painaa lähes 700 kiloa.

Tonnikalat ovat erittäin nopeita uimareita ja ne voivat uida lähes 80 kilometrin tuntivauhdilla. Useat tonnikalalajit pystyvät ylläpitämään useita asteita korkeampaa ruumiinlämpöä kuin ympäröivän veden lämpötila. Ne voivat kohottaa verensä lämpötilaa meren lämpötilaa korkeammaksi lihastoiminnoilla.

Tässä kuvassa eläkkeelle jäänyt olympiauimari Saho Harada ui tonnikalojen kanssa muutaman kilometrin päässä Maltan rannikolta.


Kuvan Lähde: All Over Press

Ruska tarkoittaa lehtensä tiputtavien puiden syksyistä väriloistoa, joka johtuu lehtien sisältämistä väriaineista.

Valon väheneminen ja lämpötilan aleneminen aiheuttavat yhteyttämisen loppumisen, jolloin lehtivihreä alkaa hajota ja lehden sisältämät muut väriaineet, kuten oranssinpunaiset karotenoidit ja keltaiset ksantofyllit, pääsevät näkyviin.

Lehtivihreä siirtyy hajoamisen jälkeen puun monivuotisiin osiin eli runkoon.

Valokuvaaminen on usein paljon kärsivällisyyttä ja hermoja koettelevaa työtä, mutta kun hienon kuvan saa napattua niin tulos on varmasti kaiken vaivan arvoinen.

Luonto ja kaupungit tarjoavat valokuvaajille ilmiömäisiä kuvausmahdollisuuksia. Kokosimme tähän koosteeseen mielettömiä kuvia, jotka on otettu yläilmoista.

1. Lake Hillier, Australia.

2. Mursut ottavat aurinkoa rannalla.

3. Joki Madagaskarilla.

4. Peura ylittää vetistä niittyä.

5. Belizen ”sininen aukko”

6. Hylky Atlantilla.

7. Iguazo Falls, Brasilia.

8. Mount Visoke, Afrikka.

9. Tulva yllätti majat.

10. Sydämen muotoinen viljelmä, Englanti.

11. Victorian putoukset.

12. Maitovalas pariskunta.

13. ”Bridal Veil Falls”

14. Victoria Desert, Australia.

15. Koralliriutta.

16. Baquit Bay, El Nido.

17.Eri korkeudelle asettuineita laguuneita, Bacuit Bay.

18. Lintujen näkökulma aurinkoa ottavista ihmisistä.

19. Ryhävalaita, Atlantti.

20. ”Balls Pyramid.”

Lähde: Ardea & All Over Press

The Unknown Soldier on valokuvaaja David Jayn luoma projekti, jossa hän kuvaa Irakin ja Afganistanin sodassa haavoittuneita amerikkalaisia sotilaita. Projektin tarkoitus on tuoda julki tuhansien haavoittuneiden sotilaiden tarinat ja arvet sekä kunnioittaa heidän elämäänsä ja uhrauksiaan. Yhdeksi tavoitteeksi David kertoo myös halun näyttää tuhoisat arvet uudessa, voimauttavassa valossa.

Majuri Matt Smith  haavoittui Afganistanissa kesäkuussa 2013

Bobby Henline haavoittui Irakissa tienvarsipommista

Jerral Hancock haavoittui tienvarsipommista Irakissa – kuvassa myös hänen lapsensa

Michael Fox, 27 vuotta, haavoittui Afganistanissa marraskuussa 2011

Daniel Burgessin jalat tuhoutuivat hänen astuessaan miinaan

Bobby Bernierin ihosta paloi 60 % – kuvassa myös tytär Leila

David Bixler menetti molemmat jalkansa Afganistanissa

Jason Pak haavoittui joulukuussa 2012 Afganistanissa

Cedric King menetti molemmat jalkansa Afganistanissa heinäkuussa 2012

Kersantti Joel Tavera (26 vuotta) haavoittui Irakissa 20-vuotiaana. Hän on ollut yli 90 leikkauksessa. David kuvaili Joelia kauneimmaksi ja inspiroivimmaksi ihmiseksi, jonka hän on koskaan tavannut. ”Ulkonäkö pettää – lasi, joka näyttää puoliksi tyhjältä, onkin yksi kolmasosan verran täynnä”, Joel kommentoi.

Luutnantti Nicholas John Vogt haavoittui Afganistanissa tienvarsipommista marraskuussa 2011. ”Raajan menettäminen on kuin menettäisi hyvän ystävän. Toivomme, että voisimme olla vielä yhdessä, mutta elämä meni tällä kertaa toisin. Sitten nousemme ylös, muistelemme hyviä aikoja ja kiitämme Jumalaa kaikesta, mitä on vielä jäljellä”, hän kertoi ajatuksistaan Davidille.

Lähde: David Jay – The Unknown Soldier

Voit seurata kuvaajan projektia osoitteissa:

www.unknownsoldier.org

www.facebook.com/theunknownsoldierproject