Eläimet tekevät myös joskus yhteistyötä vaikeiden tilanteiden sattuessa kohdalle. Tässä kuvassa näet sammakon ja rotan, jotka päättivät yhdessä ylittää pienen lammikon Intiassa.

Toivotaan, että sammakko sai tilanteen jälkeen myös jonkinlaisen vastapalveluksen!

Barcroft Exclusive / All Over Press

All Over Press / M. Watson

Jääkarhu on pohjoisen pallonpuoliskon pohjoisimmilla alueilla tavattava karhulaji. Se on suurin maalla elävä lihansyöjä ja erittäin agressiivinen erityisesti poikasten ollessa läheisyydessä. Kuvaa katsoessa ei kuitenkaan uskoisi, että tämä pehmeän näköinen nallekarhu voisi olla mitenkään vaarallinen.

Jääkarhuja on metsästetty vuosien saatossa sen turkin vuoksi ja nyt myös ilmastonmuutos uhkaa kyseistä lajia. Vuonna 1973 Kanada, Yhdysvallat, Tanska, Norja ja silloinen Neuvostoliitto allekirjoittivat kuitenkin sopimuksen jääkarhun pyyntirajoituksista ja elinympäristön suojelusta. Jääkarhujen määrä on nykyisin 20 000-25 000.

Jääkarhut voivat kasvaa jopa 2,8 metriä pitkiksi. Naaraiden paino vaihtelee 175 – 300 kilogramman välillä. Uroksilla paino vaihtelee 350–700 kilogramman välillä, vaikkakin suurimmat yksilöt voivat painaa jopa yli 800 kiloa.

All Over Press / Steven Kazlowski

Kuvassa kellii maailman pienen merinisäkäs eli merisaukko uunituoreen poikasensa kanssa Alaskanlahdella. Äiti pitelee pienokaistaan vatsansa päällä, jotta se voi nukkua rauhassa ja turvassa. Unta poikanen tarvitseekin, sillä siitä voi kasvaa yli metrin mittainen, ja se voi painaa jopa 40 kiloa.

Merisaukko on uhanalainen laji. Sen pahin vihollinen on surullista kyllä ihminen, joka haluaa viedä saukolta sen tiheäkarvaisen ja tiiviin turkin.

Kuvaaja: Kurt Arrigo & Lähde: All Over Press

Tonnikalat ovat ryhmä makrillien heimoon kuuluvia meressä eläviä kalalajeja. Useimmat niistä kuuluvat aitotonnikalojen sukuun. Suurin lajeista, varsinainen tonnikala, voi kasvaa yli 4-metriseksi ja painaa lähes 700 kiloa.

Tonnikalat ovat erittäin nopeita uimareita ja ne voivat uida lähes 80 kilometrin tuntivauhdilla. Useat tonnikalalajit pystyvät ylläpitämään useita asteita korkeampaa ruumiinlämpöä kuin ympäröivän veden lämpötila. Ne voivat kohottaa verensä lämpötilaa meren lämpötilaa korkeammaksi lihastoiminnoilla.

Tässä kuvassa eläkkeelle jäänyt olympiauimari Saho Harada ui tonnikalojen kanssa muutaman kilometrin päässä Maltan rannikolta.


Kuvan Lähde: All Over Press

Ruska tarkoittaa lehtensä tiputtavien puiden syksyistä väriloistoa, joka johtuu lehtien sisältämistä väriaineista.

Valon väheneminen ja lämpötilan aleneminen aiheuttavat yhteyttämisen loppumisen, jolloin lehtivihreä alkaa hajota ja lehden sisältämät muut väriaineet, kuten oranssinpunaiset karotenoidit ja keltaiset ksantofyllit, pääsevät näkyviin.

Lehtivihreä siirtyy hajoamisen jälkeen puun monivuotisiin osiin eli runkoon.