Neljän päivän ikäinen hylkeenpoikanen makaa rannalla yksinään. Se on ollut auringossa jo liian kauan eikä se ole saanut vettä eikä ruokaa ainakaan 12 tuntiin. Kuumassa paahteessa sen kehon lämpötila on noussut korkeaksi.

Onneksi tämä tiimi ottaa poikasen hoivaansa. He käärivät pienen väsyneen hylkeen jääpaloihin ja kylmään pyyhkeeseen. Sitten he antavat sille vettä ja ruokaa. Hylje pääsee keräämään voimia merenelävien pelastukseen erikoistuneen organisaation tiloihin. Poikanen pääsee vapauteen muutamassa kuukaudessa.

Fyysisesti 14-vuotias tyttö, henkisesti 4-vuotias. Tyttö, joka ei koskaan kasva aikuiseksi.

Äiti kertoo tuntemuksistaan, miltä tuntuu pukea, syöttää, pestä 14-vuotiasta. Joka päivä. Hän kertoo, miten se väsyttää, miten hän ei jaksa, miten ristiriitaisia tunteita se herättää – oma rakas tytär, se kaikkein rakkain vie voimat, toivon, energian. Tyttö, joka ei koskaan kasva aikuiseksi, ei opi niitä asioita, joita aikuiset oppivat. Päivästä toiseen samaa.

Mutta samalla tämän lyhytelokuvan läpi kuultaa jotain uskomattoman kaunista ja herkkää. Se, miten voimakas äiti on. Miten rehellinen ja vahva hän on, sillä tällaisia asioita ei ole helppo sanoa ääneen.

 

Kaksi äärimmäisen fiksua tyttöä, Blaire (6 vuotta) ja Brooke (9 vuotta) ovat kasanneet 30 kohdan listan, joka latelee säännöt siitä, millainen poikaystävän tulee olla.

Rima on suhteellisen korkealla, mutta ei huolta. Tämän listan avulla jokainen poika pystyy varmasti ymmärtämään, mitä tytöt poikakaverilta haluaa.

Tässä tyttöjen lista:

Ja tässä vielä käännökset tyttöjen ”poikakaverisäännöille”.

Ei tarvitse olla mestari ruoanlaitossa, että alkaa himoita näitä hassuja keittiötarvikkeita. Sillä mikäpä olisi veikeämpää kuin sirotella taikasauvalla vähän pippuria salaattiin tai raastaa siilillä juustoa pastan päälle. Tuskin mikään.

1. Taikasauvan malliset pippuri- ja suolasirottimet

Magic Wand salt and pepper shakers.

2. Silikoninen kattilankansi, josta höyry pääsee laivan piippujen kautta läpi

Ferry Silicone Steaming Pot Lid

3. Spartalainen veitsiteline

Spartan Knife Holder

4. Yrttien leikkaamiseen sopivat sakset

5 Blade herb scissors

5. Siiliraastin

Hedgehog cheese grater

6. Hain mallinen teesiivilä

Shark tea infuser

7. Leikkuulauta ja kauhateline

Messy chopping board and spoon holder

8. Kaulin, joka jättää taikinaan hassuja eläinpainaumia

Dino-rolling pin

9. Pandamuotti, jolla voi painaa paahtoleipään kuvion

Panda toast stamp

10. Ja pääkallomunamuotti.

Skull boiled egg mould

Lähde: Imgur

Kuvausryhmä oli merellä asentamassa jäljityslaitteita valkohaihin lähellä Australian rannikkoa. Kun laite oltiin saatu asennettua haihin, kaikki jatkui normaalisti. Muutama päivä myöhemmin jäljityslaite löytyi kuitenkin rannalta.

Laitteen keräämä data osoitti, että jokin oli syönyt tämän 3 metriä pitkän hain, sillä sen lämpötila oli yhtäkkiä noussut 25 celsiusasteeseen, joka vastaa kalojen vatsalaukun lampötilaa.