Pienestä taaperosta Emmasta on tulossa hevostyttö. Se varma. Tuo reippaus ja itsevarmuus, jolla lapsi taluttaa perässään 500-kiloista ystäväänsä Cinnamonia, on ainutlaatuista. Eikä paljon hevonenkaan ryöhistele eikä isottele – se kunnioittaa pientä ohjaajaansa.

Pienen pieni ketunpoikanen leikkii iloisesti uuden koirakaverinsa kanssa. Tämän näyn taltioi videolle perhe, joka on hoitanut jo useitakin orvoksi jääneitä kettuja, mäyriä, peuranvasoja ja siilejä. Tai oikeastaan, ei perhe niitä ole hoitanut vaan videolla näkyvä koirakaksikko Molly ja Saba.

Ranskalainen vapaasukeltaja David Helder on pulikoinut veden alla jo 35 vuotta – isänsä räpylänjälkiä seuraillen. Sukeltaessaan David saa olla omien ajatusten kanssa, vesi on ollut hänelle aina paikka paeta kiirettä ja stressiä. Mitä ihmeellistä hän sitten veden alla puuhailee? David puhaltelee sellaisia “vesikuplia”, pyörteitä ja rinkuloita, joita ei kovin moni alaa jo pitkäänkin harrastanut osaa. Hänen taitojaan on vaikea selittää, ne pitää nähdä itse.

Yksinkertainen testi. Koditon mies puetaan pukuun, ja hän pyytää ohikulkijoilta kolikkoa milloin metromatkaan milloin kahviin tai ruokaan. Kaikki ohikulkijat kaivavat kuvettaan, jopa mies, joka on itse myös koditon – hän on valmis antamaan siitä vähästä, mitä hänellä on.

Mutta kun vaatteet vaihtuvat, loppuu auttaminen.

“Tämä makupala on äidiltä” – koira syö herkun. “Tämä makupala on isoisältä” – koira nappaa tämänkin namin. “Tämä makupala on koirarankkurilta” – koiran ilme valahtaa ja sen katse kääntyy poispäin. Korvat luimussa se välttelee kädessä olevaa herkkupalaa.

Fiksu lemmikki tietää, keneltä makupaloja kannattaa ottaa vastaan ja keneltä ei.