12-vuotias Martin Pistorius eli normaalia terveen nuoren pojan elämää Etelä-Afrikassa, kun hän eräänä päivänä tuli koulusta kotiin ja tunsi olevansa kipeä.

Pian hänellä todettiin olevan liikehermoratoja rappeuttava sairaus. Martin vajosi tiedottomaan tilaan. Tai niin lääkärit väittivät; Martin ei ymmärrä mitään ympärillään tapahtuvaa.

Mutta he olivat väärässä.

Lähes 10 vuoden ajan Martin eli vankina omassa kehossaan pystymättä kommunikoimaan mitenkään. Martin ei kyennyt puhumaan eikä liikkumaan, mutta hän ymmärsi kaiken, mitä tapahtui ja mitä ihmiset puhuivat.

Kun lääkärit tajusivat virheensä, Martinia alettiin heti kuntouttaa. Hänen tietoisuutensa kooman aikana oli suuri järkytys erityisesti läheisille. Martinin äiti oli heikkona hetkenä sanonut pojan sängyn vieressä, että toivoisi pojan kuolemaa. Hän ei tietenkään tarkoittanut sitä eikä olisi ikinä sanonut sellaista, jos olisi tiennyt pojan ymmärtävän kaiken. Martin kuitenkin tajusi, että hänen äitinsä ei koennut olevansa tarpeeksi hyvä äiti, vaikka todellisuudessa Martin tiesi tämän olevan paras mahdollinen – mutta hän ei pystynyt sanomaan sitä surulliselle ja väsyneelle vanhemmalleen.

Lisäksi selvisi, että poikaa oli hyväksikäytetty ja kohdeltu väkivaltaisesti hoitokodeissa, joissa hän välillä vietti aikaa.

Nykyään onnellisesti naimisissa oleva Martin kommunikoi kirjoittamalla, sillä puhumaan hän ei vieläkään pysty.

Hänen tärkein sanomansa on: “Kohtele muita aina ystävällisesti ja kunnioittaen, vaikka tuntuisikin, ettei toinen ymmärrä. Älä koskaan aliarvioi mielen ja rakkauden voimaa, äläkä koskaan lakkaa haaveilemasta.”

Kuvat: Youtube

Tässä Martinin tarina vielä videolla:

Yksi tupakka ei tapa, mutta siitä kehkeytyy helposti tapa, joka vahingoittaa kehoasi pitkällä aika välillä. Useiden vuosien ajan tupakkaa polttaneiden henkilöiden keuhkoihin kerääntyy tervaa ja epäpuhtauksia, jotka aiheuttavat yskää, tulehduksia sekä pahimmillaan syöpää.

Jos olet koskaan miettinyt, miltä 20 vuotta tupakkaa polttaneen henkilön keuhkot näyttävät, niin suosittelen katsomaan tämän videon. Videolla terveydenhoitaja, Amanda Eller, näyttää kuinka tupakoijan ja terveen ihmisen keuhkot toimivat.

Näky on todella kuvottava, kun hän asettaa hengityslaitteen tupakoijan keuhkoihin.

Jaa video, jotta ihmiset muistavat pysyä erossa tupakasta!

Harva ihminen omistaa elämästään vuosikymmeniä rakentaakseen jotain uutta ja ainutlaatuista. Ra Paulette päätti kuitenkin aloittaa pitkäaikaisen haaveensa ja rakentaa valtavan rakennelman New Mexicossa sijaitsevaan luolastoon.

Miestä ei näkynyt 25 vuoteen, koko tuon ajan hän kaiversi luolissa olevaa hiekkakiveä käyttäen inspiraation lähteenä omaa mielikuvitustaan.

Lopputuloksena syntyi luola, joka herätti huomiota ympäri maailmaa.

Ran elämästä kuvattu “Cave Digger” -dokumentti on voittanut Emmyn. Oheisella videolla pääset näkemään, millainen upeasta luolastosta vuosien saatossa tuli.

Vilpitön ilo syntyy usein pienistä yksinkertaisista asioista, kuten tällä videolla näemme.

Viulisti Paige Victoria Park soitti Afrikkalaisessa kylässä olleille lapsille viulua. Hetki oli ainutlaatuinen, sillä kylän lapset eivät olleet koskaan aikaisemmin kuulleet viulun ääntä.

Lasten mielestä viulusta lähtenyt ääni kuulosti äärimmäisen hauskalta ja soiton aikana kaikki lapset alkoivat tanssia iloisesti.

Tätä videota katsoessa on todella vaikea olla hymyilemättä – eivätkö lapset olekin suloisia?!

10-vuotiaiden lauluääni ei tavallisesti ole kehittynyt vielä “huipputasolle” – poikkeuksiakin toki löytyy, kuten esimerkiksi tässä tapauksessa.

Vasta 10-vuotias Alex Pirvu osallistui “Next Start” -nimiseen kykyjenetsintäkilpailuun.

Poika oli valinnut kappaleekseen Queenin megaluokan “The Show Must Go On” -hitin. Tässä vaiheessa täytyy todeta, että Alex Pirvulla oli suuret saappaat täytettävänä, sillä Freddie Mercyryn kaltaista ääntä ei ole kenelläkään muulla artistilla.

Esitys lähti käyntiin hieman jännittynein fiiliksin, mutta odota kunnes kertosäe alkaa ja poika ottaa tilan haltuunsa.