Pyörätuoli patentoitiin Yhdysvalloissa yli 100 vuotta sitten, minkä seurauksena se levisi nopeasti laajempaan käyttöön. Pyörätuoli auttaa toki liikkumaan, mutta osittain myös hankaloittaa sitä. Ihminen, joka tarvitsee pyörätuolia, joutuu nostamaan itsensä tuoliin käsivoimin. Lisäksi tuolin suuri koko saattaa rajoittaa kulkemista useissakin paikoissa.

Tämä akulla toimiva keksintö on juuri tullut markkinoille Yhdysvalloissa. Se avaa aivan erilaisen mahdollisuuksien maailman niille, jotka eivät pysty kävelemään ja tarvitsevat apua. Arvioitu hinta tälle robotille, jonka avulla liikuntarajoitteinen pystyy olemaan seisoma-asennossa ja pääsee alas istumaan ilman vaikeuksia, on 15 000 US dollaria eli noin 11 000 euroa.

New Yorkista kotoisin oleva 8-vuotias poika Tyler Doohan kuoli traagisesti pelastaessaan palavassa asuntoautossa olevia sukulaisiaan. Tyler oli yökyläilemässä isoisänsä asuntoautolla loman kunniaksi. Palo alkoi silminnäkijöiden mukaan 4:45 aamulla, jolloin kaikki asuntoautossa olevat nukkuivat. Autossa oli Tylerin lisäksi 8 henkilöä.

Tyler ilmeisesti heräsi ensimmäisenä leviävään paloon ja alkoi auttaa sankarillisesti sukulaisiaan pois autosta. Palomiesten mukaan asuntoautossa ei ollut palohälytintä. Hän sai kuusi henkilöä ulos autosta turvaan, mutta menehtyi itse yrittäessään pelastaa setänsä, joka tarvitsi liikkuakseen kävelykepit menetettyään jalkansa. Myös hänen isoisänsä menehtyi palossa.

Tyler sai pelastettua 6 henkilöä: isoäitinsä, tätinsä, 4- ja 6-vuotiaat serkkunsa sekä kaksi muuta henkilöä, jotka eivät olleet Tylerille sukua.

Uutinen levisi nopeasti koko Penfieldin tietoon ja järkytti monia kuulijoita. Koulu piti maanantaina muistopuheen neljäsluokkalaiselle sankarille, sekä perheelle on sadellut runsaasti osanottoja.

“Hän antoi oman henkensä pelastaakseen kuusi muuta. Hän on todellinen sankari.”

Lähde

Kahdeksanvuotias poika Akshat Singh veti aikamoisen shown Intian Talent-kilpailussa. Video julkaistiin Youtubessa muutama päivä sitten, ja se on lähtenyt leviämään kuin voikukka niityllä. Syy tähän on ehkä se, että tämän pienen pojan muuvsit on suhteellisen ronskit.

Poika rullaa lavalle pienen miniskootterin kyydissä ison miehen elkein. Ja siitä esitys vasta alkaa. Lavalla nähdään spagaattia ja volttia. Ja melkoista lanteiden keinumista.

Lindsay tyttö kärsii sairaudesta, joka on surkastuttanut hänen selkärankaa tukevat lihakset. Se tarkoittaa, että hänen jalkansa eivät kanna kunnolla. Lindsy ei pysty kävelemään tai seisomaan, sekä sairaus rajoittaa muutenkin hänen elämäänsä. Hän sai sähköpyörätuolin 2 vuotiaana, joka helpottaa liikkumista.

Linsaylla on paras ystävä, hänen rakas isovelinsä joka pitää siskonsa puolia. Hän tukee ja kannustaa siskoaan, ja hyväksyy hänet juuri sellaisena kun hän on.

Vuosittain järjestetään Race-n-Roll juoksukisat, jonka tarkoituksena on tukea sairaudesta kärsiviä ihmisiä. Lindsayn isoveli juoksee tämän joka vuosi tukeakseen siskoaan.

Videolla sisarukset kertoo elämästään, ja siitä miten tärkeitä he ovat toisilleen. Video on sydäntälämmittävää katseltavaa, ja näyttää mistä meidän kaikkien pitäisi ottaa mallia.

Yhtäkin iloista ja nauravaa vauvaa on ihana katsella, saati sitten kahta. Kaksosten vanhemmilla riittää tuplamäärästi puuhaa, mutta myös tuplana iloa. Tämä lähes 20 miljoonaa katselukertaa kerännyt video jaksaa hymyilyttää joka kerta.

Kaksoset istuvat syöttötuoleillaan pöydän ääressä ja napostelevat herneitä. Sitten isä alkaa soittaa niille kitaraa. Kun kaksoset kuulevat musiikin, ne kääntyvät katsomaan toisiinsa silleen että jes musiikkia, ja alkavat sitten heilua onnellisina puolelta toiselle. Musiikilla on voimaa!