Aina ei tarvitse lähteä kauhean kauas löytääkseen täydellisen lomapaikan keskeltä kaunista ja rauhallista luontoa. Norja on tässä tapauksessa loistava vaihtoehto, sillä siellä voi samaan aikaan käydä hiekkarannoilla, lumisilla vuorenhuipuilla, vierailla upeissa rantakaupungeissa tai käydä veneilemässä vuonojen välissä. Raikas ilma ja kauniit auringonlaskut ovat loistava valinta ihmiselle, joka kaipaa aikaa itselleen ja omille ajatuksilleen.

1. 604 metriä korkea kalliojyrkänne nimeltään Preikestolen.

2. Ihastuttavat kalastajakylät veden läheisyydessä.

3. Autoilukaan ei ole huono vaihtoehto, sillä Norjassa on upeita siltoja, joita pitkin matka taittuu mukavasti maisemia ihastellen.

4. Jylhät vuoret, meri ja revontulet ovat romanttinen yhdistelmä.

5. Auringonnousut ja -laskut vuorien huipuilla.

6. Reppu selkään ja vaeltamaan. Ei itseasiassa huono vaihtoehto.

7. Tuhansia vuosia vanhat vesiputoukset.

8. Moottoripyöräilijöille on myös tarjolla haastetta.

9. Päivät sujuvat kivasti pienen rantakaupungin kahvilassa.

10. Kauniita hiekkarantoja löytyy Norjan eteläosista.

11. Kalliokieleke nimeltä ”Trolltunga” eli peikonkieli.

12. Lofoottien saariryhmä Pohjois-Norjassa.

13. Ja eikun menoksi, seikkailu odottaa.

Lähde: Fotolia

Video on lyhyt, mutta se vie saippuakuplittelun ihan uusiin sfääreihin. Puhallettu kupla jäätyy 30 asteen pakkasen takia nimittäin alle 20 sekunnissa. Kuplan pintaan ilmestyy kuurankukkasia ja pian koko pallo on jäässä. Heti, kun tulee kovat pakkaset, tätä täytyy kokeilla!

Hotellin uima-altaalla lämmöstä nauttiva nainen yritti ottaa itsestään valokuvaa. Joku toinen kuvasi ilmeisesti salaa tätä prosessia. Taustalle lisättiin luontodokumentin kaltainen puhe, ja homma on siinä.

”Tajuaako se katsovansa omaa kuvaansa? Ensin reaktio on sama kuin apinoillakin – se luulee kuvaansa toiseksi ihmiseksi ja yrittää kutsua sitä leikkiin. Mutta sitten jotain ihmeellistä tapahtuu. Se tajuaa katsovansa omaa vartaloaan. Ihmiset ovat todella hämmästyttävä laji.”

Tämän Ruotsissa sijaitsevan järven jää on tasainen, 10 cm paksu ja täysin läpinäkyvä. Luistelijat näkevät täydellisesti järven pohjan ja vedessä uiskentelevat kalat. Kokemus on varmasti näille onnekkaille luistelijoille mieletön. Koiratkin pääsevät kirmailemaan jäällä eikä niiden tassut näytä lipsuvan yhtään.

Tätä erikoista ääntä, jota kuullaan eri puolilla maailmaa, alettiin tutkia jo 1970-luvulla. Tosin tuloksetta. Ääni on matala ja sen kuulee vain osa ihmisistä. Sitä on epäilty eräänlaiseksi tinnitukseksi eli korvien soimiseksi, mutta se ei selitä, miksi ääni kuuluu tietyissä paikoissa.

Huminaa on kuvattu saapuvan myrskyn kaltaiseksi ääneksi tai kaukaisen moottorin hurinaksi.

Kaikista tutkimuksista huolimatta huminan alkuperää ei ole selvitetty.