Virginiassa Ashburnissa kuvattiin vaikuttava klippi ukkosesta. Hidastetulta videolta pystyy hienosti seuraamaan, miten valo halkaisee taivaan. Todellinen osoitus luontoäidin voimasta, jonka esityksiä katsellessa ihminen usein tuntee olonsa todella pieneksi.

Juhannus on keskikesän juhla, jolloin toivoo eniten koko vuodessa, että olisi hyvä sää. Sääennusteen mukaan tulevana viikonloppuna lämpöä riittää t-paitakeleihin asti, mutta sateisiin on silti varauduttava.

Luontovalokuvaaja Markus Kiili on kuvannut useita pysäyttäviä videoita revontulista. Hän lisää niihin klassista musiikkia saadakseen aikaan erittäin taianomaisen lopputuloksen. Tämä video on kuvattu Kuertunturilla, Äkäslompolossa. Pysähdy hetkeksi ja rentoudu kauniita maisemia katsellessa.

Valokuvaaja Shane Black irtisanoutui kahden ystävänsä kanssa kuuden vuoden työsuhteista ja päätti lähteä kuvaamaan luontoa. He matkustivat kaksi kuukautta ja ajoivat huikeat 20 000 kilometriä ympäri Yhdysvaltoja kuvaten luontoa ja sen liikettä ja elämää. Kaverukset ehtivät kulkea 32 osavaltion läpi ja vierailla 13 kansallispuistossa.

Shane kertoo seikkailunsa olleen upea, mutta haasteellinen, sillä hänen täytyi taistella koko ajan valoa vastaan. Aikataulu oli tiukka, ja hän joutui usein juoksemaan ulos minipakettiautostaan kameroineen kaikkineen, jotta hän ehti kuvata henkeäsalpaavia maisemia.

Mutta eipä ollut turha seikkailu tämäkään – kuvamateriaali on aivan käsittämättömän upeaa.

Aina ei tarvitse lähteä kauas nähdäkseen upeita paikkoja. Suomenkin luonnosta löytyy vaikka ja mitä ihmeellistä, kuten jo OSA 1 näytti. Tässä on 5 hienoa paikkaa, joissa kannattaa vierailla.

1. Rhodopuisto

Kahdeksan hehtaaria ja yli 3000 eri alppiruusuristeymää käsittävä alue on ehkä kauneinta, mitä Helsinki voi tarjoa. Kauneus on kuitenkin katoavaista, kukintaa kestää vain pari viikkoa kesäkuun puolivälissä.

2. Paavolan tammi

Paavolan tammea on tituleerattu Suomen kauneimmaksi puuksi, eikä suotta. Paikka, jolla se kasvaa on kuin satukirjasta ja liki seitsemän metriä ympärysmitaltaan oleva puu itsessään vetää hiljaiseksi.

3. Vallisaari Helsingissä

Villiä luontoa kokeakseen ei tarvitse poistua pääkaupungista. Nähtävää löytyy muutaman kilometrin päästä kauppatorilta. Vallisaari on ollut pitkään yleisöltä suljettu, joten se on saanut kasvaa rauhassa. Nyt paikkaa ollaan avaamassa yleisölle – viimeinkin!

4. Kolin hiekkasaaret

Kansallismaiseman tuntevat kaikki, mutta sille vertoja vetävä luonnonihme löytyy heti vierestä. Pielisjärven pohjassa kulkee kymmeniä kilometrejä pitkä harju, joka kohoaa pinnan yläpuolelle kapeina kaistaleina.

5. Getan rotkot

Läheltä rotkoja menee luontopolku, mutta upeimmat paikat kohdatakseen tulee astua polulta sivuun ja suunnata punaisen kallion repeämiin. Koluttavaa riittää tuntikausiksi.

Voit tutustua näihin kohteisiin tarkemmin osoitteesta:

retkipaikka.fi

Lue ensimmäinen osa täältä!

Evästevalinnat