Kaikki alkoi siitä, kun valokuvaaja Rubén Plasencia alkoi kehitellä uutta valokuvaprojektia ennakkoluuloista – sellaisista asioista, jotka ovat jokapäiväisiä ja arkisia, tuttuja kaikille, mutta jotka silti aiheuttavat epävarmuutta.

Sitten hän sen keksi, mitä kuvata. Sokeat.

Ennakkoluulot näkövammaisia kohtaan syntyvät ehkä pelosta. Kenties tähän on syynä ajatus siitä, miltä itse tuntuisi elää ilman näköaistia. Harva nimittäin on oikeasti kokeillut kävellä kadulla silmät sidottuna. Harva on kokeillut, vaikka noin 39 miljoonaa ihmistä koko maapallon väestöstä on näkövammaisia.

Kuvasarjan nimi on Obscure (suom. hämärä, piiloutunut, epäselvä), ja se on tehty yhteistyössä Espanjassa sijaitsevan näkövammaisyhdistyksen ONCEn kanssa.

Nämä tarkat lähikuvat pakottavat katsojan kohtaamaan ennakkoluulonsa ja stereotypiansa sokeita kohtaan – sillä kuvat paljastavat itse asiassa enemmän katsojasta kuin kuvattavasta.

Kaunista.

Lähde: Rubén Plasencia / Facebook

Mieti sitä hetkeä, kun suutelit jotain läheistä ihmistä ensimmäisen kerran. Mieti sellaista hetkeä, kun se tapahtui selvinpäin eikä kello 03.49 baarin narikkajonossa. Ensin pientä haparointia, sitten varovainen lähestyminen ja lopulta huulet koskettavat toisiaan. Kipinöitä lentelee ja ilotulitus paukkaa.

Juuri tämän saman tunnelman on saanut ikuistettua Tatia Pllieva videolleen First Kiss – Ensisuudelma. Tosin erilaista tässä on se, että nämä 20 suutelevaa ihmistä ovat vieraita toisilleen. Mutta silti on havaittavissa sama ensisuudelmaan liittyvä jännite. Hypnoottisen ihanaa katseltavaa!

Sille ei vain voi mitään, että nauru tarttuu. Eikä sillekään voi mitään, että kaikkein aidoimmat ja rehellisimmät naurut tulevat lapsilta. Yleensä lapsen nauru kajahtaa ilmoille myös aika pienestä. Niin kuin taas voidaan todistaa.

Lapsi istuu lattialla, ja koira seisoo vieressä. Sitten omistaja antaa koiralle popcornia, ja voi sitä naurun määrää. Valloittavaa!

Vantaalla on tällä hetkellä asiat kummallisella mallilla, ainakin jos tätä videota uskoo todeksi.

Eeddspeaksin Eetun normipäivä lähtee täysin lapasesta. Jos ikkunaan lentää jotain niin kannattaa miettiä kahteen kertaan että käykö tarkistamassa asian.

Haaveleitko eläväsi toiminta-elokuvassa? Oletko valmis loputtomiin seikkailuihin. Jos vastasit molempiin kyllä, niin armeija ei varmaan ole sinun juttusi. Tämä rehellinen ruotsalainen puolustusvoimien mainos kertoo hyvin mitä armeijalta ei kannata odottaa.

Videon nähtyään, sotapelien harrastajat eivät ehkä ole niin innoissaan armeijaan menosta.