Tässäpä on suloinen video perheenlisäyksen saapumisesta kotiin. Kotiin, jossa uutta parasta ystäväänsä odottelee innostunut ja jännittynyt nallekarhu-pehmolelu. Ensin se huomaa positiivisen raskaustestin, sitten uuden häkkisängyn. Pian kotiin saapuu se, jota on odoteltu pitkään. Nalle kömpii ystävänsä kainaloon.

Nuorella 29-vuotiaalla Rowden Golla oli elämässä kaikki hyvin. Hänellä oli ihana tyttöystävä Leizl, ja heillä yhteinen kaksivuotias tytär. Yhdessä he suunnittelivat kesähäitä.

Mutta yhtäkkiä kaikki muuttui. Toukokuussa 2014 Rowdenille diagnosoitiin neljännen asteen maksasyöpä. Elinpäiviä oli edessä vain muutamia.

Hänen viimeinen toiveensa oli mennä naimisiin tyttöystävänsä kanssa. Häät järjestettiin pian sairaalassa. Alle 10 tuntia vihkimisen jälkeen Rowden nukkui pois.

Koska takajaloista ei koskaan tiedä. Siellä ne viipottavat perässä miten sattuu ja saattavat keksiä ihan omiaan.

Koira makoilee rauhassa sohvalla ja syö luutaan. Sitten sen takajalka lähtee hiipimään kohti koiran päätä. Tämä karvainen turrikka luulee, että takavasemmalta yrittää salakavalasti hiipiä luuvaras. Hermothan siinä menee, kun ei saa rauhassa syödä.

Ei ole helppoa hypätä riippumattoon. Ei vaan ole. Timo-kissa opetteli tovin käyttämään omaansa. Välillä koko härveli kaatui maahan, mutta Timo ei luovuttanut. Lopulta sinnikäs treeni palkittiin ja kissa oppi vihdoin löytämään tasapainon. Nyt se pystyy rentoutumaan ja makoilemaan keinuvalla pedillään ketarat ojossa.

Voi, kun muistaisi sen hetken, kun koki sateen ensimmäisen kerran. Tai sen hetken, kun ymmärsi sen. Mikä riemu olikaan lapsena hyppiä lätäköissä, kastua läpimäräksi ja touhuta pihamaalla, kunnes joku huusi sisälle. Miten onni tulikin vain siitä, että sai pienellä muovisella lapiolla ottaa vettä räystään alta sankkoon. Ja sitten kaataa se pois. Ja uudestaan.

Nyt aikuisena, kun näkee sateen ropisevan ikkunaan ja tietää, että pitää mennä ulos, ensimmäinen reaktio on huokaus. Ei sellainen onnellinen vaan väsynyt huokaus. Että taasko pitää sataa. Siellä kastuu. Tukka menee pilalle.

Tämä video auttaa muistuttamaan, että elämä on asennekysymys – myöskin ne sadepäivät.

Evästevalinnat