Viime vuonna yli 30.000 juhlijaa kerännyt Summer Sound Festival järjestetään tänä vuonna suurempana kuin koskaan. Tapahtuman ohjelma on koko sen historian ajan koostunut maailman suosituimmista elektronisen musiikin supertähdistä, sekä ajankohtaisimmista uusista nimistä. Tänä vuonna esiintyjäkaarti on entistäkin häikäisevämpi. Ensimmäiset artistikiinnitykset julkaistaan tammikuun lopussa. Festivaalin kolmen päivän early bird -liput tulevat myyntiin Lippupalvelussa 8.1.2014. Early bird -lipun hinta on 95 euroa, ja niitä on myynnissä rajoitetusti.

Kaksi kotimaan merkittävimpiin kuuluvaa tapahtumajärjestäjää aloittaa yhteistyön

Summer Sound Festivalia tuottava Summer Sound Festival OY aloittaa tänä vuonna yhteistyön Summer Up OY:n kanssa. Uuden osakkuusjärjestelyn myötä tänä vuonna entisestään laajenevan tapahtuman tekniseen toteutukseen ja palvelutarjontaan saadaan näin yhä enemmän osaamista ja ammattitaitoa. Tämä osaltaan kehittää Summer Sound Festivalia yhdeksi koko Euroopan johtavista elektronisen tanssimusiikin tapahtumista. Tapahtuman taiteellinen johto säilyy sen perustajalla, Alex Kunnarilla.

Summer Up Oy on uuden musiikin tapahtumiin erikoistunut tapahtumatuotantoyhtiö, jonka tapahtumat ovat tunnettuja  valtakunnallisesti erityisesti nuoren yleisön keskuudessa. Yrityksen tapahtumia ovat muun muassa Summer Up -festivaali, Goom-risteilyt sekä Kustom Promotions OY:n kanssa yhdessä järjestettävä Suomen suurin lumilautailutapahtuma, Stars of the Stadium.

Summer Sound Festivalin kotisivut löytyvät osoitteesta:

www.summersound.fi

Koirat ovat ihmisen parhaita ystäviä, sillä niiden luotettavuutta ja lämminsydämisyyttä ei pysty muu eläin tai välttämättä edes ihminen korvaamaan. Koirat pitävät leikkimisestä, sekä haukkumisesta ja ne saattavat myös matkia ääniä, joita ne kuulevat kadulla tai kotonaan.

Sireenin ääni saa kuitenkin monet eläimet hämilleen, mutta tämä koira otti tilanteesta kaiken ilon irti. Koira alkoi nimittäin matkimaan ambulanssia todellisella tunteella.

Jos mietit, miltä näyttävät onni, tyytyväisyys ja hyvä olo, tässä videolla on niistä täydellinen ilmentymä.

Moni lapsi nukahtaa itkien väsymystään, mutta tämä pienokainen ei. Sen silmät lurpsahtelevat kiinni, mutta kasvoilla loistaa onnen hymy. Ja tämä hymy pitää pienen pojan hereillä, vaikka nukkumatti kököttää ihan sen nenän edessä. Maailmassa on näemmä monta  ihmeellistä asiaa, ja se hämmästyttää kummastuttaa ainakin tätä pientä kulkijaa.

Oikeaa ystävyyttä on se, että huomioi toisen ennen itseään, sekä auttaa toista tilanteen tullen. Tässä on hyvä esimerkki todellisesta ystävyydestä undulaatin sekä koiran välillä.

Undulaatti oli löytänyt pöydältä aarteen, nimittäin valmiiksi keitettyjä makaroneja. Koirakin halusi vähän maistaa niitä, muttei ylettänyt pöydän tasolle. Onneksi undulaatti huomioi myös koiraystävänsä, ja syötti maassa olevaa koiraa. Undulaatti nappasi makaronin nokkaansa, ja tiputti sen koiran suuhun.

 

Pierre Jaquet-Droz on sveitsiläinen kelloseppä, joka syntyi vuonna 1721. Hän menehtyi 69 vuotta myöhemmin. Hän asui Pariisissa, Lontoossa sekä Sveitsin Genevessä, jossa hän suunnitteli ja toteutti ainutlaatuisia mekaanisia nukkeja. Niiden avulla Pierre halusi auttaa kelloliikettään menestymään, sekä saada nimeä myynnin edistämiseksi.

Pierre suunnitteli kolme erilaista mekaanista nukkea, jotka ovat saaneet paljon huomiota osakseen. Nuket osaavat piirtää, kirjoittaa sekä soittaa pianoa. Myös niiden liikehdintä on aidon tuntuista.

Yksi nukeista on nimeltään The musician, naispuolinen pianonsoittaja, joka osaa soittaa musiikkia aidon tuntuisesti. Musiikki ei tule nauhalta, vaan nuken mekaaniset osat ohjaavat käden liikkeitä painamaan koskettimia. Nuken liikehdintä muistuttaa muutenkin hyvin vahvasti oikeaa ihmistä. Muun muassa sen pää sekä silmät seuraavat käsien liikkeitä, sekä rinnassa näkyy hengityksen liike.

Toinen nukeista on The draughtsman, nuori lapsinukke, joka osaa piirtää neljä erilaista kuviota; Louis XV:n muotokuva, kuninkaallinen pari jonka uskotaan olevan Marie Antoinette sekä Louis XVI, koira ”mon toutou” eli ”minun koirani”, sekä Cupid ajovaunuissa, jota vetää suuri perhonen. Nukessa on kameroita, jotka koodittavat nuken liikkeet. Nukke osaa liikkua tuolillaan, sekä se säännöllisesti puhaltaa pölyä pois lyijykynästään.

Kolmas nukke on The writer, joka on yhdistelmä näistä kahdesta aiemmasta nukesta. Se osaa kirjoittaa erilaisia lauseita, jotka ovat korkeintaan 40 sanan pituisia. Nukessa on yli 6,000 erilaista osaa, joka mahdollistaa myös tämän nuken aidon liikehdinnän. Nukke pitää kädessään hanhensulkakynää, jota se kastaa säännölliesti musteeseen. Nuken pää kääntyy mukana, ja se ravistaa välillä rannettaan ylimääräisen musteen pois saamiseksi kynästä. Nuken silmät seuraavat tekstiä, kun se kirjoittaa.

Tutkijat ovat erittäin vakuuttuneita Pierren tekemistä nukeista, sekä monia ihmetyttää kuinka kukaan osasi tehdä noin vakuuttavaa mekaanista käsityötä 1700-luvulla. Tarinat myös kertovat, että Pierre Jaquet-Drozin sielu eläisi nukkejen sisällä.

Videolla nähdään The writer nukke kirjoittamassa.

proyectoidis.org

automates-anciens.com

Evästevalinnat