Tässä yksi hyvä mielen uutinen jälleen Suomesta.

Kahden lapsen isä Jani Salo pisti pystyyn erittäin tärkeän Facebook-ryhmän nimeltä Parhaat Synttärit Ikinä. Ryhmän tarkoitus on auttaa lapsiperheitä, joilla ei ole varaa toteuttaa syntymäpäiväjuhlia. Sivusto ei kerää rahaa vaan auttajat voivat lähettää perheelle esimerkiksi lahjoja, synttäritarvikkeita, synttäritarjottavaa tai lahjakortteja.

Toteutus on yksinkertainen. Avun tarpeessa olevat perheet lähettävät hakemuksen, mitä he toivoisivat syntymäpäiville. Facebookissa kerrotaan kunkin perheen lahjatoiveista. Jokainen auttaja voi sitten valita synttärisankarin, jota haluavat tukea.

“Lapset eivät toivo synttäreiltään paljoa. Usein yksikin, todella toivottu lelu voi pelastaa koko syntymäpäivän. Vanhempia puolestaan auttaa, jos ihmiset voivat tukea esimerkiksi tarjottavien kanssa tai juhlatilan löytämisessä”, Jani kertoo.

Mukana on myös useita yrityksiä, jotka ovat lahjoittaneet juhlia varten muun muassa juhlakoristeita, vaatepaketteja sekä konditoria-tason kakkuja.

Auta sinäkin!

Tavalliset kauppojen puhdistusaineet ovat täynnä ympäristölle haitallisia myrkkyjä. Harva tietää, mitä kaikkea voikaan tehdä ihan tavallisen etikan avulla. Se nimittäin puhdistaa helposti ja vaivattomasti erilaisia tahroja, avaa viemäritukoksia ja poistaa muun muassa myös rypyt vaatteista. Tässä on 10 vinkkiä, mitä kaikkea etikalla voikaan tehdä.

1. Avaa tukkiutunut viemäri

Kaada viemäriin ensin ruokasoodaa…

… ja päälle etikkaa.

Kun vaahto laskeutuu, huuhdo viemäri kuumalla vedellä, ja se vetää taas.

2. Poista teippitahrat seinistä

Jos teipistä jää seinään tahra…

… laita suihkupulloon etikkaa ja suihkuta tahraan.

Odota muutama sekunti ja pyyhi sen jälkeen lika pois.

3. Raikasta tunkkainen roskis tai jokin muu pahanhajuinen paikka

Jos esimerkiksi tyhjä roskis haisee pahalle, kaada leivän päälle etikkaa ja anna sen imeytyä tovi…

Heitä sen jälkeen leipä roskikseen, pidä se siellä yön yli ja paha haju on poissa.

4. Tee etikasta yleispuhdistusainetta

Kaada suihkupulloon 1/3 etikkaa…

… ja täytä pullo sen jälkeen vedellä.

Pistä mukaan vielä pari tippaa tiskiainetta ja sekoita. Valmis puhdistusaine on siinä!

5. Eroon banaanikärpäsistä

Kaada lasiin omenaviinietikkaa ja peitä lasi kelmulla.

Pistele kelmuun pieniä reikiä ja jätä ansa pöydälle.

6. Poista rypyt vaatteista

Laita suihkupulloon yksi osa etikkaa ja kolme osaa vettä.

Suihkuta sen jälkeen vaatteeseen ja anna kuivua.

Rypyt häviävät!

7. Estä kissaa raapimasta huonekaluja

Suihkuta etikkaa huonekaluun ja kissa pysyy poissa.

8. Anna kukille pitkä ikä ja loistava tulevaisuus

Kaada omenaviinietikkaa kukkien veden sekaan, ja ne kestävät paljon kauemmin.

9. Puhdista likaiset lasit

Suihkuta laseihin etikkaa ja pyyhi ne kiiltäviksi.

10.  Puhdista likainen paistinpannu

Kaada pannulle muutama desi etikkaa ja muutama desi vettä.

Keitä noin viisi minuuttia…

… ja pannu on puhdas.

Kuvat: Youtube

Tässä vielä video:

Pienen Blue-karhunpoikasen jalat eivät kantaneet. Se otettiin hoitoon Free The Bears -järjestöön, jonka päätehtävä on auttaa vankeudessa eläviä karhuja takaisin luontoon. Sinne kuitenkin tuodaan myös paljon loukkaantuneita tai muuten huonovointisia karhuja, jotka saavat siellä tarvitsemaansa hoitoa. Blue oli muuten terve, mutta se kärsi selkänikamavammasta, joka oli tullut jonkinlaisesta kovasta iskusta. Vamman vuoksi Blue ei pystynyt kävelemään.

Free The Bearsin tiloihin tullessaan karhunpoikanen oli sinnikäs ja yritti jatkuvasti kävellä. Pian se kuitenkin väsyi ja tajusi, ettei yrittäminen tuota tulosta. Pienokainen masentui, eikä se enää edes halunnut yrittää. Vaikka Blue olisi halunnut luovuttaa, niin henkilökunta ei luovuttanut. He aloittivat hoidon, jossa karhua tarkkailtiin 24 tuntia vuorokaudessa. Eläinlääkäri tutki sen päivittäin, ja antoi hyviä neuvoja karhun kuntoutuseen. Vesijumpan, avustetun kävelyn ja muiden karhujen kanssa temmeltäminen alkoi tuottaa tulosta. Blue alkoi saada lihaksia jalkoihin.

Kuin ihmeen kaupalla Blue oppi kävelemään. Se ei ehkä ole kaikista nopein karhu järjestön tiloissa, mutta se kehittyy koko ajan. Se pystyy kiipeillä puissa ja juoksennella pihoja pitkin väsymättä. Karhua pidetään vielä hetki Free The Bearsin tiloissa, kunnes se on tarpeeksi vanha ja vahva vapautettavaksi luontoon.

Tällä videolla näytetään, kuinka kynttilöitä voi tehdä itse. Kynttilöiden tekemiseen tarvitaan värikkäitä vahaliituja, väritöntä soijavahaa, sekä halutessaan sekaan voi myös lisätä tuoksuvahaa. Lisäksi tarvitaan kippo johon kynttilä halutaan tehdä, sekä sydänlankaa.

Ensimmäinen työvaihe on laittaa sydänlanka kippoon kiinni. Videolla ollaan näytetty, kuinka se tehdään. Sen jälkeen valitaan vahaliiduista ne värit, joita kynttilässä halutaan käyttää, ja katkotaan ne kertakäyttömukeihin. Jokainen väri menee eri kuppiin. Väriliitujen sekaan laitetaan soijavahaa, sekä halutessaan myös tuoksuvahaa, joka tuo ihanan tuoksun kynttilään. Kuppi laitetaan mikroon noin 2,5 minuutiksi.

Sulanut vahaseos sekoitetaan tasaiseksi ja kaadetaan sitten kippoon, jossa sydänlanka on jo valmiina. Jos kynttilään halutaan laittaa monia eri värejä, on värikerroksien annettava kuivua ennen seuraavan seoksen lisäämistä. Toki kynttilästä voi myös tehdä yksivärisen.

Kun vaha on kunnolla kuivunut, niin siinä sinulla on kaunis kynttilä, mikä on valmis poltettavaksi. Näin helppoa se on!

Se on hyvä, kun ihmisiin voi aina luottaa. Jos on hätä, apua on saatavilla ja nopeasti. Tämä mies yritti napata itsestään valokuvan, jossa nerokkaasti hänen sormiensa välissä olisi aurinko. Kuva ei kuitenkaan onnistunut. Mutta onneksi netti oli pullollaan ystävällisiä ihmisiä, jotka halusivat auttaa.

Alkuperäisessä kuvassa aurinko ei ihan osunut sormien väliin.

Mutta onneksi ystävälliset ihmiset olivat valmiita auttamaan…

Lähde: 9GAG / Know Your Meme