Suomalainen startup Culinar konseptoi kopterikuljetuspalvelun.Takeaway tilauspalvelua tekevä Culinar on julkaissut konseptin tulevaisuuden ruokakuljetuspalvelulle yhteistyössä huippukokki Arto Rastaan ja hänen ravintolan Bar Burriton kanssa.

Palvelun tarkoituksena on korvata korkeapäästöiset ja kalliit ajoneuvot itsestään ohjautuvilla lennokeilla, jotka tuovat ravintola-annoksen kotiovelle. Vaikka palvelu on Suomessa vielä konseptiasteella, Amazon sai juuri Yhdysvaltojen ilmailuvirastolta luvan pilotoida samanlaista konseptia postipakettien kuljetukseen.Kopterikuljetukset saattavat kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta palvelu olisi mahdollista tehdä jo nykyteknologialla.

Suurimmat haasteet tulevatkin lainsäätäjän puolelta, varsinkin Suomessa, jossa kopterien suosio on kasvanut räjähdysmäisesti ja pelisääntöjä ollaan vasta luomassa.

Suunnittelijat Thor te Kulve ja Robert McIntyre ovat luoneet todella näppärän systeemin, jonka avulla voi rakentaa portaikon puuhun käyttämättä ollenkaan työkaluja. Portaikot ovat tehty koivusta, ja ne kiinnitetään puuhun hihnoilla ja tuilla, jotka asetetaan puuta vasten. Portaikko on suunniteltu niin, että se ei vahingoita puuta. Mikäli portaat ovat kauan kiinni, niin puuhun saattaa kuitenkin syntyä hankausjälkiä sen kasvaessa. 7 metrin portaikon rakentamiseen kuluu noin 2-3 tuntia, mutta sen purkamiseen vain 30 minuuttia.

Tässä kiinnitetään ensimmäistä porrasta.

Rakennustekniikka on helppo, eikä se vaadi minkäänlaisia työkaluja.

Tämän jälkeen portaikkoon voi asettaa aidan, jotta lapset voivat myös kiivetä turvallisesti.

Portaikon avulla esimerkiksi puumajan rakentaminen helpottuu huomattavasti.

Siistiä!

Lähde: www.canopystair.com

3-vuotias norsu Me-Bai vietiin pois sen emon luota vuonna 2011. Omistaja sai nuoresta norsusta hyvät rahat, ja myi tämän turistien käyttöön ratsastuselefantiksi. Norsu kyyditsi turisteja selässään kolme ja puoli vuotta, kunnes se stressaantui ja masentui pahasti. Norsusta ei ollut enää hyötyä uudelle omistajalle, joten tämä luopui siitä.

Kymmenet vapaaehtoiset halusivat viedä masentuneen norsun takaisin sen emon luokse. He kävelivät yli 100 kilometriä saattaakseen norsut takaisin yhteen. Videolla nähdään koskettava hetki, kun norsuemo tapaa poikasensa vuosien erossaolon jälkeen. Masentuneesta norsusta kuoriutui iloinen ja pirteä veijari, kun se pääsi takaisin rakkaan emonsa luo.

Jokainen on varmasti joskus tuskaillut, kun kasvi on kasvanut liian suureksi kukkaruukussa. Silloin on täytynyt kävellä kauppaan ja ostaa uusi ruukku. Luonnossa kaikki kehittyy, kasvaa, sopeutuu, kukkii, kuolee ja kierrättyy. Suunnittelijat Bike ja Begum ovat kehitelleet uuden kukkaruukun, joka kasvaa kasvinsa mukana.

Kukkaruukun tarkoitus on imitoida luonnon toimintaa, jonka vuoksi se pidentää huomattavasti kasvien hyvinvointia ja elinikää.

Kukkaruukut ovat suunniteltu origami-tekniikalla.

Kun kasvi tai puu alkaa kasvamaan, siihen täytyy kuitenkin lisätä pikku hiljaa multaa.

Ruukku on itseasiassa aika hieno.

Muotoutuvan ruukun ansiosta kasvin juuret saavat kasvaa juuri sinne minne haluavat.

Lisätietoa osoitteesta: www.ayaskan.com

Lähde: Boredpanda

Tämä lumoavan kaunis puukirkko sijaitsee Ohaupossa, Uudessa-Seelannissa. Se ei kuitenkaan ole mikään ihan tavallinen puukirkko, sillä se koostuu täysin elävistä ja jatkuvasti kasvavista puista. Brian Cox -niminen mies aloitti kirkon suunnittelemisen ja rakentamisen noin neljä vuotta sitten, ja tänä vuonna se saatiin vihdoin käyttöön.

Cox on valinnut kirkossa käytetyt puulajikkeet tarkasti. Hän halusi mahdollisimman harvalehtisiä puita kattoon, jotta auringonvalo pääsee kauniisti kirkon sisään. Kirkossa on paikkoja noin sadalle ihmiselle.

Kirkko on ollut suosittu. Ihmiset haluavat mennä naimisiin tässä kirkossa, sillä se on niin satumaisen kaunis. Kirkkoa ympäröi upea puutarha, jossa saa täydellisiä hääkuvia.

Lähde: Tree Church