David Blaine on yhdysvaltalainen illusionisti ja stuntman. Hän on tullut kuuluisaksi mitä hulluimmista tempauksistaan ja hänen taikuriurastaan.

David on muun muassa ollut seitsemän päivää läpinäkyvässä arkussa syömättä, juoden vain kolme lusikallista vettä päivässä. Arkun päällä oli myös 3000 litraa vettä. Hän on myös ollut 63 tuntia, 42 minuuttia and 15 sekuntia jääkuution sisällä vain t-paita yllään, ollut viikon veden alla hengittäen maskin avulla, roikkunut 60 tuntia pää alaspäin, pystyttänyt 30-metrisen pylvään Bryant Parkiin New York Cityyn ja ollut sen huipulla 35 tuntia, ja muuta yhtä pähkähullua!

Videolla David työntää suuren neulan kätensä läpi järkyttäen suuresti koomikko Ricky Gervaissia. Tämä on tavallinen taikatemppu taikureille, joka toteutetaan ihoon asetettavan liiman avulla. David kuitenkin työntää neulan keskeltä kättä, joten liimaus olisi ollut mahdoton toteuttaa. Hän saa tempun näyttämään todella aidolta ja hänen aikaisempien tempauksiensa vuoksi moni miettiikin, tekikö hän sen oikeasti?

Pienet lapset pitävät makeista hedelmistä ja niiden popsimisesta. Videolla näet pienen pojan joka oli asettunut istumaan vesimelonin sisään.

Pojan ilme oli erittäin iloinen, sillä syötävä riitti ja vesimeloni oli mukavan kotoisa.

Vaikka moni meistä tietää liikakalastuksesta, harva silti ymmärtää käytännössä sen aiheuttamien tuhojen määrää valtamerillä. Tämä animoitu lyhytelokuva käsittelee kiistatonta asiaa siitä, miksi liikakalastukseen pitää puuttua ja kuinka meillä on vielä mahdollisuus muutokseen.

Meri on suurin ravinnonlähde ihmisille, ja yli 2,1 miljardia ihmistä maailmassa ansaitsee elantonsa kalastamalla. Tutkijat sanovat kalan määrän vähentyneen viimeisen 60 vuoden aikana lähes 90 prosenttia. Jos kalastukseen ei puututa ja määrät pysyvät ennallaan, kalat häviävät kokonaan maapalloltamme.

Tavallisten koukkujen lisäksi kalastusalukset käyttävät pussimaista verkkoa, jonka tilavuus vastaa neljän jalkapallokentän pinta-alaa, ja sen sisälle mahtuisi 13 jumbojettiä. Yksi tälläinen verkko voi kerätä 500 tonnia kalaa päivässä.

Ravunpyytäjien pyydyksissä 80-90 % saaliista on kalaa, mitä pyytäjät eivät tarvitse ja heittävät kaiken kalan pois. Näin ollen yhden kilon rapusaalista kohden 9 kiloa kalaa kuolee aivan turhaan. Kaloja myös farmataan, mutta farmikaloja syötetään pienemmillä kaloilla. Siten kalojen ravinnoksi joutuvat kalat muuttuvat vertauskuvallisesti vain isoiksi farmikaloiksi – Se ei tuota lisää kalaa meriin.

Vain muutaman vuoden sisällä lain säätämä kalastusmäärä on kasvanut kuusinkertaiseksi. Vaikka suuret kalamäärät tuottavat hyvin rahaa, koituu liikakalastus silti kalojemme kohtaloksi ja mahdollinen sukupuuttoon kuoleminen voi tapahtua jo 50 vuoden sisällä.

Sisiliassa purkautunut tulivuori on aiheuttanut erikoisen ilmiön, sillä kiviä sataa taivaalta. Kivet ovat peräisin purkautuneesta tulivuoresta, joka on sylkenyt tuhkan yläilmoihin. Autot, talot ja tiet ovat täysin mustien kivien ja tuhkan peitossa, myös ihmiset pitävät sateenvarjoja kävellessään kaduilla.

Onneksi kivet eivät kuitenkaan ole suurempia, sillä muuten vahingot olisivat huomattavasti suurempia.

Hidaslori on puoliapinalaji, jota tavataan Aasiassa. Hidaslorit ovat vain 35cm pituisia ja niillä on harmaa turkki ja lyhyet raajat, sekä pieni pää ja pienet korvat.

Suloisia kyseisistä eläimistä tekee se, että ne niillä on ihastuttavan näköiset silmät. Videolla lori syö riisipalloja ja saa ihmiset rakastumaan siihen vain olemalla oma itsensä.

Evästevalinnat