Original Icons -sarjassa tutustutaan urbaaniin kulttuuriin yhdessä Cityn, VivaksenSpinFM:n ja adidas Originalsin kanssa. Lue Cityn artikkeli beatboksaamisesta ja kuuntele Spinin suora lähetys aiheeseen liittyen perjantaina kello 16.30.

Beatbox syntyi hip hop musiikin yhteydessä 1980-luvulla Etelä-Bronxissa. Syynä tähän oli se, että kaikilla ei ollut varaa äänentoistolaitteisiin, joten ääntä alettiin tuottamaan suulla. Beatboksaamiselle ominaisia tunnusiirteitä ovat nopeat rytmit ja äänet, jotka kuulostavat siltä kuin ne eivät tulisi ihmisen suusta. Käytännössä voi sanoa, että beatboksaus on onnistunutta, kun yleisö ei usko äänen tulevan lavalla esiintyvästä henkilöstä.

Suomesta löytyy myös erittäin lahjakkaita beatboksareita, joista esimerkkinä toimii Felix Zenger. Suomalaismiehellä Youtube -videossa on huimat 36,9 miljoonaa katselukertaa.

Tällä videolla näet upean esityksen, jossa beatboksaaja imitoi rumpujen ääniä. Jos viereesi laittaisi rumpalin ja tämän kaverin et luultavasti osaisi sanoa kumpi tekee äänen suullaan ja kumpi instrumentin avulla.

Lue Cityn artikkeli Felix Zengeristä

Oregonin eläintarhassa Yhdysvalloissa syntyi vuosi sitten 30. marraskuuta pieni norsutyttö. Poikanen, joka sai nimekseen Lily, painoi syntyessään 136 kg. Lily on kova tuhisemaan ja törisemään kärsällään, joten se sai eläintarhan työntekijöiden keskuudessa lempinimen “spitfire”.

Tälle videolle on paketoitu Lily-norsun elämän ensimmäinen vuosi kahteen minuuttiin aina ensi askeleista isä-norsun tapaamiseen.

Mitä sinä tekisit jos tuntematon mies tulisi kosimaan sinua kesken ravintolaillallisen? Ainakin näin suuren yleisön edessä kosinnasta kieltäytyminen saisi paljon katseita.

Miehet päättivät kokeilla onneansa ja mennä metsästämään tyttöjä julkisilta paikoilta kosintaa varten. Miehet odottivat reissulta tulevan monet rukkaset, mutta he yllättyivätkin positiivisesti! Suurin osa naisista oli jäynässä mukana ja menivät onnellisesti kihloihin suuren yleisön edessä, aplodien kera.

Piikkisika on piikkisikojen heimoon kuuluva jyrsijälaji. Nimestään huolimatta laji ei ole sukua sialle. Lajia tavataan Italiassa sekä Pohjois- ja Keski-Afrikassa.

Videolla Pohjois-Amerikan eläintarhalla asusteleva Teddy Bear niminen piikkisika ihastuttaa taas joulunodottelijoita epämääräisellä muminallaan. Se syö piparin näköistä jyrsijöille tarkoitettua keksiä, ja ääntelee samalla suloisesti.

Teddy Bearista eli “puhuvasta piikkisiasta” on tullut internetjulkkis hauskojen Youtube-videoiden ansiosta.

Miehillä elinajanodote on pienempi kuin naisilla, joka selittyy hyvin tässä kuvasarjassa. Kuvissa miehet maalailevat, säheltävät ja korjaavat asioita siihen malliin, että hengenlähtö ei ole kaukana.

Toivottavasti ensi kerralla, kun miehet saavat loistavia päähänpistoja tempauksen turvallisuus muistetaan myös tarkistaa!